Potopite se v zdravilno zvočno kopel in pustite, da vibracija zvoka razbije vse blokade, negativne vzorce in travme ter vas sprosti, poživi in ozdravi.

Vse je vibracija in tudi zvok je vibracija. Vibracija, oziroma zvok, ki ga ustvarjamo z petjem mantre, pa je posebna, saj je izjemno zdravilna. Vpliva na vse naše celice in jih uravnovesi ter tako pomaga telesu pri predelovanju travmatičnih spominov in izkušenj, negativnih vzorcev, blokad ter tudi samozdravljenju.

Mantre so zvoki, zlogi, posamezne besede ali več besed in dajejo človeku, ki jih ponavlja – poje, moč, da prikliče njihovo energijo ter tako pri sebi ustvari pozitivne spremembe. Te spremembe so pozitivne zato, ker s petjem manter posameznik dviguje vibracijo svojega telesa. Sam pomen mantre in sprememba – transformacija, ki jo mantra prinese, deluje na vsa energijska telesa – biopolje, avro, pa tudi na fizično telo.

“Pomen ali prevod besede MANTRA je sveti zvok, sveta beseda. Zlog MAN namreč pomeni misliti, zlog TRA pa zaščititi ali osvoboditi. Sama beseda MANAS pomeni um.”

Mantre izvirajo iz vedske tradicije Indije, natančneje iz Ved, iz svetih indijskih tekstov– iz Rigvede, ki je ena od štirih Ved in je skupek hvalnic v obliki manter.

Mantre se večinoma še vedno prakticirajo v budizmu, hinduizmu, sikhizmu in jainizmu, zaradi učinkovitosti in njenih zdravilnih učinkov ter pozitivnega vplivanja na našo zavest, pa so našle pot tudi na zahod.

Poznamo mnogo manter, ki imajo različne pomene, a v osnovi so mantre večinoma bija (seme) mantre, ki same po sebi nimajo nekega posebnega pomena, saj je njihova moč vibracijska oziroma energijska. Dober primer take mantre je npr. mantra om. Ta mantra je ena najbolj znanih in se lahko poje posebej, lahko pa je tudi vključena v neko drugo mantro, ki je seveda daljša in je sestavljena iz zlogov ter besed, ki imajo nek določen pomen ter energijsko moč, da vplivajo na točno določena področja v našem življenju.

Večina našega življenja je vodena na podlagi naše podzavesti (stvari, ki se jih ne zavedamo je kar 90°%). Če imamo v sebi škodljive, negativne »programe«, ki vodijo naše življenje, se soočamo s številnimi izzivi, težavami, problemi in slabšim zdravjem. Da se začnemo tega zavedati in da to rešimo, potrebujemo učinkovito, hitro ter tudi dokaj enostavno tehniko oziroma terapijo, ki jo lahko izvaja vsak. In to je petje oziroma izgovarjanje MANTER.

Zakaj imate na določenem področju težave, ovire, probleme pokaže vaša Jyotish natalna karta. In preko te vaše jyotish natalne karte lahko tudi pogledam, kje imate nizke vibracije, ki vam težave povzročaje. Te vibracije so namreč vezane na določen planet ali pa več planetov, preko katerih se sprošča določena energija, ki jo doživljamo kot težko. Vzrok za to je seveda v naši karmi in dharmi. Za harmonizacijo te težke energije predpišem mantro, vezano na določen planet. Predpišem pa jo z namenom, da se na tistih mestih dvigne vibracija in se situacija izboljša.

Za dosego globokega stanja – globoke sprostitve in transa, pa tudi za povečanje intuicije, je potrebno vztrajanje in praksa, drugače do teh rezultatov ne moremo priti. Je pa res, da nas mantre zelo hitro razbremenijo pri prenašanju težjih, stresnih situacij, zato so resnično priporočljive.

Namen manter je osvobajanje uma vseh vezanosti na materialni svet, ki pogojuje trpljenje, kar dejansko mantre prinesejo in omogočijo. Poleg tega pa mantre podpirajo proces telesnega in psihičnega zdravljenja.

Pri tem je pomembno tudi, da petje manter ne ustvarja nobenih stranskih škodljivih učinkov in je zato zelo varna metoda vplivanja na naše psiho in telo.

“SEVEDA JE PRI MANTRANJU POTREBNA DOLOČENA VZTRAJNOST.”

Mantre bodo izjemno učinkovite, a le če jih boste uporabljali. To pomeni, če jih boste redno izgovarjali oziroma peli. Najbolj bodo učinkovale če jih boste peli na glas. Pri izgovarjanju oziroma petju na glas se namreč aktivira naš nezavedni um.

Mantranje vam bo vzelo samo 15 do 20 min na dan, a z vztrajnostjo (torej mantranjem vsak dan) boste bogato poplačani. Rezultati mantranja so namreč resnično izjemni.

Petje manter naj poteka počasi, vsako besedo se mora pravilno poudariti in jo zavestno zapeti, izgovoriti. Bolj boste predani, bolj bo mantranje učinkovito.

Za to dejavnost si lahko pripravite posebno mesto, kjer vas ne bo nihče motil in se boste lahko posvetili samo samemu sebi, svojim mislim in zavestni želji, da pri sebi spremenite tisto, kar vas utesnjuje in onemogoča vaš razvoj. Na ta način boste tudi pri mantranju uspešni in boste dosegli željene rezultate.

“Najbolje je, da vam to postane redna dnevna rutina, ki jo izvajate zjutraj, lahko pa še zvečer, če le imate voljo in motivacijo za to.”

V oktobru in novembru razpisan nov termin Tarot tečaja