Napoved po znamenjih:

OVEN
BIK
DVOJČKA
RAK
LEV
DEVICA
TEHTNICA
ŠKORPIJON
STRELEC
KOZOROG
VODNAR
RIBI

SPLOŠNA RAZLAGA IN NAPOVED RAHU/KETU!

Rahu in Ketu bosta 17. 3. 2020 izstopila iz znamenja bika in škorpijona ter bosta vstopila v znamenje ovna in tehtnice. Tam bosta ostala  18 mesecev, to je do konca novembra 2023.

Tako Rahu kot Ketu sta izrazito senčna planeta, oziroma sta matematični točki in predstavljata karmično os v naši natalni karti. Rahu  je Severni Lunin vozel in je načelo strasti in nemira, Ketu pa Južni Lunini vozel ter načelo prekinitev, skrivnostnosti in duhovnih uvidov.

Njun tranzit, oziroma prehod, nam pokaže kaj bomo v življenju odigrali, doživeli in izkusili. Rahu in Ketu namreč vplivata na našo karmo oziroma usodo in nosita pri prehodih velike spremembe v našem življenju. Sta najboljša pokazatelja našega duhovnega napredka in karmičnih vplivov.

Tranzit Rahuja in Ketuja v biku in škorpijonu je bil za svet kar naporen. To je bil čas korona virusa in zato velikih preizkušenj, omejitev in odvzemanja svobode. Svet  se je spremenil, kot sem napovedovala že leto prej in ujeti smo bili v neprijetno situacijo, ki se je kar vlekla. Resda so našli zdravilo (cepivo), kot sem tudi napovedala, a izkazalo se je, da to mogoče ni ravno najboljša rešitev za svet in ljudi.

Ta sprememba, vstop Rahuja v znamenje ovna ter Ketuja v znamenje tehtnice, pa bo končno prinesla konec nekaterim omejitvam in tako pozitivne spremembe za vse nas. To bo velika sprememba energij, ki jim bomo priča. Posebej se bo to izrazilo, ko se bo končala tretja Kala sarpa joga, po še dveh, ki so zaznamovale svet v dveh prejšnjih letih. Kala sarpa joga, ki jo imenujemo kača časa, predstavlja ujetost vseh planetov med Rahuja in Ketuja in vedno zmanjšuje svobodno voljo. Zato s sabo prinese velike omejitve, občutke stisnjenosti in ujetosti in to na globalni ravni. Zaključek te Kala sarpa joge  bo tako 24. 4. 2022 končala krizo, ki je bila povezana z virusom korone in po njej bomo zagotovo vsi začutili veliko olajšanje. Lahko bomo bolj svobodno zadihali in imeli spet občutek, da lahko vplivamo na svoja življenja ter da lahko sami kreiramo svojo usodo.  Njen vpliv bo zagotovo čutiti tudi glede vojne v Ukrajini, o kateri bom napisala še en članek. V njem bom bolj natančno razložila vso dogajanje. Vojna v Ukrajini se je začela nekje na sredini kalasarpe joge in močno upam, da se bodo z njenim koncem zadnje dni v aprilu, končali tudi spopadi. Je pa res, da Rahu v ovnu, skupaj z Uranom prinašata nemir in nenadne eksplozivne dogodke in kako se bo ta energija pokazala na ven, lahko le slutimo. Poleg tega je vstop Rahuja v ovna in bližina z Uranom le ena od pokazateljev trenutne situacije.

Rahu bo vstopil v znamenje ovna, ki je v osnovi 1. hiša natalne karte.  1. hiša predstavlja osebo, njeno telo, izgled, lahko pa tudi njen položaj v svetu. Znamenje ovna pa je zelo močno, impulzivno in hitro ter predstavlja, poleg velike aktivnosti, akcije, pionirstva in avantur, tudi nove začetke. Ko bo Rahu vstopil v ovna, bo vse te njegove lastnosti še potenciral, kar bo vplivalo na vse nas, toda na vsakega posameznika drugače.  Tam, kjer imamo ovna v natalni karti, tam se nam bodo zgodile hitre in nenadne spremembe, kar se nas bo močno dotaknilo. Oven namreč predstavlja 1. hišo in torej tudi nas kot osebo. Kjer ovna imamo, tam se kot osebe vidimo in prepoznamo. A vsem bo skupno, da bomo želeli kot posamezniki nekaj narediti zase, za svoj razvoj in zato bomo v ospredje postavili sebe in ne druge. To je verjetno malo egoistično ali egocentrično, a znamenje ovna včasih tako deluje. In pod vplivom Rahuja se bo to še močneje izrazilo. Tako bomo spreminjali svoj videz, delali na svoji osebnosti, poleg tega pa se bomo tudi več ukvarjali s športom in videzom. Zagotovo bodo v tem času prišli na svoj račun osebni trenerji, saj bomo vsi hoteli izgledati lepše in imeti več kondicije, pa tudi vsi, ki se ukvarjajo z lepoto obraza in telesa bodo imeli več dela. Ovnu namreč vlada Mars, ki je planet akcije in športa, zato bomo tudi mi pod vplivom te energije. Tako se bomo polni nove energije lotevali novih projektov in nalog, v povezavi s tisto hišo, kjer se oven v naši natalni karti nahaja, paziti moramo le, da bomo dovolj fokusirani in da nas preštevilna zanimanja ne spravijo s tira. Poleg tega moramo paziti, da nas zaradi naše prevelike usmerjenosti na področje, kjer se naš oven (pa zdaj tudi Rahu) nahaja, ne bodo zapuščali naši najdražji, ker se bodo čutili zapostavljene in odrinjene na stranski tir. Posebej to velja za oven same, za druga znamenja pa se bo to odrazilo malo drugače. Ker pa je Mars tudi planet agresije, jeze, eksplozivnosti in pa trmastega vztrajanja v svoj prav, se moramo v tem 18 mesečnem obdobju paziti tudi tega. Poskušajmo biti toleranti in razumevajoči do drugih, ki mislijo in čutijo drugače kot mi. Le to je pot do sprave in umirjanja ter stran od konfliktov in brezsmiselnih bojev.

Ker se bo Rahu v ovnu pridružil Uranu, bo to tudi zelo popestrilo vso situacijo. Uran namreč predstavlja nenadne in nepričakovane dogodke, na primer potrese, izbruhe vulkanov ali pa druge naravne nesreče. Uran drugače predstavlja tudi izume, inovacije, odkritja, hitre vzpone in nenaden uspeh. Pod vplivom Rahuja in Urana lahko tako pričakujemo velike izume, pa tudi nenadne in hitre in precej eksplozivne dogodke (lahko potrese), ki bodo včasih porušili naš mir. Ker Uran predstavlja tudi prihodnost in letala, lahko pričakujemo inovacije in spremembe tudi na teh področjih, predvsem v povezavi z vesoljem in vesoljskimi plovili. Ne nazadnje pa se lahko pod vplivom Rahuja in Urana zgodijo tudi spremembe na tehnološkem področju, ki bodo precej vplivale na naša življenja. Nenazadnje pa ta pozicija lahko prinese tudi spopade in konflikte večjih razsežnosti, posebej zato, ker se bodo dogajali še drugi planetarni dogodki, ki tudi kažejo na to.

Rahu se trenutno nahaja v ozvezdju Krittika in v tem ozvezdju se bo nahajal vse do 12. 7. 2022 in to prav tako prinaša veliko konfliktov. Ozvezdje Krittike je namreč ozvezdje, ki upravlja z vojnami in tudi nasiljem in tudi prekinitvami. Predstavlja jo plamen – ogenj, pa tudi orožje in noži. Kot tako je Krittika ozvezdje temeljitega čiščenja in požiganja vsega, kar je preživeto in nepotrebno, da bi na ta način obnovila staro, z namenom prinašanja novega. Krittiki vlada Sonce, ki predstavlja vlado in vodilne osebnosti, državnike in tudi politike, pa tudi zdravnike in pod njenim vplivom se bodo v tem času verjetno zgodile precejšnje spremembe. Te spremembe bodo rezi in prekinitve na političnem parketu, kar bo prineslo velike zamenjave zdajšnjih političnih elit in padec nekaterih vodilnih zdravnikov. Ljudem na vodstvenih položajih (ni nujno da je to politika ali zdravstvo), ki se ne trudijo za pozitivne spremembe in ne delujejo na aktualnih področjih ter nimajo prave vizije za prihodnost, poleg tega pa so preveč usmerjeni v preteklost, tako sledi le neizogibna sprememba, ki bo pometla z preživelimi stališči in ravnanjem. Je pa res da to ozvezdje predstavlja tudi zaščito, kar pa pomeni, da se bodo vlade v časih sporov in konfliktov trudile za zaščito najšibkejših in  najranljivejših, kar pa je tudi izjemno pomembno.  Tako se bo tudi reševala nepoštenost, ki je vzrok marsikateremu konfliktu v svetu. Rahu se bo drugače v tem obdobju nahajal še v dveh ozvezdjih, to sta Bharani in Ashvini.

Poleg tega v marcu poteka Planetarna vojna med Venero in Marsom, aprila pa še konjunkcija med Saturnom in Marsom, kar bo še posebej popestrilo vso situacijo.

Najbolj pomembno v tem času je, da se bomo kot posamezniki borili zase in za svoje pravice, se uprli želji vlad po celem svetu, da nas ujamejo v okvirje in nas doživljajo kot čredo ovc. Sprejeli in cenili bomo svojo individualnost in posebnost vsakega izmed nas, saj je to tisto, kar nas dela posebne in nas hkrati ločuje, a tudi povezuje. Pestrost in raznolikost je tako značilna za ta svet in ta ga tudi dela tako lepega kot je. V tem času bomo to cenili še bolj.

Ketu bo istočasno ko bo Rahu v ovnu, vstopil v znamenje tehtnice, ki je v osnovi naša 7. hiša odnosov, partnerstva in želja. Tehtnica kot znamenje pa predstavlja tehtanje, odločanje in uravnovešanje, pa tudi pravico in zmernost. Pod vplivom Ketuja v znamenju tehtnice bomo tako vsi pričakovali več pravice in miru v svetu in ju verjetno tudi dobili. Tehtnici namreč vlada Venera, ki predstavlja mir, harmonijo in pravico. Zato se bomo tam, kjer se tehtnica nahaja v naši natalni karti, trudili, da uravnotežimo naše želje v povezavi z drugimi. Ker bomo želeli več zase, bodo namreč drugi lahko užaljeni in se bodo od nas umaknili. Ker tega ne bomo želeli, bomo iskali kompromise, na način, da ustrežemo sebe in hkrati zadovoljimo tudi druge. V ospredju bomo potiskali svojo individualnost in se umikali od drugih. Vlade po svetu bodo iskale načine, kako zaščititi ljudi, a včasih bo to zelo težko. Rahu in Uran v ovnu bosta namreč poskrbela za vrsto eksplozivnih dogodkov. Le upamo lahko, da jih bo spravljiva tehtnica lahko umirjala in poiskale mirne rešitve za nastale težave in probleme.  

Ketu se v trenutno nahaja v Vishakha ozvezdju, ki nosi zmago in moč in ki opravičuje vsa sredstva za dosego svojega cilja ter predstavlja osebe, ki so si sposobne izmisliti marsikaj, samo zato, da bi opravičile svoja dejanja. Tako lahko manipulirajo in tudi zavajajo druge, vse z namenom, da zmagajo, kar zelo kaže na trenutno situacijo. Kasneje se bo Ketu nahajal še v  Swati in Chitra ozvezdju, kar bo prineslo še marsikaj zanimivega, a o tem v drugih člankih.

Napoved po znamenjih:

Sledi razlaga kaj pomeni prestop Rahu/Ketu po Vedski astrologiji za določena znamenja, oziroma za vaš ascendent, razlaga pa velja tudi če imate v določenem znamenju postavljeno vašo Luno ali Sonce; (če ne veste vašega ascendenta, torej katero znamenje po Vedski astrologiji je v vaši prvi hiši vaše natalne karte ali pa v katerem znamenju imate postavljeno Luno, me lahko kontaktirate. Inf. so na spletni strani);

Razlaga je za določeno znamenje splošna in ne konkretna, saj je odvisna od postavitve planetov v vaši natalni karti. ZNAMENJA SO V VRSTO OD LEVE DO DESNE RAZPOREJENA ZGORAJ!

 

OVNI ALI LUNA V OVNU

Rahu bo prehajal 1.hišo, Ketu pa 7. hišo, kar bo zelo vplivalo na vas kot osebo, pa tudi na vaše odnose in partnerstvo. V tem času morate biti pazljivi glede sprejemanja pomembnejših odločitev, saj bodo vaša partnerstva pod večjim pritiskom in zato lahko tudi razpadejo. Na partnerstvih boste morali delati, se z njim ukvarjati in ga tudi zdraviti, če bo to potrebno. Pa to ne velja le za osebna, ampak tudi druga partnerstva, na primer poslovna ali prijateljska. Tako boste v odnosih razreševali čustvene, pa tudi praktične stvari. Če so bile v preteklosti kakšne skrite stvari, ki jih še niste razrešili, bodo v tem času planile na površje, z namenom, da jih popravite ali kako drugače predelate. To ja namreč čas, da se v odnosih prebudite. Sebe boste postavili v ospredje, kar pomeni da se boste na nek način umaknili od partnerja, zato bi vam partner lahko očital, da se mu posvečate premalo ali pa sploh ne. Želeli boste večjo prepoznavnost, občudovanje, pa tudi spoštovanje in se boste zato strastno posvečali svojim interesom in željam, tako doma kot v službi. Zato se ne boste več toliko prilagajali drugim kot ste se doslej, posebej v domači sferi. Predvsem boste želeli biti srečni in početi doma ali v službi kar si vi želite in lahko se vam zato vaš vrednostni sistem postavi na glavo. Spremenili boste namreč način gledanja kot ste ga imeli doslej in to tudi povedali na ven. Pomembno vam bo tudi vaše verovanje, v kaj vi verjamete in ne le kaj je v ospredju vašemu partnerju. Bi pa partner lahko zaradi tega postal težak, lahko celo sovražno razpoložen. Imel bo namreč težave s tem, da ste se končno postavili zase in da zahtevate zase več kot včasih. Mogoče se tudi ne bo strinjal z vašim načinom gledanja na svet. Enostavno se zna zgoditi, da vas partner in tudi drugi ljudje ne bodo razumeli, ne vas ne vašega vrednostnega sistema in načina delovanja. Pomeni, da boste v tem času lahko zato precej nerazumljeni. Lahko se v tem času iz preteklosti vrnejo stare ljubezni, ki lahko zmedejo zdajšnje partnerstvo in ga postavijo v resno krizo. Ta tranzit se bo odrazil tudi na vašem telesu in videzu, saj boste želeli spremeniti svoj videz, oblačila, pričesko in stvari, ki so povezane s vašim izgledom. Lahko, da se boste odločili za dokaj nenavaden videz. To bo čas, ko se boste hoteli spoznati in boste želeli nekaj novega zase in s tem bodo povezane vse vaše spremembe. Lahko da se bo spremenilo tudi vaše življenje, okolje in ljudje, s katerimi se boste družili. Kot oseba boste bolj samozavestni, čutili boste, da lahko dosežete več kot ste včasih in da imate pri tem podporo. Vendar boste verjetno včasih tudi pretiravali v svojih željah in zahtevah, zato bodite pazljivi. To je čas, da se postavite zase in zase zahtevate, kar prej niste bili sposobni, vendar v mejah zmernega. Iluzija vsemogočnosti vas namreč lahko zapelje do te mere, da boste včasih res zahtevali preveč. Delovali boste uporniško in včasih celo radikalno, zato bi se lahko nad vami čudili. Večja prepoznavnost bo za vas tudi na poklicnem področju, a lahko, da boste v tem času dobili željo po drugačnem poklicu od sedanjega. V službi boste želeli delati več stvari hkrati, a boste bolj usmerjeni v projekte, ki jih radi počnete, ki vam prebujajo strast in ki jih delate iz srca. Zato je to obdobje lahko za vas zelo ustvarjalno in produktivno, vendar pri delu, ki ga imate radi, ne v delu, ki ga opravljate zaradi denarja. Pojavile se bodo nove poslovne možnosti, v poslu, karieri, statusu in vplivu. Pojavile se bodo različne možnosti tudi za drugačne poslovne partnerje, kot ste jih imeli doslej, ne le ljubezenske partnerje. V odnosih boste sebe na splošno postavili v ospredje, zato se lahko nekateri ljudje, prijatelji ali pa ljudje v poslu od vas umaknejo ali vas enostavno odrežejo. Delali boste namreč stvari, ki lahko nekatere ljudi presenetijo in odvrnejo, tudi partnerja. Lahko se tudi sovražno odzovejo, ker pač ne boste več delali po njihovo, ampak boste v delo prinesli nov, svež pristop, ki pa marsikomu ne bo odgovarjal, ker bo želel delati po starem. Ljudem na poslu ne bo to všeč in vas bodo lahko zapustili, ko bi jih najbolj rabili. Zato je priporočljiva pazljivost v odnosih na poslovnem področju. Boste pa v vseh odnosih ter do vašega partnerja sprejeli tudi določeno odgovornost, kar pomeni, da se boste v odnosih trudili za uspeh in zadovoljstvo vseh vpletenih.

BIKI ALI LUNA V BIKU

Rahu bo prehajal 12.hišo, Ketu pa 6. hišo, kar vam ne bo prineslo mirnega spanca in počitka, saj boste imeli težave zaspati in se naspati. Zato je dobro, da ste v tem času posebej pozorni na svoje zdravje, saj ne boste dovolj spočiti in se vam zaradi tega lahko pojavijo kakšne težave s zdravjem. Verjetno bodo te težave s spanjem povezane s tem, da vas bo skrbela služba in pa sodelavci v službi, lahko pa tudi odnosi z drugimi, posebej partnerjem. Imeli boste namreč probleme v službi, pri delu s drugimi, saj vas bodo zapustili v najbolj neprimernih trenutkih. Ljudje vam tako ne bodo stali ob strani in počutili se boste sami, tudi v družini. Lahko pa se vam pojavijo tudi težave pri delu samemu, ki so prav tako lahko vzrok v drugih, ki bodo povzročali težave. Morda boste morali menjati službo, ker se v zdajšnji službi res ne boste počutili dobro. Če imate svoj zasebni posel in svoje zaposlene, pazite na kraje. Zaradi odnosov v službi in doma boste tudi izgubljali ogromno energije, zato na svojo energijo pazite. Ko pa boste končno zaspali, se vam lahko pojavljajo izredno intenzivne sanje, ki bi tudi lahko povzročile, da se predčasno zbudite. Sanje bodo tudi zelo zanimive in nenavadne v tem času. Lahko boste tudi lažje komunicirali z onostranstvom, če vas te stvari mikajo in privlačijo, saj vam bo v tem času to omogočeno in bolj dostopno kot ponavadi. Zelo vas bo zanimalo okultno in s tem bi se lahko v tem času tudi ukvarjali (tarot, astrologija). V tem obdobju vas lahko pot zanese tudi v tujino, lahko celo zelo daleč, na primer čez morje. Imeli boste tudi možnost prijateljstva s tujci, ki bodo prišli od daleč, iz kakšnih eksotični dežel. Lahko bodo to tudi ljudje, ki so zelo duhovni in spiritualni ljudje, na primer duhovni učitelji ali pa ljudje, ki se ukvarjajo z alternativnimi metodami zdravljenja. V tem obdobju je možnost tudi za romantiko in zaplete v tej smeri, ne glede na to ali ste samski ali pa poročeni. Poročene bi lahko namreč v tem obdobju zamikal kakšen skok čez plot, saj 12. hiša predstavlja tudi posteljne užitke. Vendar bodite v tem času pazljivi, s kom se zapletate in kako, saj so na tem področju možni zapleti v pričakovanjih in oseba, ki se je v vas zaljubila, bi lahko želela več od veze kot vi ali pa obratno. Vendar boste tem obdobju vseeno velikokrat osamljeni ali sami. Paziti se morate tudi, da v tem času ne naredite česa narobe v smislu uradnih zadev in da ne pristanete na sodišču ali celo v ječi. Toda brez strahu. To je precej odvisno tudi od drugih postavitev v vaši natalni karti. Če imate hišnega ljubljenčka, je to za njih težji in kritičen čas, saj lahko zbolijo in tudi poginejo. Skrivali se boste pred drugimi, lahko boste povezani boste tudi s skritimi odvisnostmi. Lahko boste v tem času doživeli slaba ugodja skozi alkohol in droge, zato res pazite na zdravje v tem obdobju. Boste pa rešitve za vaše zdravje iskali bolj preko nekonvencionalnega, alternativnega zdravljenja. Pri tradicionalnih zdravnikih lahko tako dobite nenavadna in duhovna navodila za zdravje, poleg tega pa boste v tem času verjetno odšli tudi na neko zdravljenje v bolnico ali kakšno drugo ustanovo – na primer zdravilišče. V teh 18 mesecih se boste duhovno razvijali skozi dnevno rutino, hoteli boste doživeti nekaj nenavadnega, zanimivega. Svetuje se vam, da ne hodite na temne kotičke ter da se zavarujte, saj lahko imate v tem času hudega skritega sovražnika. Vendar boste našli originalne rešitve, kako opraviti s tem vašim sovražnikom oziroma nasprotnikom. V vaši družini bi lahko v tem času zbolela kakšna teta in stric. Vaši otroci bi lahko zašli v nerealna sanjarjenja glede šole, ljubezni ali uspeha, zato je vaša vloga v tem obdobju, da jih postavite pred dejstva in jih prizemljite ter jih soočite z realnostjo življenja. Pazite v tem času na povečane stroške in zapravljanje večjih vsot denarja. Pomagajte ljudem v stiski, poslušajte jih, lažje vam bo. V tem obdobju boste preko težav in ovir lahko konkretno prečistili svojo preteklo karmo in ob koncu 18 mesečevega obdobja začeli na novo, kar je za vas tudi pozitivno.

DVOJČKI ALI LUNA V DVOJČKIH

Rahu bo prehajal vašo 11.hišo, Ketu pa 5. hišo, kar je za vas dober tranzit. V tem času vas tako čaka povezovanje z zelo vplivnimi in pomembnimi ljudmi, sploh v poslu, kjer boste imeli veliko možnosti za prihodke in dobitke. Ta tranzit vam bo na splošno prihodke precej povečal in to iz različnih virov. Ta nov in večji pritok denarja pa naj vas ne zapelje, da bi vlagali denar nepremišljeno, saj se vam tukaj svetuje pazljivost. Drugače vas bo ta tranzit povezal tudi z mnogimi prijatelji in znanci, saj vam bo v tem času povezovanje z s drugimi izredno pomembno. Želeli boste stikov z različnimi ljudmi in pomembno vam bo tudi, da se vam preko teh ljudi ali uresničijo želje in upanja ali pa da preko njih zaslužite. Tako, da pri vas ne bodo v tem času pomembna le prava prijateljstva, ampak tudi poznanstva, ki vam koristijo. Ljudje, ki jih boste v tem času spoznali, vam bodo tako prinesli veliko prepoznavnosti in vam dali tudi podporo, ki jo želite in potrebujete. Toda precej možno je, da bodo ljudje, ki jih boste v tem času spoznali, verjetno kasneje odšli iz vašega življenja. Na koncu se bo verjetno izkazalo, da čeprav ste uresničili željo in začeli z nekom ljubezensko ali poslovno vezo, ta oseba v resnici ni taka kot ste pričakovali. Z znanci in osebami v tem obdobju bo namreč povezanih veliko pričakovanj, ki pa bodo večinoma iluzorne in zavajujoče. Nekateri ljudje, ki jih boste spoznali v tem obdobju, se torej lahko izkažejo za ljudi, ki so imeli neke skrite namene, so želeli z vami manipulirati, vas zavajati ali pa vam lagati. Vendar ker boste v tem času imeli veliko novih idej, se vam vseeno svetuje, da se v tem obdobju čim več gibljete med ljudmi. Nikoli namreč ne veste, koga lahko srečate in kdo vam lahko vseeno pomaga ali uresničiti idejo ali pa izboljšati vaš status in karierne možnosti. Če boste uporabili vašo intuicijo in razbrali kdo je za vas koristen in kdo se pretvarja, lahko to obdobje vseeno zelo dobro izkoristite. Vzemite pa si tudi čas za sprostitev in druženje s prijatelji, brez kakršnih koli pričakovanj. Imeli boste res vrsto zelo zanimivih spiritualnih idej, saj bo vaš um izredno aktiven v tem času. Nekateri se boste obrnili k duhovnemu spiritualnemu znanju, ki ga boste tudi zelo hitro razumeli, drugi pa k ustvarjalnosti. Zanimalo vas bo vse nenavadno, okultno in mistično, spremenil pa se vam b tudi vrednostni sistem v smislu kaj vam je pomembno in kaj ne. V dom bi lahko v tem času povabili nekoga, ki se ukvarja z mistiko in okultnim (tarotom, astrologijo) ali pa ga boste obiskali na njegovem domu. Lahko vam ta oseba celo postane privlačna. Se boste pa v tem času umaknili od starejšega oziroma prvega otroka, če ga imate, ker se vam bo zdel malce težji in nikakor ne boste našli stika z njim. Mogoče se bo držal bolj zase in mu bo prijala samota ali pa bo družbo iskal preko prijateljev in se ne bo več želel toliko družiti z vami kot prej. Vendar bodite pozorni na vse otroke, ker bodo v tem času zahtevali več pozornosti, saj se jim v življenju najbrž dogajajo stvari, ki jih vznemirjajo in obremenjujejo. Lahko bi zašli tudi v kakšno neprimerno družbo ali pa imeli konflikte s sovrstniki. Vendar do njih ne bodite preveč zaščitniški in jih tudi ne poskušajte preveč kontrolirati, ker to ne bo dobro za vaš odnos do njih. Lahko bi bila prisotna tudi kakšna ločitev od najstarejšega otroka, selitev ali pa potovanje. Dobro je da starejšega otroka v tem času razumete in ga podpirate, saj bo nagnjen k muhavosti in spreminjanju razpoloženja. Znali bi biti v tem času tudi bolj usmerjeni k vašim starejšim bratom ali sestram, s katerimi se boste hoteli povezati. Z njimi se lahko zgodijo tudi kakšni nesporazumi, na primer ločitve, spori ali pa kakšne druge težave, če boste v odnosu do njih reagirali preveč agresivno. Poleg umika vašega otroka ali na splošno otrok, bi se znali umakniti tudi od doma in družinskih članov, posebej mame, saj boste več časa preživljali na poslu. Pazite tudi na ljubezenskem področju, saj bi to obdobje lahko prineslo zahladitev odnosa s partnerjem ali umik. To pa zato, ker boste imeli občutek, da se partnerju prilagajate preveč in vam to ne bo všeč. Če pa boste znali uravnavati svoje vedenje, posebej jezo, pa se znate s partnerjem v tem obdobju bolj povezati.

RAKI ALI LUNA V RAKU

Rahu bo prehajal 10. hišo, Ketu pa 4. hišo, kar pomeni spremembe v karieri, družini in domu. Najbrž se boste preselili ali delali spremembe v domu. V domu bi lahko bile izgube, težave in problemi, posebej v odnosu z mamo. Zaradi mame bi vas bilo lahko v tem času strah, lahko pa se pojavijo tudi kakšni drugi problemi ali zakasnitve. Ti problemi bi se lahko končali z prepiri in nerazumevanjem, kar bi vam lahko povzročilo jezo in tudi prekinitev odnosa z mamo. Boste pa v odnosu do mame morali sprejeti neko vrsto odgovornosti. Lahko boste v povezavi z mamo ali družino urejali kakšne zadeve z denarjem ali nepremičninami, kar bi povzročilo zaplet. V poslu se bodo dogajale velike spremembe, pojavile se bodo tudi nove priložnosti, ki bi lahko spodbudile ali vašo selitev ali vprašanja glede doma. Če se boste želeli preseliti ali prodati in kupiti nov dom, se pred tem temeljito pozanimajte o možnostih, da vas kaj ne bo presenetilo. V tem času lahko pridobite ogromno slavo in imate nenavaden ugled v službi, a to bo zagotovo rezultat vašega trdega dela. Podjetje, kjer delate, bo imelo v tem času najbrž radikalne spremembe, kar za vas pomeni, da se vam lahko zamenja šef ali pa boste dobili priložnost za vodstvo. Posel se vam bo tudi razširil in začelo bo pritekati več denarja. Nakazano je ali napredovanje ali pa povišica ali pa oboje, tako, da boste v tem času zagotovo želi plodove svojega truda in dela, kar bo prineslo rast dobička in povečanje premoženja. Na poslu, v službi in v statusu boste zagotovo hoteli nekaj narediti, pa ni važno ali delate v podjetju ali imate svoj posel. Tako se boste želeli razširiti ali pa spremeniti družbo sodelavcev. Veliko boste v tem času sodelovali s sodelavci in šefi ter se trudili za poslovni uspeh. Izpostavljeni boste tudi javnosti in javnemu življenju, pri delu pa boste na novo spoznani in prepoznani. Če pa se vam bo zdelo, da za svoje delo niste dovolj prepoznani ali plačani, pa se vam v tem času vseeno ne svetuje posel ali službo zamenjati, ampak vztrajati pri tem, kar delate zdaj ter počakati. Ta tranzit vam bo namreč prinesel tudi nove priložnosti in možnosti za delo, lahko celo v tujini ali pri drugih velikih podjetjih. Na splošno bodite v poslu, službi pazljivi in to tako pri delu, ljudeh (sodelavcih in strankah) kot tudi pri vlaganju denarja in energije. Odločitve ne sprejemajte v naglici, ampak raje dobro razmislite, da ne boste reagirali v jezi. Poleg tega tudi pazite da se ne preveč izčrpate, saj boste veliko delali in v posel vlagali ogromno energije ter boste pri delu podrejeni strogi rutini. Zaradi tega boste sicer uspešni, vendar vaša družina ne bo imela od vas veliko, ker boste prihajali domov utrujeni in naveličani. Zato se v tem času partner lahko umakne od vas, vas prizemlji glede vajinega odnosa in zahteva spremembe. Podobno se bo dogajalo tudi v odnosu do vaših otrok. Precej boste nerazumljeni s strani družine glede vaših želja pri čim večjem udejstvovanju pri delu, poslu in v družbi ter služenju denarja. Tako partner kot otroki bodo zahtevali, da se posvečate tudi njim, kar vam bo pa precej težko. Zato lahko v domu nastanejo spori in težave, kar vam bo pa spet odneslo veliko energije. Vendar se morate za družino potruditi, saj se zna zgoditi, da se nikakor ne boste mogli sporazumeti. Vi boste hoteli nekaj, družina pa nekaj drugega. Če se hočete kolikor toliko izogniti sporom, si boste morali vzeti tudi čas za družino in boste morali najti z njimi neko skupno rešitev. Če ne bo to obdobje za vas izjemno naporno in se vam to lahko začne kazati tudi v slabšem zdravju.

LEVI ALI LUNA V LEVU

Rahu bo prehajal 9. hišo, Ketu pa 3. hišo, kar vas bo odpeljalo v tuje kraje, novim pustolovščinam naproti. Na novo boste odkrivali stvari, ljudi ali kraje, saj boste željni potovanj in avantur. Nova odkritja pa bodo tudi na področju vašega verovanja, tako, da bodo ta potovanja lahko spiritualne narave, kjer boste željni resnice in duhovnega vodstva. Če ste mlajši vas bo mogoče potegnilo v študij na fakulteti ali kakšno drugo izobraževanje. Je pa to čas, ko se v izobraževanju ni dobro zanašati le na svojo srečo, ampak se je potrebno na tem področju potruditi in delati. Drugače pa to velja tudi za druga področja v vašem življenju. To obdobje vam drugače lahko prinese nove, posebne načine razmišljanja, kaj življenje sploh je. Nove oblike verovanja se bodo pojavile in na življenje boste pogledali s druge perspektive. In kar boste verovali se vam bo, v primerjavi z drugimi načini razmišljanja, zdelo edino pravilno. Na različnih potovanjih boste spoznavali tudi duhovne voditelje, preko katerih lahko pridobite veliko novega znanja. Vendar bodite pazljivi, saj bi se lahko v tem času srečali tudi z učitelji, ki so prevaranti in so nagnjeni k lažem ali pa skušajo preko duhovnega znanja samo zaslužiti. Lahko vas bodo slepili z novim znanjem na način, da bodo potem želeli z vami manipulirati ali pa enostavno tega znanja, ki ga podajajo naprej, sploh ne razumejo. V tem obdobju so lahko izgube, težave in ovire preko mlajših bratov in sester, saj boste spremenili način vedenja, obnašanja in vere, kar bi lahko vplivalo na vaš odnos s brati, sestrami. Predvsem se pazite prevelike jeze in agresije o odnosu do njih. To pa ne velja le za brate in sestre, ampak za celo vašo družino, posebej očeta. Zelo je namreč v tem obdobju naglašen odnos z vašim očetom, saj bo le-ta bolj povezan z vami, vašimi otroki in domom. Vendar bi se oče in cela družina na vaš nov sistem verovanja lahko sovražno odzvala, kar vam pa ne sme vzeti poguma. Vaš pogum bo v tem času resno na preizkušnji, prav tako energija. Energije, ki jo vlagate v družino in partnerja, vam bo v tem času primanjkovalo, kar bo vplivalo tudi na vse vaše odnose, posebej pa na odnose z otroki, če jih imate ter na vašega partnerja. Odgovorni bodite do svoje energije in se večkrat vprašajte komu in koliko jo namenjate ter zakaj. Vprašajte se ali preveč energije in truda namenjate svojim otrokom in če ni že čas, da jih pustite, da tudi sami kaj naredijo. Isto pa velja tudi za partnerja. Na partnerskem področju vas v tem času tudi čakajo korenite spremembe, zato se je dobro nanje pripraviti. Vaš partner bi se v tem obdobju namreč lahko počutil zapostavljenega in vam očital, da se mu ne posvečate dovolj. Večino časa boste namreč usmerjeni v sebe, svoj videz in željo po sreči, izobraževanju ali potovanju. Tako se boste umaknili od vseh in želeli najti samega sebe. Samskim se obeta novo poznanstvo, ki lahko preraste v resno vezo, če boste v odnosu vztrajali, krotili svojo jezo in bili dovolj občutljivi na partnerjeve potrebe. Vaša komunikacija bo ta celi čas zelo vplivala na druge in skozi njo boste lahko dosegli marsikaj, tudi pomirili ali prepričali partnerja v tisto, kar boste želeli.

DEVICE ALI LUNA V DEVICI

Rahu bo prehajal 8. hišo, Ketu pa 2. hišo, kar vam lahko prinese finančne izgube, zato bodite pri denarju posebej pazljivi. Posebej pazite, da ne boste preveč zapravljali, čeprav bo denar od drugih ljudi prihajal v vaše življenje, morda preko partnerja ali kako drugače. Sami lahko v tem času nenadno zaslužite veliko denarja, pa tudi vašemu partnerju se v tem času obeta večji zaslužek kot ponavadi. Ta denar lahko do vas ali partnerja pride v obliki večje denarne nagrade, povišice, preteklih naložb ali pa dediščine. To bo tudi precej več kot bi lahko upali in pričakovali. Ta denar raje hranite in varčujte in ga čim manj trosite naokoli. V tem času boste namreč podvrženi tudi igram na srečo in igranju loterije, zato se vam pri financah res svetuje pazljivost v smislu porabe denarja, saj vam denar, ki ste ga dobili, lahko hitro spolzi skozi prste. Na sploh boste imeli boste nenavadne pristope za povečanje svojega bogastva, zainteresirani pa boste tudi za zavarovalniške pogodbe. Obstaja tudi nevarnost želje po spletkarjenju, z namenom pridobivanja sredstva na nezakonit način. Zato se pazite in se raje držite nazaj. Sploh pazite, da ste plačali vse prispevke in davke, drugače vas lahko doleti kakšna prijava ali celo kazen uradnih organov. Pazite se tudi v prometu, da ne boste prehitri in prenagljeni, pazite pa tudi na zdravje in ne zanemarjajte ničesar, kar je v povezavi s tem. Kakršnekoli bolezni ali zdravstvene težave rešujte takoj in hitro ukrepajte v tej smeri. V tem času se boste zanimali tudi za okultno, nadnaravno, mistično in posebno. Rahu vas bo v 8. hiši pripeljal do iluzij, kar pomeni, da se boste srečali z vsemi svojimi iluzijami do zdaj, lahko pa se vam zgodijo kakšni nadnaravni dogodki, na primer lahko začutite prisotnost duha. Zelo boste usmerjeni v raziskovanja, kopali boste po skrivnostih, preteklosti, po zakopanih stvareh, iskali boste skrite informacije, lahko doma ali v tujini. Tako lahko najdete nekaj dragocenega kot je zaklad ali pa nekaj prepovedanega in zastrašujočega. Zato vas lahko res od strahu zmrazi, saj se vam bodo v tem obdobju stvari, ki jih boste odkrili zdele tudi večje, kot v resnici so. 8. hiša namreč predstavlja skrivnosti in pa domišljijo, poleg okultnega, skrivnostnega in skritega. Je tisti temni prostor, kjer se plazijo vsi naši strahovi, zakopani globoko v nas. Kadar imamo 8. hišo aktivirano, vedno kopljemo po naši podzavesti in ker Rahu stvari povečuje, so zato tudi naši strahovi včasih prenapihnjeni in preveliki. Se pa bo na ta način vaša emocionalna prtljaga čistila in vas mogoče osvobodila strahov in iluzij. V tem času lahko postanete tudi precej agresivni na splošno in se umaknete od svoje družine. Izogibali se boste pogovorom ali pa boste pogovor kar naenkrat prekinili. V govoru boste lahko tudi precej osorni, zato pazite ter bodite jasni in premislite, preden spregovorite. V govoru in v družini ter financah boste v tem obdobju morali sprejeti odgovornost ter se za ta področja potruditi. Boste pa tudi na druge načine usmerjeni v skrite aktivnosti, lahko na primer v tem času na dan pridejo kakšne vaše nenavadne ali skrite seksualne aktivnosti, na primer lahko v javnost pride razkritje, da imate posebne želje v seksualnosti. Vse kar je skrito, se bo v tem času namreč razkrilo. V tem času ne boste toliko posegali po hrani, bolj boste zadržani in zato lahko tudi izgubite na teži. Pri jedi bodite tudi pazljivi, saj vam bo teknila malce nenavadna hrana in okusi. V partnerstvu, tako osebnem kot poslovnem, boste imeli občutek, da se prilagajate in da vam partner ne posveča dovolj pozornosti. Vaš fokus bo usmerjen v dom in družino, medtem, ko se boste od službe in posla malo umaknili. Samski lahko spoznate novo osebo, vendar bodite pri vseh novih poznanstvih pazljivi. Lahko bi v vaše življenje stopila oseba s sumljivo preteklostjo ali nepoštenimi nameni, zato bodite pozorni in preverite ozadje kakršnih koli sumljivih zgodb.

TEHTNICE ALI LUNA V TEHTNICI

Rahu bo prehajal vašo 7. hišo, Ketu pa 1. hišo, kar bo prineslo v vas občutek, da v resnici s svetom niste povezani in da ste kot nekdo, ki ne spada v ta svet, v to družbo. Nezainteresirani za izgled, se v tem času ne boste preveč spreminjali, saj vas namreč vaš videz ne bo toliko zanimal. Za videz boste skrbeli le toliko, da boste všečni drugim in to vam bo tudi veliko pomenilo. Zelo kritični in zahtevni boste do sebe, razvijali pa se boste bolj za druge in tudi poslovni uspeh boste dosegli preko drugih. Precej boste tudi usmerjeni v samoto, pa tudi v duhovnost in zato boste v tem obdobju želeli biti sami, da se boste lahko posvečali duhovni praksi. Lahko, da vas bo privlačila tudi tujina ali pa tuje duhovne prakse (meditacija, čuječnost), v domači sferi pa vam bo prijala rutina in vsakodnevno opravljanje vaših obveznosti oziroma dela. Tako boste precej vezani tudi na dom, kjer boste hoteli imeti mir, da si odpočijete od stresa in dela. Bodo pa vaši partnerji v tem obdobju bolj dominantni in glavni, saj bodo svoje potrebe in želje postavili v ospredje. Lahko da bodo težki v svojih zahtevah, včasih kar nemogoči, tudi precej posesivni in zahtevni. Zelo bodo usmerjeni v želje v povezavi s poslom in bodo hoteli preko truda in vztrajnosti uresničiti svoje ambicije. Tudi pogumni bodo bolj kot ponavadi in to tako v poslu in v družbi. Ogromno energije bodo vlagali v status in uresničenje želja v službi. Včasih vam bo tako težko, da se boste hoteli kar nekam skriti, oziroma se umakniti. Vaša veza bo namreč na preizkušnji in testiran bo tudi vaš odziv na partnerja in vajino vezo. Imeli boste namreč občutek, da se partnerju prilagajate, on pa vam ne tako ter da vas nekoliko zanemarja ter vam ne posveča toliko pozornosti kot včasih. Od trenutne veze zato ne pričakujte preveč, ker boste razočarani. Lahko prepiri z vašim partnerjem postanejo večji in bolj intenzivni, saj bi z vaše strani lahko leteli jezni očitki o zanemarjanju in hladnosti s strani partnerja. Svetuje se vam, da ste v tem času do partnerja potrpežljivi in strpni, da ne bo v vajinem odnosu preveč zmede in nesoglasij. Vaš partner bo namreč šel skozi večje spremembe in transformacije, tako na psihični kot tudi telesni ravni, tako, da bo potreboval vašo podporo in ga bodo obtožbe z vaše strani samo vznemirile in zmedle. Na vezi in partnerstvu bo v tem času treba še posebej delati, kar velja tako za osebna kot tudi vsa druga partnerstva in odnose. Če boste želeli, da se pozdravijo stare rane, zamere ali nesoglasja, bo potrebno nekaj narediti v tej smeri. Stvari iz preteklosti se bodo namreč začele razreševati, pa če boste na to pripravljeni ali ne. To je tako čas razvoja in zdravljenja veze, saj imate v tem času možnost, da se s partnerjem povežete bolj kot kadarkoli prej, če boste sproti reševali nesoglasja, ki se bodo pojavljala v vaši vezi. Na splošno se odnosih pazite prevar, spletk in bodite do drugih odkriti in pošteni. V tem tranzitu si boste zelo želeli partnerstva, posebej samski ali pa tisti, ki ste od partnerja na kakršenkoli način ločeni, lahko tudi odtujeni. Posebej vas bodo privlačili tujci, oziroma nekdo z drugačno kulturo ali navadami. Tudi na poslu in v službi se boste srečevali s tujimi partnerji in preko njih lahko uspeli z dobrim poslom. Preko tujih partnerjev lahko v tem času pride tudi velik dobiček ali pa celo slava, kar se vam splača izkoristiti.

ŠKORPIJONI ALI LUNA V ŠKORPIJONU

Rahu bo prehajal vašo 6. hišo, Ketu pa 12. hišo, kar vas bo v tem času povezalo z različnimi zdravljenji, saj bo to čas, da se končno zbudite in spremenite način življenja zaradi zdravja in dobrega počutja. Lahko da ste imeli slabe navade, lahko kakšne odvisnosti, ki jih pa morate zdaj spremeniti. Bo pa to za ozdravitev za vas dober tranzit, saj boste dobili moč premagati bolezen in se končno postaviti na noge. To je močan tranzit, ki vam bo pomagal, da postanete bolj zdravi. Zelo boste nagnjeni k rutini, rutinskemu delu in trudu, a to bo za vas dobro, saj vam bo pomagalo uresničiti želje, ki jih imate že nekaj časa. Vaše sanje bodo v tem času mistične in spiritualne, živo boste sanjali, zato je dobro, da kdaj naredite analizo vaših sanj, da se bolj spoznate in preko tega rastete. To je namreč za vas obdobje čiščenja čustvene prtljage, ki ste si jo nabrali v preteklosti. Sanje imajo lahko v vašem življenju močan vpliv na vaše zdravje, da boste vedeli že vnaprej določene stvari in se tako lahko tudi zaščitili. V službi boste imeli v tem obdobju veliko obveznosti in dela, pa tudi stres in težave, ki bodo povezane s sodelavci. Ljudje ki delajo z vami, bodo na vas namreč pritiskali naj delate več kot drugi, kar bo za vas precejšen napor in stres. Lahko pristanete tudi v bolnici, zato res pazite na svoje počutje. V veliko pomoč vam bodo tuji zdravniki, ki vam lahko zelo pomagajo. Lahko imate v tem času zanimive izkušnje z insekti in zato bodite pazljivi pred piki insektov in žuželk. V tem času vas bodo tudi privlačili nenavadni hišni ljubljenčki, zato lahko imate za domačega ljubljenčka kar kačo ali pa kakšno drugo zanimivo ali strašljivo žival. Vam bo pa ta tranzit pomagal pri premagovanju svojih sovražnikov - nasprotnikov in tekmecev, zato je to dober čas za športnike. Vaši sovražniki se bodo od vas tako poraženi umaknili. Vendar morate biti vseeno na preži ter se paziti skritih sovražnik in ljudi, ki proti vam govorijo za hrbtom, saj se bodo vseskozi pojavljali. To bo tudi čas rutine za vas, delo s tujci, potovanj v tuje kraje in izbris vaših dolgov. Pazite pa pri zapravljanju, da si ne nakopljete novih dolgov ali pa bankrotirate in se na tak način znebite dolgov. Vaše zapravljanje se bo na tak ali drugačen način namreč moralo ustaviti. Imeli boste namreč veliko možnosti najemanja novih kreditov, zato pazite, da vas te stvari res ne zapeljejo v napačno smer. Vaše dolgove boste na koncu sicer poplačali, glede denarja pa se boste morali naučiti pazljivosti, zato se boste v tem obdobju ukvarjali s tem koliko zapravljate in zakaj. Se pa lahko v tem času začnete kakšen spor ali se vam pojavijo kakšna nesoglasja z drugimi, lahko v družini. Lahko se tudi ločite, vendar je to odvisno od vaših postavitev. V družini se vam bodo dogajale težave, ovire in problemi, ki bodo vezani na celotno družino, posebej vašo mamo. Vaša mama bi lahko v tem času imela težave, lahko bi bila slabšega zdravja, lahko bi se tudi zgodilo, da bo svoje zdravstveno stanje pred družino skrivala ali pa bi družina lahko dobila napačne informacije o njeni bolezni. Vleklo vas bo v tuje kraje, kamor se boste tudi namenili, vaše zanimanje pa lahko pritegnejo tudi tuje spiritualne ali neprofitne organizacije. Želeli boste biti namreč tudi dobrodelni do drugim in boste čutili odgovornost do ljudi, ki imajo manj kot vi. Na splošno boste v tem času bolj duhovni in se boste umikali od materialnega sveta ter se zatekali v duhovni svet, kar pa vam bo zelo pomagalo pri premagovanju vsakodnevnih težav in ovir. Vaša kreativnost se bo povečala, ukvarjali se boste z otroki, če jih imate, se izobraževali ali se zaljubili. Vaš fokus pa bo dostikrat usmerjen tudi v vaš dom in tam boste verjetno naredili kakšno zanimivo spremembo ali pa razmišljali o selitvi.

STRELCI ALI LUNA V STRELCU

Rahu bo prehajal vašo 5. hišo, Ketu pa 11. hišo, kar vam nosi nove možnosti za rojstvo novega člana v družino in to nepričakovano. Imeli boste namreč veliko čustveno potrebo, da postanete starš. Posebej vas bo želja po otroku prevzela, če ste ženska. Lahko pa se zgodijo tudi kakšne težave pri nosečnosti, zato bodite pazljivi. Lahko bi tudi želeli zanositi, pa bi se pojavile kakšne težave. Zato potrpežljivost ne bo odveč. Lahko pa v tem času otroka tudi posvojite. Če imate že otroke, se z njimi ne prepirajte in se skušajte konfliktom izogibati. Vaši otroci bodo namreč nemirni in hitre jeze. Je pa to odličen čas za investiranje, ker bodo finance zrasle in pozitivno spremenile vašo finančno situacijo. Na splošno lahko pričakujete večje prihodke in nove prilive denarja, tudi nek višji znesek, ki bo verjetno prišel preko vaše službe. Če ste v preteklosti investirali, lahko v tem času od te investicije dobro zaslužite. Svetuje se vam, da ne tvegate in da ta denar zadržite in da ga ne investirate ali dajete nazaj. V tem času lahko izgubite kakšnega prijatelja ali sodelavca, lahko zaradi sporov ali nestrinjanja ali pa zaradi drugih vzrokov – selitve na primer ali bolezni. Vaše namere v življenju se bodo spremenile, ne bo šlo vse po pričakovanjih, lahko pa so tudi težave s starejšimi brati in sestrami. Starejši bratje in sestre se bodo od vas umaknili in jih boste na nek način tudi izgubili. Lahko se vam v tem času zgodi sprememba službe, študij spiritualnih znanj ali pa želja po ustvarjalnosti, nastopih in izražanju samega sebe na različne načine – obiski ustvarjalnih delavnic, programov, izraznih projektov in podobno. Povleče vas lahko v študij računalništva, raziskovalne študije ali pa študij kemije in študije povezane s medicino. Postali boste tudi tekmovalni. Nekateri se bodo v tem obdobju romantično zapletli, kar lahko privede tudi do kakšnega skoka čez plot za poročene. Samski pa boste verjetno uživali v novi ljubezni in na zmenkih. Posebej vas bodo zanimali in privlačili ljudje iz drugih krajev, kultur in dežel, držav – torej tujci. Se pa pazite ljudi, ki se na pogled zdijo res čudoviti, polni lepih besed in obljub, saj so lahko v resnici čisto nekaj drugega, kot pa kažejo na ven. Preverite jih, preden se preveč zapletete z njimi, da ne boste obžalovali svoje nepremišljenosti in prehitre odločitve. Drugače boste v tem obdobju srečevali veliko ljudi, a zanimali vas bodo starejši od vas, bolj odgovorni, lahko pa tudi malo nenavadnega pogleda na svet. Všeč vam bodo ljudje, ki so duhovni, spiritualni in se z njimi lahko pogovarjate o duhovnih temah. Ljudje, ki imajo znanje in se s takimi temami soočajo tudi na svojem poklicnem področju. Zato boste v tem času pazljivo izbirali s kom se boste družili in s kom ne. Drugače se boste od drugih ljudi, posebej prejšnjih prijateljev in znancev bolj umikali ter se iskali v ljubezni, ustvarjalnosti, otrocih, uspehu in znanju. Je pa to drugače za vas dober tranzit, saj vam prinaša ogromno ustvarjalnega potenciala. Imeli boste nove, sveže ideje in zato je to čas, da jim tudi postavite realne okvirje za kasnejšo uresničitev.

KOZOROGI ALI LUNA V KOZOROGU

Rahu bo prehajal vašo 4. hišo, Ketu pa 10. hišo, kar vam bo najbolj verjetno prineslo neko spremembo v službi, oziroma v poslu. Lahko je to sama zamenjava službe ali pa sprememba v prihodkih. Imeli boste željo po samostojnem vodenju svoje kariere, zato vas tudi lahko potegne v tako situacijo. Zaželeli se boste ukvarjati s drugačnim poslom, od tega, ki ste ga opravljali zdaj in bolj kot materialna varnost, vam bo pomemben izziv in pa to, da službo radi opravljate. Sprejeli boste odgovornost do tega, kaj zdaj opravljate, katero službo in če ste v resnici tam koristni ali ne. Kot oseba ste nagnjeni k temu, da delate s srcem, kar vam daje voljo in motivacijo in če v svojem delu ne uživate, postanete žalostni. V tem času bi vas lahko doletel tudi nenaden odpust iz službe. Seveda je to odvisno od obdobja v vašem življenju in postavitev planetov v vaši natalni karti. Boste pa v tistem, kar delate z veseljem, v tem času dosegli uspeh in boste v poslu uspešni. Lahko sprejmete tudi novo zadolžitev ali novo odgovornost. Tudi pri tem novem delu boste najbrž precej uspešni, vendar s pomočjo discipline, vztrajnosti, trdega dela in rutine. Vendar boste zadovoljni, ko boste videli, da vam uspeva. Glede vaše kariere in posla boste bolj suvereni in odločni kot ponavadi, na trenutke pa se boste od službe in sodelavcev umaknili v vaš dom, kjer se bodo dogajale številne spremembe. Bi pa se vam znalo v tem času dogajati, da vas bodo sodelavci, tudi šefi ali pa ljudje, ki so z vašim delom povezani, prosili za nasvet. V dom, v hišo ali stanovanje boste v tem času želeli prinesti nekaj novega. Mogoče boste dom razširili in prenovili ali pa si boste kupili novo posest. Želeli boste namreč nekaj večjega v domu, želeli boste, da vaš dom izgleda bolj kraljevsko in imenitno. V ukvarjanje s domom in stvarmi v domu, boste včasih tudi prisiljeni, ne glede na vaše želje in interese. Želeli boste tudi potovati v tuje kraje, daleč stran od doma. S partnerjem bosta v tem obdobju zelo povezana in vajini skupni trenutki v dvoje, na samem, vam bodo veliko pomenili. Edino kar vas v tem času lahko ovira pri partnerstvu in odnosih je nerazumevanje v govoru, komunikaciji. Šum v komunikaciji pa bo lahko težava tudi na poslu, v poslovnih odnosih. V vašem domu bi v tem času lahko imeli tudi nenavadne izkušnje, stik z duhovi ali kaj podobnega in bi lahko zato priredili seanse klicanja duhov. Na splošno vas bo okultno in spiritualno znanje zelo zanimalo in boste verjetno doma o tem govorili tudi z drugimi. Lahko pa v tem času v dom sprejmete tujca od daleč ali nenavadno žival. Veliko vam bo pomenila mama, ki vam bo izkazovala posebne trenutke naklonjenosti v tem obdobju, ki pa vam verjetno ne bodo prijetni. Mama bi lahko namreč pretiravala v obnašanju, kar bi lahko privedlo do spora. Če si z mamo delite dom, bi to bilo lahko za vas zelo neprijetno, zato bodite v odnosu z njo še posebej previdni. Spor lahko namreč pripelje do prekinitve odnosa. Ta tranzit vam lahko prinese tudi možnost nakupa nepremičnine v tujini ali pa nakup večje posesti kot ste jo imeli do zdaj, lahko pa tudi nakupa avtomobila. Toda pri tem bodite posebej pazljivi, da vas ne zanese v kakšen nespameten nakup, kar bi kasneje lahko obžalovali. Posvetujte se z partnerjem in družino in pazite pri podpisovanju dokumentov.

VODNARJI ALI LUNA V VODNARJU

Rahu bo prehajal 3. hišo, Ketu pa 9. hišo, kar pomeni, da vas bodo privlačila izobraževanja in učenje, pa tudi krajša potovanja, izleti. Učenje in izobraževanje bo lahko povezano z računalniki in tehnologijo, lahko pa z potovalnimi načrti ali pa potovanji, kjer se boste izobraževali. Potovanja v tej smeri bodo verjetno krajša in veliko jih bo. Pazite pri vožnji, da ne bo le-ta prehitra in prenagljena. Zelo se boste trudili in bili pogumni v želji, da vam uspe. Sprejemali boste dobre odločitve in bili pripravljeni v delo vložiti mnogo časa in truda. Lotevali se boste tudi marketinga in prodaje izdelkov ali pa storitev, kjer vas čaka napredek in finančni uspeh. Vaša komunikacija bo namreč tekoča in diplomatska ter usmerjena v dosežek, tudi v pridobivanje prihodkov. V tem času boste želeli komunicirati s svetom z željo, da zase nekaj pridobite. Marketing, prodaja in piar bosta zato za vas res priložnost v tem času, saj boste v družbi srečevali z mnogo ljudmi. Vendar je verjetno, da bodo znanci, ki jih boste srečali v tem času, po tem tranzitu odšli iz vašega življenja, zato se vam ni priporočljivo z njimi preveč osebno zapletati. Srečali se boste namreč tudi z zavistjo, sovražnostjo in tekmovalnostjo, zato bodite res pazljivi. Da boste v tem obdobju zadovoljni, bo za vas potrebno, da boste komunicirali. Pri pogovorih se boste dotikali najrazličnejših tem in stvari, ki vam bodo zanimive, sploh duhovnih tem, tem o okultnem ter o religijah. Tudi tukaj bo v ospredju želja po odkrivanju in obiskovanju krajev, ki vas duhovno prebujajo. Želeli boste povezavo s velikimi učitelji in svetovalci, posebej s duhovnimi svetovalci in učitelji. Od njih se boste hoteli učiti duhovne skrivnosti, saj boste v sebi iskali svojo notranjo luč in resnico. Lahko se vam zgodi, da v tem času zavrnete ali pa se izognete organiziranim vrstam religije in cerkvi, sploh tisti, v kateri ste bili vzgojeni ter se usmerite v druge vrste verovanj. Lahko se v tej smeri čisto preobrazite in začnete verjeti v druge stvari ter zavrnete, kar so vas učili starši in družba do sedaj. Pri učenju novih stvari boste spoznali nove načine učenja, sploh v povezavi s duhovnimi in višjimi znanji in tako se boste počutili bolj izpolnjeni ter duhovno potešeni. Učitelji, ki jih boste srečali v tem obdobju, vam bodo pomagali v življenju, pa tudi v karieri. Preko njih boste lahko zelo razširili svoje znanje ter se duhovno odprli. Vendar bodite previdni, saj lahko v tem času srečate učitelje, ki so nepošteni ali pa so prevaranti. Dobri v pisanju in komunikaciji se lahko lotite pisanja knjige, člankov ali kratkih zgodb. Če pa niste nagnjeni h komunikaciji in potovanjem, pa boste lahko v tem času razvijali ročne spretnosti ali nenavadne talente, na primer kaligrafijo, šiviljstvo ali pa slikarstvo. V teh talentih se boste želeli izkazati in jih pokazati na ven, da vas ljudje po njih spoznajo. Vendar pri tem pazite na energijo, saj boste na trenutke utrujeni in brezvoljni. Veliko energije boste namreč potrošili za udejstvovanje pri različnih dejavnostih ali pa krajših obiskih in potovanjih. V tem času lahko pride do nesporazumov s brati in sestrami, sploh mlajšimi ter razrešitev karmičnega odnosa s očetom. To bo tudi malo težji čas za vašega očeta, saj bi se mu lahko poslabšalo zdravje. Lahko, da bo imel težave na splošno, saj se bo njegovo življenje spremenilo in mu ne bo lahko. Težko bo tudi vam, a se boste morali v tem obdobju sooči z očetovimi težavami ter mu skušati pomagati, če bo to potrebno. Naglašena bo namreč vaša odgovornost do očeta. Težji odnos bi lahko imeli tudi z otroki, posebej z najstarejšim. Od vas se bo umikal v svoj svet in težko mu boste kaj dopovedali. V tem času ne boste preveč romantični, ampak bolj praktični, odnos z partnerjem bo lahko malo prekinjen ali okrnjen, a če bosta oba na odnosu delala, se bodo stvari izboljšale. Samskim bi se lahko vrnil nekdo iz preteklosti ali pa oseba, ki bo zelo skrivnostna. ica.

RIBI ALI LUNA V RIBAH

Rahu bo prehajal 2.hišo, Ketu pa 8. hišo, kar vam bo prineslo precejšnje dobitke na materialnem področju. Zato se boste usmerili v pridobivanje denarja oziroma širitev premoženja, saj se vam na finančnem področju obeta precejšnjo povečanje in rast. Vendar vam ob tem kaže, da boste imeli tudi večje stroške, zato bodite glede denarja preudarni in previdni. V tem času lahko nepričakovano dobite večjo vsoto denarja ali pa kaj podedujete skozi družino. Vendar skozi družino vaša pričakovanja najbrž ne bodo uresničena ali pa boste dobili nekaj drugega kar ste pričakovali. V tem času se boste vprašali, koliko cenite svojo družino in koliko vam res pomeni. Lahko, da si boste glede vaše družine, tudi statusa (kdo sem v družbi) ustvarili iluzije in stvari v družini ne bodo take, kot si jih vi predstavljate. Zato razmislite o vaši vlogi v družini in poskušajte biti realni. V tem času bo povečana tudi vaša odgovornost v vaši družini in nekatere stvari, ki so bile do zdaj skrite, se bodo razjasnile. To pa v večini ne bodo lepe stvari. Skrivnosti, ki jih ljudje nosijo v sebi in jih njihova družina ne ve, znajo biti včasih kar neprijetne. Komunikacija z njimi bo ves ta čas precej težka in velikokrat se ne boste razumeli. Tukaj se res svetuje potrpežljivost in ljubeznivost. V povezavi z družino pa se lahko pojavijo tudi nenadne izgube. Naglašena bo vaša komunikacija na poslovnem področju, kjer se boste trudili in reševali najrazličnejše nepričakovane zaplete. Pri tem bi znali izgubiti kontrolo in povzdigniti glas ter se neprimerno izraziti zaradi jeze ali napetosti, ki bo rasla v vas. Zato je v tem obdobju res pomembno, da pazite na komunikacijo. Pa ne samo v službi, tudi doma, v družini bodo odnosi na trenutke napeti, kar vas lahko tudi vznemiri, tako, da bo vaša komunikacija postala na trenutke pregroba in osorna. Naravnajte se na nežnejši, bolj diplomatski ter primeren govor, pa boste stvari dobro speljali. Se pa bodo v večini primerov stvari rešile na nepričakovan način, način, ki ga ne boste pričakovali. Zato se ne ukvarjajte s tem preveč, ampak porabite energijo raje za sproščanje in meditacijo. Vaši instinkti bodo v tem času namreč povečani in če se boste usmerili v duhovne vode, vam bo precej lažje. Pobrskajte po podzavednem, veliko se bo razjasnilo, posebej v povezavi s primarno družino in odnosi v njej. V tem času bi lahko bili nagnjeni k pretiranem pitju in hranjenju, pa tudi zapravljanju, saj bo na ven prišlo veliko nezavednih in podzavestnih stvari, ki se jih prej niste zavedali. Na plan tako lahko pridejo različne obsesije, povezane s vašo družino. Posebej pazite pri začinjeni hrani, saj vam lahko načne zdravje. V tem času boste dobili željo in moč, da uničite sovražnike, ki ne bodo več enotni. Želeli si boste premagati ljudi, ki vam nenehno postavljajo ovire in prepreke, kar vam bo tudi uspevalo. Imeli boste namreč notranjo moč, da končno opravite s njimi. Na trenutke bi zaradi problemov, ki se bodo pojavili v družini, tudi partnerja lahko čutili kot sovražnika oziroma nasprotnika. Takrat se poskušajte notranje umiriti in se s partnerjem pogovoriti. Včasih je tak pogovor dobrodošel in tudi stvari se hitreje rešujejo, kot pa če nosimo zamero v sebi in se o tem ne pogovorimo. Tudi s partnerjem in v odnosih bodo v tem času naglašene finance in prihodki, saj bi vaš partner lahko na hitro zaslužil večjo vsoto denarja. V tem času vas bo zanimala astrologija in okultna znanja, pa tudi odkrivanje in raziskovanje, zato bi bilo dobro, da se udeležite kakšnega tečaja na to temo in na ta način sprostite svojo napeto energijo, ki se bo nabirala v družinskem krogu. V tem času pazite na prenagljene odločitve in prehitro vožnjo, pozorni pa bodite tudi na zdravje.

Zapisala: Uršula Zakrajšek

 

Naroči tarot svetovanje

Po izvedenem naročilu prejmete podatke za plačilo preko trr-ja. Svetovanje se izvede po prejemu plačila.

Poletna akcija

Tarot svetovanje in kratek jyotish vpogled- 120€