Pot k Svetlobi

Djotish/Jyotish je vedska astrologija in je najstarejši astrološki in matematični sistem, ki izvira iz Indije.
Kaj ga loči od klasične astrologije ali prerokovanja najbolje odrazi pregovor:

“SPOZNAJTE SVOJO PRETEKLOST,
SPREMENITE SVOJO SEDANJOST
IN IZBERITE PRIHODNOST.”

Jyotish nas namreč nagovarja naj se potrudimo razumeti preteklost, ter jo sprejmimo, naj se naučimo verjeti v sedanjost, da bo prihodnost drugačna in jo bomo sami izbrali! Tako bomo najbolje tudi izrazili svojo svobodno voljo, saj bo krmilo življenja v naših rokah. Številne izzive, ki jih srečamo v življenju bomo tako lažje rešili ter ob tem ozavestili tudi našo vlogo v njej.

Jyotish je zato ena izmed najmočnejših tehnik duhovnega napredka.

Jyotish se je pojavil v času Vedske civilizacije, ki je cvetela okoli 1500 do 500 let pr. Kristusom, tako, da je znanje iz Ved (pisni viri iz tega obdobja) staro dobrih 3500 let ali še več.

Vedski razsvetljeni modreci – rišiji so opazovali naravo, posebej gibanje planetov in ga povezali s življenjem človeka. Vedeli so, da je tudi človek del narave in kot tak pod vplivom planetov in naravnih ritmov v naravi.

Vendar so vedeli tudi, da ne glede na to, da je pod vplivom planetov in narave, ni samo nemočna lutka, ki jo ta narava usmerja, ampak ima v sebi ogromen potencial za kreiranje, saj ima svobodno voljo. To kaže na to, da v našem življenju ni nič posebej določeno. V vsakem trenutku lahko namreč izberemo drugo pot.

Tisto, kar živimo zdaj, smo sami ustvaril. S svojimi mislimi, čustvi in odzivi smo kreirali neka dejanja, za katere pa zdaj nosimo posledice – našo karma. Ob zavedanju, da smo sami ustvarili situacije, v kateri se nahajamo, lahko lažje sprejmemo odgovornost za svoje življenje, poleg tega pa ga lahko začnemo zavestno usmerjati in kreirati. Pri tem nam lahko pomagajo tudi naše življenjske naloge – naša dharma, ki nas podpirajo v naših vsakodnevnih prizadevanjih, da bi uspešno krmarili skozi številne preizkušnje, čeravno so tudi te za nas lahko precejšnji izziv.

Vse namreč izhaja iz nas samih. Naša duša si je sama izbrala to pot in tudi sama lahko nanjo vpliva v prihodnosti. To je tudi pravi pomen svobodne volje. Naša pretekla dejanja se zrcalijo v sedanjosti in tudi naše sedanje življenje, sedanja dejanja, ustvarjajo našo prihodnost.

Vendar pa imamo vsak trenutek moč, da se odločimo, da bomo spremenili svoje ravnanje in si naredili prihodnost drugačno, kot je bila do zdaj. Ob tem pa je pomembno, da se ne trudimo na vsak način boriti proti tem posledicam, ki smo je sami ustvarili, temveč, da jih sprejmemo, ozavestimo in poskušamo harmonizirati.

Pri tem pa je Jyotish vsakemu posamezniku v izjemno pomoč. Astrološko svetovanje – Jyotish mu namreč ne ponuja le osvetlitve in potrditve tega, kar doživlja in zakaj to doživlja – vzroki, temveč tudi konkretne rešitve za izboljšanje situacije – preventivo. Poleg tega človeku omogoča tudi vpogled v prihodnost in prihodnje dogodke preko obdobji – daš, preko katerih lahko predvidi kaj se bo dogajalo.

Vendar Jyotish v svojem bistvu ni namenjen napovedovanju prihodnosti (četudi lahko preko Jyotisha napovemo prihodnost), temveč je predvsem povod k spremembi.
To spremembo lahko uresniči vsak, če ima le pogum in voljo za to.

Sama beseda Jyotish je sestavljena iz dveh sanskrtskih besed: »Jyoti«, kar pomeni svetloba ter »iša« oz. »išvara«, kar pomeni Stvarnik. Skupaj pa to pomeni ustvarjanje svetlobe.

PRIMER ASTROLOŠKE KARTE

Svetloba ima čarobno moč
odganjanja teme
in ko ta luč zasveti,
nam osvetli našo pot v življenju.
In tukaj nam Jyotish ponuja
vpoglede in odgovore na vprašanja:

  •  s kakšno energijo – vibracijo smo se rodili – kdo smo
  • kako delujemo (na čustvenem, mentalnem in dušnem nivoju)
  • kako doživljamo sami sebe in kako nas vidijo drugi
  • kakšno je naše predvidljivo obnašanje, odzivi na dogodke, ljudi – karma
  • kakšne so naše življenjske naloge, talenti, sposobnosti in naš namen- dharma
  • kakšna je v našem življenju vloga naših staršev, bratov, sester, širše družine
  • v katerih obdobjih se nahajamo in kaj nas še čaka v prihodnosti
  • zakaj imamo določene ovire, težave, izzive
  • kako določene težave ozavestiti in jih rešiti – preventiva

Preventivne tehnike so določene priporočljive naloge, ki naj bi jih posameznik opravljal v določenem dnevu in z določenim namenom. Te preventivne tehnike nam pomagajo izboljšati situacijo v našem življenju na vseh ravneh. In to je pravi biser Jyotisha.

Te preventivne tehnike so:
– redna meditacija – povezano dihanje;
– prepevanje manter za določen planet, kjer imamo nizke vibracije;
– namenske donacije za posebne, določene skupine ljudi, posameznike, skupnosti, društva ali organizacije, ki se jim daruje po želji;
– dobra dela za posebne, določene skupine ljudi, posameznike, skupnosti, društva ali organizacije, ki se jih izvaja po želji;
– določena prehrana ob določenih dnevih in izogibanje nekatere prehrane ob določenih dnevih ter post, ki se ga izvaja na točno določeni dan;
– nošenje določenih barv, kovin in kamnov ali pa uporaba dišav in eteričnih olj;
– zavedanje našega namena na tem svetu ter poglabljanja vase, v svojo notranjost; ozaveščanje naših čustev, misli, besed in dejanj ter prepoznavanje pomena vsega tega v našem življenju.

Vabim vas, da se z mano podate na pot svetlobe
in v sebi odkrijete neizmerni potencial, ki ga posedujete:

Se želite povezati, sodelovati z mano ali se prijaviti na svetovanje ali izobraževanje?
Dosegljiva sem na telefonu:
041 / 367 – 342
ali emailu:
info@orakeljluci.si
lahko pa me kontaktirate tudi tukaj:
KONTAKT

CENIK STORITEV  –  SPLETNA TRGOVINA