Astrološko mesec december v prinaša veliko zanimivega, a tudi napetega:

Na začetku meseca, to je 4. 12. bomo imeli  popolni Sončev mrk,  takrat bo tudi prazna Luna – mlaj in to ob 8: 43 uri.  Že naslednji dan se bo Mars premaknil v škorpijona, kjer se bo družil s Ketujem – Južnim Luninim vozlom, Soncem ter Merkurjem. Prvi,  ki bo zapustil to druščino bo Merkur, to je 10. 12., ko se bo premaknil v strelca, kasneje se bo v strelca premaknilo tudi Sonce, to je 15. 12. Tako bosta Mars in Ketu ostala sama v škorpijonu, kar bo prineslo veliko sprememb in napetosti v drugi polovici meseca. Venera se  bo iz strelca že 8. 12. premaknila v kozoroga, kjer se bo družila s Saturnom.  19. 12. bo Venera iz direktnega gibanja prešla v retrogradnost, tako, da bodo zadnji dnevi tega leta kar pestri. Poleg retrogradnosti bo ta dan nastopila tudi polna Luna. Jupiter ostaja v vodnarju, Rahu pa v biku.

Sončev mrk in mlaj, ki se bo zgodil v znamenju škorpijona in to že na začetku meseca, bo za vse nas kar precej naporen. Prinesel bo namreč veliko strahu in to zato, ker se ne bodo videle rešitve na številna vprašanja in probleme. Emocionalno bomo zelo napeti in vznemirjeni. V tem času je zato dobro meditirati, mantrati ali kako drugače sproščati čustveno napetost in stres.

Kaj bo vam osebno prinesel SONČNI MRK,  si lahko preberete TUKAJ

Mars se bo v prvi polovici tega meseca premaknil v  škorpijona, tu se bo družil z Merkurjem, Soncem in in Ketujem, kar se bo  v drugi polovici meseca spremenilo, saj bo tu ostal sam s Ketujem.  V prvi polovici bo zaradi teh povezav zaznati veliko napetosti v vladi, kjer bodo skrivali določene informacije ter se skušali odločati brez vpliva širših množic. Vlada tako in tako v tem času ne želi in tudi ne bo naredila nobenih sprememb, saj vztraja le pri svojih stališčih, brez vključevanja tretje strani ali drugače mislečih. To posebej velja za vprašanja virusa, kot tudi drugih stvari, višanja cen elektrike in energentov Tako bomo ostali brez prepotrebne debate kam se usmeriti naprej, saj se zdi, da tudi ni neke prave vizije za naprej. Določene zadeve so prišle na plano in vladajoči so se morali že soočiti z resnico, kar so prinesli dnevi po Luninem mrku. Vendar je bilo glede tega premalo samoanaliziranja lastnih napak in konstruktivnih razprav na to temo. Sončev mrk tudi na žalost ne bo podal nekih dobrih rešitev, ampak samo zmedo in nerazumevanje, kar pa bo v ljudeh sprožalo strah, tesnobo in kasneje lahko tudi nasilje. Kmalu bo Mars namreč ostal sam in ta povezava je zelo eksplozivna, saj nosi veliko napetosti in agresije, kar bi lahko sprožilo nasilne dogodke, To vse se bo dogajalo v času, ko bo Mars prešel stopinje mrka, kar je ravno na novo leto. Vse skupaj se bo še potencirano in to zato, ker bo Mars konec leta stal ne le v škorpijonu, ampak tudi v ozvezdju Jyestha. Ta povezava bo zelo nevarna za ljudi, ki zlorabljajo svojo moč, saj  le-ti na koncu uničijo samo samega sebe in njihova moč izpuhti. In to bomo videli v tem mesecu in koncem leta, pa to ne le pri posameznikih, ampak tudi pri vladajočih širom sveta, pa tudi pri družbenih omrežjih, ki imajo v današnjem svetu ogromen vpliv na ljudi.

Bo pa Mars s svojim pogledom na Jupitra dobro deloval na kriptovalute, kjer bomo v tem času zaznali precejšen dvig. Glede posla bodo zaznani novi trendi glede prodaje izdelkov in storitev, saj se bo veliko delalo tudi na teh področjih. ljudje bodo razmišljali  o tem, na kakšen način lahko še zaslužijo. V poslu in službi smo drugače že nekaj časa soočeni z kruto realnostjo, kar se bo malo spremenilo na pomlad, ko se premakneta Saturn in Rahu. Za zdaj pa lahko le z vztrajnostjo, odločenostjo in disciplino napredujemo skozi številne težave in ovire ali pa ostanemo na mestu.

Premik Merkurja in Sonca v znamenje strelca v drugi polovici meseca bo prinesel motivacijo in željo po diplomaciji in dobri komunikaciji med ljudmi. Res je, da bo v ospredju tudi zagovarjanje svojih načel in to za vsako ceno ter želja po nadvladi nad drugimi, a čutiti bo tudi sprejemanje kompromisov in želja po urejanju stvari na miren način. Sonce v strelcu kaže namreč na potrebo po pravičnosti in nenasilju, kar bo zelo pomembno, glede na to, da imamo Marsa, ki stoji poleg Ketuja v skrivnostnem in strastnem škorpijonu.

Venera se bo v kozorogu družila s Saturnom in se bo  ta mesec obrnila iz direktnega gibanja v retrogradno. V kozorogu, ki mu Saturn tudi vlada, bo Venera prinesla predvsem delo na poslovnih odnosih, odnosih, ki so povezana z našim poslom in službo, torej s sodelavci in ljudmi, s katerimi si delimo nek status. V času retrogradnosti se bodo ti odnosi še poglobili, poleg tega pa bo to tudi odlična priložnost, da se nekateri odnosi iz preteklosti pozdravijo. Retrogradna Venera namreč na plano prinese ljudi iz preteklosti in pa stara čustva povezanosti in pozornosti. Lahko prinese ponovno srečanje s nekom, v katerega smo bili zaljubljeni dolgo časa nazaj in v tem primeru je to lahko nekdo, s katerim ste skupaj delali ali se spoznali na poslu, v službi. V tem času boste tako imeli priložnost, da tej osebi oprostite, če je bila med vami kakšna zamera, se na ta način osvobodite ter zaključite krog karmičnega učenja.

V času retrogradne Venere bo prevladovala tudi želja po urejanju finančnih zadev za nazaj, saj je Venera tudi planet denarja. Se pa ob tem svetuje večja pazljivost, posebej pri kupovanju dragih ali luksuznih predmetov ter zapravljanju za stvari, ki jih ne potrebujete, saj bi jih kasneje težko odplačali. Denar lahko namreč v tem času hitro dobite, a ga tudi izgubite. V tem času tudi ni dobro, da ustvarjate nove poslovne povezave, niti  sklepate nove pogodbe, najemate kredite ali si sposojate denar. Raje varčujte in ne zapravljajte preveč. Odplačajte svoje dolgove ter si naredite finančni načrt za prihodnost, saj se vam bo to precej obrestovalo za naprej.

Jupiter ostaja v vodnarju, kjer širi optimizem in pozitivno naravnanost ter osredotočenost na prihodke in dobitke,  Rahu pa v biku ter v ozvezdju Krittike. Tam bo ostal vse do poletja in bo prinesel bo spremembe pri vladanju, Tako se številne vlade po svetu. Že pomladi, ne bodo obdržale in bodo končale svojo vladavino, oziroma padle s položaja.  

Prazna Luna – mlaj se bo v decembru zgodil 4. 12.   v škorpijonu, polna Luna – ščip pa 19. 12. v dvojčkih in to ob 5:35 uri.

Polna Luna v dvojčkih prinaša več pozitivne komunikacije v odnosih več diplomacije in strpnosti. Na splošno bomo v tem času bolj zgovorni, hitri v razmišljanju in besedah, pa tudi igrivi in nagnjeni k pustolovščinam. Veliko si sicer ne bomo mogli privoščiti, saj nam Saturn še vedno prinaša številne omejitve in restrikcije. Pod njegovim vplivom pa je tudi Jupiter v vodnarju. Razmišljali in razpravljali bomo o tem kaj je prav in kaj ne, toda slišani ravno ne bomo. Zato bomo večkrat nezadovoljni in lahko celo frustrirani. To velja tako za osebne kot tudi poslovne odnose, za posmeznike in za družbo.   V takem času je dobro, da o zadevah razpravljate z nekom, ki vas razume in podpira, da ne boste preveč čutili te težke energije ter se zaradi tega obremenjevali ali se celo jezili. Vedno se spomnite na kaj vse ste lahko hvaležni in takoj vam bo lažje. 

Zapisala: Uršula Zakrajšek

 

Naroči tarot svetovanje

Po izvedenem naročilu prejmete podatke za plačilo preko trr-ja. Svetovanje se izvede po prejemu plačila.

Poletna akcija

Tarot svetovanje in kratek jyotish vpogled- 120€