Orakeljske karte so dandanes izjemno privlačne in zanimive za veliko ljudi. Iz njih lahko namreč razberemo prihodnost, pa tudi sedanjost in preteklost. Tako jih lahko uporabljamo pri klasičnem vedeževanju ali bolj poglobljenem svetovanju, ki ima namen, da ponudi pomoč pri napredovanju osebe in njene duše, da bo le-ta lažje dvignila zavest. Tako je lahko sporočilnost teh kart precej bolj globoka in intenzivnejša, kot bi si morda predstavljali.

Ime orakeljske karte izhaja iz davne preteklosti, ko so svetišča, kjer so se podajale prerokbe, poimenovali orakelj. Lahko pa so tako imenovali tudi svečenika/co, ki je s pomočjo in razbiranjem različnih znakov in simbolov, oziroma višjih sil, izrekal/a nasvete in prerokbe.

Svečenik/ca je prihodnost napovedoval/a v imenu bogov, v njegove ali njene prerokbe oraklja pa se ni dvomilo. Taka preročišča so bila značilna za mnoge stare civilizacije. Tako za Kitajsko, Egipt kot tudi za severne dežele, kjer je prevladovala nordijska mitologija. Najbolj znano preročišče pa je bilo v klasični Grčiji, natančneje v Delfih, ki je bilo posvečeno bogu Apolonu, bogu umetnosti, glasbe in svetlobe. Tukaj je v kripti templja, v zamaknjenem stanju, prerokovala svečenica Pitija. Grki, ki so izjemno močno verjeli v usodo in moč bogov, so njene prerokbe precej upoštevali, čeravno so bile izjemno dvoumne in zapletene.

Tudi danes se izraz orakelj precej uporablja, posebej v povezavi z orakeljskimi kartami, ki jih je na tržišču kar precej. Poznamo orakeljske karte, ki imajo več pomenov in so energijsko podprte tako s pozitivnimi kot tudi negativnimi sporočili, pa tudi take, ki se osredotočajo samo na pozitivna sporočila. Vemo pa, da v življenju ni vedno vse lepo in prav, saj se nam včasih dogajajo tudi negativne stvari oziroma stvari, ki jih mi čutimo kot negativne. Ravno te pa nam ponujajo največ priložnosti za rast, zato je še kako pomembno, da jih upoštevamo. To je tudi razlog, da sama manj zagovarjam uporabo kart, ki so v svoji sporočilnosti samo pozitivna, razen če jih imamo pri vedeževanju, oziroma prerokovanju in svetovanju bolj za dopolnilo, kot pa za glavni vir informacij.


Karte, ki so naravnane le v pozitivne stvari, so res dobre, ko želimo z njim povzdigniti in opogumiti osebo, ki je prišla k nam na svetovanje, manj pa pomagajo pri odkritem soočanju resnice, ki je včasih
kruta in neprizanesljiva. Tako te karte resda osebo potolažijo, a želje po prepotrebni spremembi ne
sprožijo. Prave orakeljske karte ponujajo več pogledov, ki pa niso vsi nagnjeni k pozitivi in zato nam le-te lahko podajo močan in konkreten, pa tudi realen vpogled v situacijo, kar omogoča osebi, ki ji gledamo
karte, soočenje, na podlagi tega pa tudi spremembo in rešitev. In ravno take so moje srednjeveške orakeljske karte Rozeta.

V svoj komplet kart Rozeta sem tako vnesla raznovrsten splet čustvenih, energijskih in miselnih stanj, oseb in situacij. Od tega nekatere s sabo nosijo prijetna, pozitivna in vzpodbudna sporočila, druge pa ponujajo realni vpogled v neko situacijo ali osebo.

Na ta način se želela ponuditi karte, ki so slika našega notranjega sveta, naše ogledalo in naša priložnost, da svoje možnosti, talente in potenciale najprej ozavestimo in izkoristimo, težje situacije pa preobrazimo.

Tako nam orakeljske karte prinašajo res bogat in pester izbor, ki ga lahko vsakodnevno izkoristimo za
branje naših energij, katere lahko preko vpogleda in uvida v situacijo tudi izkoristimo za napredek in
notranjo preobrazbo. Poleg tega pa se lahko veselimo tudi lepih stvari, ki nam jih te karte razkrijejo v vsej svoji lepoti.

 

Zapisala: Orakelj luči – Oracle of light, Uršula Zakrajšek, vedska astrologinja, tarot svetovalka
in intuitivni coach

Vas zanimajo TAROT KARTE, CIGANKE ali moje karte SREDNJEVEŠKE ORAKELJSKE KARTE ROZETA, izberite iz spodnjih povezav:

V oktobru in novembru razpisan nov termin Tarot tečaja