Napoved po znamenjih:

OVEN
BIK
DVOJČKA
RAK
LEV
DEVICA
TEHTNICA
ŠKORPIJON
STRELEC
KOZOROG
VODNAR
RIBI

SPLOŠNA RAZLAGA - RETROGRADNI MARS V BIKU - NAPOVED ZA VSA ZNAMENJA – JYOTISH – VEDSKA ASTROLOGIJA

Mars se bo v retrogradno gibanje obrnil 30. 10. 2022  in to v znamenju dvojčkov. Vendar se bo 13. 11. 2022 zaradi retrogradnosti premaknil nazaj v znamenje bika, kjer bo ostal vse do 13. 3. 2023. Seveda se bo v tem času že obrnil v direktno gibanje, kar se bo zgodilo 12. 1. 2023.  Mars bo tako retrograden od 30. 10. 2022 pa vse do 12. 1. 2023.

Skoraj ves čas, med retrogradnostjo in kasneje, bo torej Mars ostal v znamenju bika. Mars  bo v znamenju bika kar precej dolgo, zato bo tudi njegov vpliv na določeno hišo v naši natalni karti večji kot ponavadi. Posebej v času njegove retrogradnosti.

Znamenju biku vlada Venera in zato je to precej usmerjeno v vse tisto, kar Venera predstavlja: užitke, ljubezen, partnerstvo, umetnost, pa tudi finance. Bik je drugače v osnovi 2. hiša v astrološki karti, le-ta pa tudi predstavlja premoženje, poleg družine, govora in tega, kar radi jemo. Kot zemeljskemu znamenju bikom zelo veliko pomeni stabilnost in trajnost, sposobni so velike vzdržnosti in potrpežljivosti, poleg tega pa so marljivi in vztrajni. A najraje se predajajo užitkom in to takim, ki so povezani ali s hrano ali pa s čutnimi stvarmi. Radi imajo glasbo, umetnost, veliko pa jim pomeni tudi, da so materialno stabilni ter da posedujejo dovolj denarja, saj jim le-ta prinaša občutek varnosti. Biki v vseh stvaren, ne le pri denarju, potrebujejo fizično potrditev svojih želja in hotenj, kar je za zemeljska znamenja tudi značilno. Torej pri njih samo besede ne bodo dovolj, oni potrebujejo konkretne rešitve in fizične dokaze. So pa drugače tudi nežni in veliko jim pomeni partnerstvo in odnosi na splošno. 

Ko v biku stoji Mars, mu le–ta prinaša veliko moči, saj je to bojevnik, ki vedno naredi kar si zada in vztraja do konca za vse tisto, kar verjame, da je dobro zanj ali za njegove bližnje. Marsova energija v biku se  tako lahko odrazi v želji po jemanju užitkov, tako po hrani, čutnemu zadovoljstvu kot tudi vsemu drugemu, k čemur bik teži. Mars mu daje pogum in še večjo možnost po realizaciji tega, kar so bikove želje, na primer uspeh pri umetniškem izražanju ali pa realizacija večje finančne neodvisnosti. Mars v biku ima namreč željo po realizaciji užitkov, kateri so otipljivi in stvarni in kot taki mu tudi prinašajo največ zadovoljstva.

Retrogradni Mars  v natalni karti  na splošno nakazuje neke karmične dolgove iz prejšnjih življenj, v povezavi z pogumom, energijo, močjo, lahko pa tudi nasiljem in grobostjo. V ženski karti pa retrogradni Mars predstavlja moškega, lahko partnerja ali pa brata, s katerim naj bi razrešili karmično vez, ki se je vzpostavila v prejšnjem življenju. V moški natalni karti Mars prav tako lahko predstavlja problematično vez z moškimi, bratom ali pomembnim drugim, lahko pa se dotika tudi drugih zadev, na primer vprašanj v zvezi z neko nepremičnino – hišo, stanovanjem ali pa poslom, povezanim z področjem, ki ga predstavlja Mars – vozila, uniformirani poklici, šport…

Retrogradnost drugače vedno nakazuje na preteklost, našo karmo, nekaj, kar še ni dokončano in kar se še ni realiziralo. Če imamo torej retrogradni planet v naši karti na splošno, to pomeni, da imamo v tem življenju možnost, da stvari za nazaj popravimo in ozdravimo, zdaj pa, ko se pojavlja na nebu in to v taki veliki meri (do konca oktobra je bil ret. Saturn, Jupiter pa je še vedno), pa to priložnost ozdravljenja in urejanja za nazaj, nosi vsem nam.

V obdobju retrogradnega Marsa v biku se bomo tako posvečali temu, kaj želimo v svojem življenju narediti otipljivo, seveda glede na pozicijo hiše, kjer bo Mars v biku stal (napoved spodaj)! Ozirali se bomo v preteklost in reševali družinske zadeve, posebej bodo ob tem v ospredju naši sorojenci in naš odnos do družine. Ob tem moramo paziti pri govoru, saj bi znali biti v komunikaciji bolj agresivni. Bo pa to dober čas, da se postavimo zase in da smo v svojih zahtevah odločni, saj nam bo Mars dal pogum in moč, da prebrodimo morebitne težave v družinskem krogu in da jih s pomočjo komunikacije tudi rešimo. Poleg družine, se bomo posvečali tudi prehrani, pa tudi finančnim zadevam, ki bodo precej v ospredju. Želeli bomo otipljive rezultate našega truda in dela in želeli bomo, da se to odrazi tudi na naši denarnici. Tako ni čudno, da se v Sloveniji pripravlja stavka zdravnikov, saj je to tudi Mars populacija, posebej kirurgi. Drugače zdravnike predstavlja tudi Sonce, ki pa se je ob mlaju, 25. 9 nahajalo v devici, ki je hiša bolezni in zdravljenja ter tako tudi hiša zdravnikov. Ko se bo Mars obrnil v retrogradno gibanje, bodo tako zdravniki želeli urediti veliko stvari za nazaj, posebej pa bodo želeli večje plače in nagrade za svoje delo. Na splošno se bomo vsi ozirali nazaj ter prevetrili naše prihodke in odhodke ter se ukvarjali s financami tako ali drugače.

Marsova Retrogradnost se bo vplivala tudi na ekonomijo, posebej na nepremičninski trg, kjer se bodo nekatere cene nepremičnin verjetno zamajale in znižale. Torej, če želite kupiti nepremičnino počakajte na konec Marsove retrogradnosti (zgoraj), saj boste verjetno lahko hišo ali stanovanje kupili bolj ugodno kot zdaj. Se vam pa svetuje, da v času  retrogradnosti ne kupujete. Raje počakajte, da se Mars obrne nazaj, v direktno gibanje in se potem lotite nakupovanja. To ne velja le za nepremičnine, ampak tudi za druge stvari, na primer elektronske naprave ali vozila. Poleg tega v tem času tudi raje varčujte in nalagajte denar ter ga  ne poskušajte preveč zapraviti. To je namreč odličen čas, da  odplačate svoje dolgove ter si naredite finančni načrt za prihodnost. Izogibajte se tudi ustvarjanju novih poslovnih povezav, sklepanju novih pogodb, najemanju novih kreditov ali  sposojanju denarja. Retrogradnost za to ni dobra, saj je bolj namenjena vračanju v preteklost in urejanju stvari za nazaj. Tako lahko peljete svoje vozilo na popravilo, pospravite delavnico ali pa se vrnete k svojemu najljubšemu športu. Pa izberite takega, ki vam je v užitek!

Retrogradnost Marsa se bo zgodila na določenih stopinjah in če imate na teh stopinjah v vaši natalni karti kakšen planet vam to lahko prinese več financ, uresničenje materialnih želja, nakup hiše ali stanovanja, lahko pa tudi novega partnerja. Seveda je pomembno tudi v kateri hiši se nahaja v vaši natalni karti.

Razlaga je za določeno znamenje splošna in ne konkretna, saj je odvisna od postavitve planetov v vaši natalni karti.

Napoved po znamenjih:

Sledi razlaga kaj pomeni prestop retrogradnega Marsa v bika po Vedski astrologiji za določena znamenja, oziroma za vaš ascendent, razlaga pa velja tudi če imate v določenem znamenju postavljeno vašo Luno.

Razlaga je za določeno znamenje splošna in ne konkretna, saj je odvisna od postavitve planetov v vaši natalni karti in se bere glede na vaš ASCENDENT, lahko tudi LUNO (po Jyotishu).

OVNI ali LUNA V OVNU

Mars bo prehajal vašo 2. hišo, kar vam prinaša veliko zainteresiranost za vaše finančno področje. Tako se boste v tem času verjetno ukvarjali z vašim premoženjem in ga urejali ter razporejali. Pazite, da pri denarju ne boste preveč impulzivni ter da ga ne boste po nepotrebnem zapravljali. Pazite tudi pri komunikaciji. V govoru boste namreč v tem času sicer odločni, a lahko bi preko govora izražali tudi svojo jezo in nezadovoljstvo ter bi bil zato lahko vaš govor precej agresiven. To pa bi lahko druge malo prestrašilo. Posebej vaše družinske člane, saj bi lahko imeli z njimi kakšne konflikte in spore. Tukaj se vam svetuje potrpežljivost in strpnost, da se prepiri ne razvijejo v kaj več. Tudi glede hrane se vam svetuje zmernost in pazljivost. Imeli boste namreč dober apetit, privlačila pa vas bo predvsem pekoča hrana, zato pazljivo. Je pa drugače to za vas dober tranzit, saj vam lahko poveča premoženje, lahko na povsem nepričakovan način.

BIKI ali LUNA V BIKU

Mars bo prehajal vašo 1. hišo, kar vam bo prineslo več energije, pa tudi več poguma in moči, kot drugače. Se pa boste morali ob tem bolj paziti prevelike impulzivnosti in nestrpnosti v odnosih do drugih, posebej do partnerja. Lahko boste partnerju očitali določene zadeve za nazaj in boste ob tem v komunikaciji bolj grobi in odločni kot ponavadi. Zelo boste ukazovalni in zahtevali boste poslušnost in ubogljivost, lahko v družini ali pa na delovnem mestu, kar pa bi vam kasneje lahko prineslo skrbi in kakšno neprespano noč. Zato bodite pri svojem govoru pazljivi! Se bo pa partner v tem obdobju bolj trudil za vas in želel popraviti stvari iz preteklosti, katere vam niso bile po godu ali pa so vas prizadele. Verjetno boste v tem času tudi nagnjeni k nesrečam in nezgodam, zato bodite pazljivi pri prometu in svojo energijo raje porabite pri kakšni športni dejavnosti ali pa pri dokončanju stvari in nalog. Je pa to na splošno za vas dober tranzit, ki vam lahko prinese veliko nove energije, seveda pa je na vas, kam jo boste usmerili.

DVOJČKI ali LUNA V DVOJČKU

Mars bo prehajal vašo 12. hišo, kar vam lahko prinese veliko stvari iz preteklosti, lahko preko sanj ali pa kako drugače. Vaša podzavest se bo čistila in stvari bodo enostavno priplavale na površje ter vas predramile. Povezane bodo lahko s spomini na pretekle veze, na ljubezni, prijatelje in odnose na splošno. Tako bi lahko sanjali o preteklih partnerjih ali pa prijateljih, ki so vas že zapustili, a se jih še vedno spominjate, saj so v vašem življenju pustili pečat. Marsikaj iz vaše podzavesti se bo v tem času pozdravilo in uredilo. Lahko, da boste zato v tem obdobju spali manj ali pa bo vaš spanec okrnjen, zato pazite na zdravje. Pazite tudi pri potovanjih v tujino in pri potovanjih ponoči. V tem času boste zelo dobrodelni, pa tudi usmerjeni vase, v svojo notranjost. Tako vas bo zanimalo kaj lahko naredite za druge in zase, za svoj mir in razvoj. Tako boste raje sami, kot pa da bi ta čas preživljali z ljubljenimi. To seveda ni nič narobe. Vsake toliko časa namreč potrebujemo čas tudi samo zase. V času retrogradnega Marsa pazite tudi na stroške, saj bi vas lahko potegnilo v pretirano zapravljanje.

RAKI ali LUNA V RAKU

Mars bo prehajal vašo 11. hišo, kar pomeni, da je to čas, ko lahko v vaše življenje ponovno stopijo prijatelji ali ljubimci iz preteklosti in vam povzročijo kakšne težave ali nelagodje. Težave ali jezo pa vam lahko povzročijo tudi sorojenci, posebej bratje. Ta tranzit vam drugače prinaša možnost razrešitve in izboljšanje preteklih odnosov, saj se bodo le-ti lahko v tem času pozdravili in prenovili, če jim boste le dali priložnost. Je pa to tudi obdobje, ko boste ugotavljali, kakšni v resnici so vaši prijatelji in koliko vas cenijo. Drugače boste imeli možnost, da spoznate veliko novih ljudi, ki vas bodo prijetno presenetili. Samskim ta tranzit nosi nove priložnosti za ljubezen, vezanim pa poglobitev njihove veze. Precej dobro pa vam kaže tudi na področju financ in posla, saj je 11. hiša tudi hiša dobitkov in finančnih prihodkov. Končno boste imeli občutek, da se poplačani za ves vloženi trud, saj boste v tem času lahko poželi sadove svojega preteklega dela. Lahko bi v tem času tudi prenavljali svojo hišo ali stanovanje.

LEVI ali LUNA V LEVU

Mars bo prehajal vašo 10. hišo, kar vam prinaša veliko nove, pozitivne energije na vašem poslu, v službi in karieri. Na poslu in v službi boste imeli več možnosti in priložnosti za razvoj vaše kariere, saj bo vaše delo v tem času bolj prepoznano in cenjeno, posebej naloge in projekti, ki ste jih opravili v preteklosti. Za vse to bi končno lahko dobili priznanje, lahko tudi v obliki napredovanja ali pa kakšne druge nagrade, ki vas bo osrečila in vam na poslu dala nov zagon. Lahko se vam celo ponudi možnost nove zaposlitve. Edino na kar morate biti pazljivi je vaš vodja, oziroma šef, če ga imate, saj bi bil lahko v tem času malo bolj jezljiv in zelo težak za prenašanje. Če ste sami šef, se pazite prevelike agresije in jeze, pa tudi nepremišljenosti, nestrpnosti in impulzivnosti. Drugače bi vas lahko v tem času potegnilo tudi v preurejanje doma, bolj pa boste tudi povezani z očetom in mamo. Če nameravate potovati zaradi posla, bodite na potovanju previdni.

DEVICE ali LUNA V DEVICI

Mars bo prehajal vašo 9. hišo, kar vam bo v tem času prineslo spremembo vašega pogleda na življenje ali pa samo željo po ščitenju vaših nazorov. V tem času bodite tako pazljivi, da ne boste preveč jezili drugih zaradi vaših prepričanj, verskih, duhovnih ali kakšnih drugih. Vsak ima namreč pravico, da čuti in misli kakor želi, če ob tem seveda nikomur ne škodi. Za vas bo tako v tem času pomembno, da se tega še posebej zavedate, tudi v izogib morebitnim konfliktom v povezavi s tem. Spor, konflikt ali pa nesporazum bi lahko nastal med vami in vašimi sorojenci, lahko pa tudi sosedi ali pa znanci. Je pa to čas, ko boste imeli možnost, da se učite duhovnih ali religioznih vsebin ali pa da obiščete kakšen ustvarjalni tečaj, kjer boste lahko razvijali svoje talente. Na preizkušnji bi bil lahko tudi vaš odnos z očetom, zato pazite pri komunikaciji z njim. Če očeta ni več, se ga boste v tem času zagotovo spominjali. Imeli boste tudi priložnost, da se končno tudi pomirite z odnosom, ki ste ga imeli z njim. Posebej če ta odnos ni bil najboljši. Študenti in dijaki pa pazite pri odnosu z učitelji. To bo za vas drugače dober tranzit, saj boste srečnejši in bolj pozitivno naravnani. Lahko vas bo potegnilo na potovanje.

TEHTNICE ali LUNA V TEHTNICI

Mars bo prehajal vašo 8. hišo, kar vam bo prineslo veliko priložnosti, da analizirate in raziščete stvari iz preteklosti, ki so za vas izjemno pomembne. Imeli boste veliko raziskovalno moč in če se boste v tem času lotili kakšnega raziskovalnega projekta, boste v tem še posebej uspešni. Drugače pa lahko raziskujete tudi vašo podzavest in zato v tem času obiščete psihologa, lahko tudi astrologa ali pa kakšnega drugega strokovnjaka, ki se ukvarja z podzavestnimi vsebinami. Drugače pa bodite pazljivi, saj vas lahko v tem času kaj posebej vznemiri in razjezi, lahko v povezavi z vašo družino ali pa partnerjem. Lahko, da boste pri njih odkrili stvari, ki so vam jih do zdaj skrivali in vas bo to vznemirilo ali pa ste določene zadeve skrivali vi in boste zdaj o tem končno spregovorili. To lahko pomeni tudi, da bodo drugi odkrili neko vašo skrivnost, zato se vam svetuje pozornost. Je pa to tudi čas, ko se vam bo, poleg občutka za analizo in raziskovanje, aktivirala tudi intuicija in boste zato imeli močne uvide in prebliske. Ravno zato vam drugi ne bodo mogli lagati in se pretvarjati, saj vam bodo stvari hitro jasne. V tem času pazite tudi na zdravje, posebej bodite pozorni na želodec in prebavo, pa tudi na reproduktivne organi in spodnji del trebuha.

ŠKORPIJONI ali LUNA V ŠKORPIJONU

Mars bo prehajal vašo 7. hišo, kar pomeni, da se vam bo v tem obdobju veliko dogajalo na področju odnosov in partnerstva. To bo verjetno težji čas za vas, kar se tiče partnerstva, saj se boste vi in vaš partner znašli na preizkušnji. Posebej vaš partner bi bil lahko v tem času jezljiv, nemiren, lahko celo agresiven do neke mere in precej težak za prenašanje. Z njim bi se lahko zapletli tudi v kakšen resnejši spor, zato se vam svetuje strpnost in previdnost. Včasih bo tako bolje, da ga samo poslušate in skušate razumeti, saj ga boste le na ta način lahko pomirili. Je pa res, da se v vaši vezi verjetno dogajajo stvari, o katerih se morate pogovoriti in si ne več zatiskati oči pred očitnim. V prihodnosti bo namreč ravno ta resnica vam in parterju omogočila celjenje zadev, ki so vas ali partnerja v preteklosti prizadele. Ne bo vam lahko, a ob koncu tega obdobja bosta verjetno oba s partnerjem hvaležna za to izkušnjo. Tako kot vezani bi tudi samski lahko imeli z drugimi kakšne konflikte in nesporazume, zato tudi za vas velja, da bodite strpni in potrpežljivi. Ne očitajte drugim stvari na jezen način, saj se vam ne bodo pustili in se bodo odzvali agresivno. Raje počakajte, da se Mars obrne iz retrogradnosti nazaj v direktno gibanje.

STRELCI ali LUNA V STRELCU

Mars bo prehajal vašo 6. hišo, kar pomeni, da boste v tem času bolj motivirani za delo v službi in delu na splošno, zelo veliko energije pa boste posvečali rutini, vašemu zdravju, pa tudi reševanju določnih ovir, težav, lahko tudi zadev s sodelavci. Le- ti bi bili lahko v tem času težavnejši, jezljivi in težki za prenašanje. Vse to se vam bo verjetno poznalo na vašem zdravju in lahko bi v tem času trpelo vaše črevesje. Ko nekaj težko prenašamo oziroma »prebavljamo«, lahko so to tudi sodelavci v službi, se nam to lahko pozna tudi pri zdravju, v tem primeru na želodcu in pri prebavi. Pazite se tudi kakšnih poškodb in vročine. Pri prehladu raje ostanite doma in se dobro pozdravite. Če imate hišnega ljubljenčka, pazi te tudi nanj, na njegovo zdravje in obnašanje. Vaši ljubljenčki bi v tem času lahko imeli težave z zdravjem, lahko z kakšno poškodbo ali pa tudi prebavo. Bo pa to dober čas za šport, ki je vedno dobra preventiva za ohranjanje zdravja in dobrega počutja, zato ne skoparite s sprehodi v naravo, tekom ali pa igranjem z otroki na prostem, če imate to možnost.

KOZOROGI ali LUNA V KOZOROGU

Mars bo prehajal vašo 5. hišo, kar pomeni, da se boste morali bolj posvetiti svojim otrokom, če jih imate, saj bi bili lahko vaši otroci bolj jezni, nestrpni ali uporniški. Drugače bo to obdobje dobro za prebujanje vaše ustvarjalnost, zato je to lahko čas, ko se boste končno lotili nekega kreativnega hobija, lahko pisanja, risanja, šivanja, plesanja ali pa česa drugega. Ideje bodo ob tem kar vrele iz vas in zato je to res idealno obdobje, da se lotite tiste ustvarjalne dejavnosti, ki vas bo osrečevala in vas napajala z ljubeznijo. Ob tem se boste verjetno veselili tudi druženja, organiziranja kakšnih srečanj, zabav ali prostočasnih dejavnosti. Za investiranje to ni ravno dober čas, saj vam investicije ne bi prinesle večjega dobička, je pa zato to boljši čas za ljubezen, ki bi vas lahko v tem času nepričakovano doletela, pa če ste samski ali vezani. Tako boste vezani lahko poglobili svojo ljubezen in strast, samski pa spoznali nekoga, ki vam bo zamajal tla pod nogami. Lahko, da se vam bo vrnil nekdo iz preteklosti ali pa se vam bo zdelo, da je oseba, v katero ste se zaljubili, vaša sorodna duša.

VODNARJI ali LUNA V VODNARJU

Mars bo prehajal vašo 4. hišo, kar vam bo prineslo željo, da popolnoma preuredite svoj dom ali pa da ga le polepšate z neko spremembo. Lahko pa, da se boste želeli preseliti. Boste pa ob tem verjetno naleteli na kakšne težave in zastoje, saj se bodo pokazale pretekle napake, na primer težave z elektriko ali ogrevanjem, ki pa se vam vlečejo že od prej. Težave pa bi lahko imeli tudi z družinskimi člani, s katerimi bi se v tem času lahko zapletli v konflikte, spore in težje prepire, zato pazite v odnosu do njih. Posebno odnos z mamo bi bil lahko težji, mama bi lahko bila jezljiva, nestrpna in zajedljiva. Svetuje se vam, da se ne zapletate v te spore in da počakate, da nevihta mine, potem pa mirno poveste svoje ali pa ostanete tiho. Pazite tudi pri svojem avtomobilu. Lahko, da ga boste morali popraviti ali pa urediti določene zadeve z njim. Se vam pa v tem času ne svetuje nakup novega avtomobila, raje počakajte, da se Mars spet obrne v direktno gibanje. V službi bi lahko od vas zahtevali, da v tem času delate od doma, kar pa poskušajte prenesti z razumevanjem, saj bi vas ta novica lahko malo razjezila in spravila v nejevoljo. Pazite na krajših potovanjih, na cesti pa ostanite strpni in mirni.

RIBE ali LUNA V RIBAH

Mars bo prehajal vašo 3. hišo, kar vas bo potegnilo v krajša potovanja, učenje, pisanje, pa tudi raznovrstno povezovanje z drugimi. To je res pravi čas za učenje novih stvari, lahko za službo in posel ali pa le za hobi, ki vas bo navduševal. Vaša kreativnost bo na višku, tako, da se v tem času lahko lotite pisanja knjige, risanja ali pa kakšnega drugega ustvarjalnega projekta, saj vas bo to navdihnilo in vas motiviralo za naprej. Verjetno bo to nekaj, kar ste delali že v preteklosti ali pa vas bo na nek način spomnilo na dom, lahko tudi na sorojence. Ob tem se pazite, saj bi lahko bili vaši mlajši sorojenci, torej bratje in sestre, v tem času bolj jezljivi, zajedljivi ali pa nestrpni do vas in bi se lahko zato z njimi zapletli v kakšen spor. Konflikti bi lahko bili tudi z ljudmi, ki živijo blizu vas, sosedje in znanci, zato bodite na tem področju pazljivi. Boste pa imeli v tem času več energije, več ambicije in boste polni novega zanosa, zato se vam svetuje, da ta čas resnično izkoristite za učenje nečesa novega in navdihujočega.

Zapisala: Uršula Zakrajšek

 

Naroči tarot svetovanje

Po izvedenem naročilu prejmete podatke za plačilo preko trr-ja. Svetovanje se izvede po prejemu plačila.

Poletna akcija

Tarot svetovanje in kratek jyotish vpogled- 120€