Napoved po znamenjih:

OVEN
BIK
DVOJČKA
RAK
LEV
DEVICA
TEHTNICA
ŠKORPIJON
STRELEC
KOZOROG
VODNAR
RIBI

SPLOŠNA RAZLAGA RETROGRADNI MERKUR

Merkur, ki je v prvi vrsti planet komunikacije, pa tudi vsega, kar je povezano s govorom (poslušanje, debatiranje, govorjenje, pogajanje, dogovori, branje, učenje) in poslom (prodaje in nakupovanja, uradnih pogodb, založništva in trgovine, sporazumov v poslu, posojil in oporok ter drugih podobnih poslov) se bo obrnil v retrogradno, to je navidezno gibanje 10. 9., retrograden pa bo ostal vse do 2. 10. 2022.

Merkur bo retrograden vseskozi bival  v znamenju device, kjer se bo od 17. 9. družil s Soncem, 24. 9. se jima bo pridružila še Venera, 25. 9. pa še Luna. Luna bo tu ostala do 27. 9., medtem, ko bosta Venera in Sonce ostala z Merkurjem še do konca njegove retrogradnosti in še kasneje.

Merkur, ki se bo celo retrogradnost nahajal v znamenju device, se tukaj počuti zelo dobro. Merkur znamenju devici namreč vlada in je to tako kot bi se vrnil domov. Tako bo tudi v času svoje retrogradnosti, ki je ponavadi za vse nas precej naporna, lahko prinesel tudi nekaj dobrih rezultatov. A le če bomo zanj dovolj strpni. Devica je zemeljsko astrološko znamenje, ki si želi in sega po otipljivih rezultatih svojega dela, je natančna in strpna, pa tudi nagnjena k perfekcionizmu. Zna biti vztrajna in delovna, toda lahko postane zelo nergaška in zahtevna, če stvari ne gredo v tisto smer, kot si je zamislila. Ker ji vlada Merkur, je nagnjena k želji po uspehu na poslu, kamor je pripravljena dati veliko truda, je pa tudi zelo intelektualno naravnana in nagnjena k komunikaciji ter diplomaciji.

V času retrogradnosti bomo tako pod njenim vplivom verjetno reševali nekatere pretekle zadeve v poslu, lahko pa tudi v izobraževanju. Tako se bomo ukvarjali s preteklimi, nedokončanimi ali pa slabo narejenimi projekti, nalogami, pogodbami, diplomami… ki jih bomo skušali popraviti ali pa napisati na novo. Ukvarjali se bomo tudi z varčevanjem in naložbami, lahko tudi krediti ali kakšnimi drugimi denarnimi posli. Znamenje device je namreč  urejeno in  organizirano ter tako zelo nagnjeno tudi k varčnosti, včasih pretirani. Tako bomo verjetno preleteli naše denarne vloge, jih mogoče prevetrili ter jih ukinili ali pa uredili na novo. Nenazadnje pa bo to tudi čas, ko se bomo ukvarjali z našim zdravjem in počutjem ter ga skušali izboljšati. Astrološko znamenje device je namreč v osnovi 6. hiša bolezni in zato bomo tudi na tem področju precej aktivni. Tako bo seveda spet v ospredje prišla korona in ukvarjanje z njo, reševanje težav in problemov na področju zdravstva, verjetno pa bodo v ospredju tudi razprave o novih davkih in davčnih obveznostih. Ob tem vam svetujem, da se ne obremenjujete preveč, saj tisto, kar se naredi in sklene v času retrogradnega Merkurja, se ponavadi ne obdrži, vsaj ne v taki obliki, kot je bila takrat zamišljeno. Torej če vas bo kaj vznemirilo, se ne obremenjujte preveč.

Merkur se bo najprej nahajal v ozvezdju Hasta, kasneje pa v Uttara Phalguni. Ozvezdje Hasta, ki mu vlada Luna in ki predstavlja naše misli, intuicijo, sočutje in tudi našo mamo, nas bo usmerilo na materialne dosežke našega dela. Tako se bomo v tem času spraševali ali smo za delo, ki ga opravljamo dovolj plačani ali pa kaj bi lahko storili, da bi bili za ves trud in težko delo, ki ga opravimo, plačani bolj. V tem času se moramo paziti željo po kontroli in nadzoru drugih, v kar bi nas lahko zlahka zanašalo.

Kasneje, ko se bo Merkur nahajal v ozvezdju Uttari Phalguni, se bo ozračje malo sprostilo. Temu ozvezdju vlada Sonce, ki uteleša samozavest, moč in vladanje in ki v naša življenja prinaša ter budi željo po pomoči ter sodelovanju  z drugimi. Fokus bo tudi na vladah in vladanju na splošno. V tem času bi tako lahko vlade po svetu sprejemale kakšne odločitve, v povezavi z zdravjem, pa tudi s tem, kako bomo v prihodnje delali ter kako bomo urejali delovne razmere na trgu dela.

Na splošno nam bo Merkur v času retrogradnosti lahko zagodel na vseh področjih, ki so povezana s komunikacijo in govorom, pa tudi s posli, kajti Merkur vpliva na naše razumevanje stvari. To pa lahko privede do nesporazumov, zavlačevanja in zamud ter ovir na teh področjih. Pomeni, da bomo mogoče v tem času koga narobe razumeli ali pa on nas. Ker Merkur vpliva tudi na urejanje, se tudi tukaj lahko pojavijo zastoji in nepredvidljivi nesporazumi.  Zastoji, okvare in zamude pa se lahko pojavijo tudi v prometu, na potovanjih, pri pošti in tehniki, elektroniki, pri računalnikih in še kje, saj Merkurja povezujemo tudi s temi področji.

Najbolj pomembno je, da v tem času ne sprejemate pomembnih odločitev, saj se bodo okoliščine nepričakovano spreminjale in stvari ne bodo šle po načrtih. Svetuje se vam tudi, da ne podpisujete pogodb, pisnih dogovorov ali pa posojil in oporok, ker se bodo stvari zagotovo zapletle ter ustvarile še večjo zmedo.  Ne dogovarjajte se za pomembne posle ali prodajo, ker se ljudje ne bodo držali dane besede ali pa vas bodo vodili za nos. Tudi ne kupujte računalnikov ali druge tehnike, ker vam kasneje ne bodo delali tako kot bi morali ali pa vam zaradi pomanjkljivosti ali nepravilnega delovanja ne bodo več všeč. Prav tako ne kupujte avtomobila ali pa nepremičnine, ker bi to lahko obžalovali. Ne sklepajte novih vez ne zasebno in ne poslovno ter ne začenjajte novih projektov. Če je le možno se izognite potovanju ter počakajte z začetkom službe, posla, izdajo knjige, oglaševalske kampanje, revije ali spletne strani. Izogibajte se tudi ne nujnim operacijam.

Če se boste vseeno odločili za kakšno tako stvar, ki je zgoraj navedena, v času retrogradnega Merkurja, pričakujte nepričakovano. Pričakujte, da se ne bo končalo tako, kot ste si zamislili in stvari raje dvakrat preverite. Povečane so namreč možnosti napak, pozabljivosti, nesporazumov, ovir in zastojev.

To je za vse nas torej dober čas, da se vprašamo kaj smo počeli do zdaj, kje smo in kam gremo, pomeni, da naredimo neke vrste bilanco za nazaj, kar je v času retrogradnosti zelo dobro. Posebej zato, ker v tem času ne bo retrograden samo Merkur, ampak tudi Saturn, Jupiter, pa tudi Uran, Neptun in Pluton.

Če povzamemo: v času retrogradnosti, se ljudje večinoma ukvarjajo s preteklostjo. Zato je to lahko čas, ko je dobro, da se lotimo pospravljanja doma, urejanja in organiziranja stvari, za katere do zdaj nismo imeli časa. Retrogradni Merkur nam namreč v tem času daje priložnost, da se ustavimo in se posvetimo stvarem iz preteklosti ter jih dokončamo. Tako lahko uspešno zaključimo ali popravimo napol narejene projekte, rešimo nedokončane zadeve, poiščemo stare prijatelje, s katerimi želimo nekaj razčistiti ali pa zavržemo in podarimo vse, kar ne potrebujemo več. Če nas kličejo iz pretekle službe nazaj, lahko le-to sprejmemo ali pa kupimo nepremičnino, za katero smo se zanimali že v preteklosti.

Tako to ni le slab čas, v katerem ni dobro začenjati nekaj na novo, ampak je tudi priložnost za popravljanje, dopolnjevanje, preverjanje, ponovno pregledovanje, razreševanje ali ponovno ocenjevanje stvari iz preteklosti.  Stvari lahko še enkrat pretehtate ali prenovite. Merkur vas bo gnal, da odpravite napake iz preteklosti, zato raje počakajte in ko se bo Merkur spet obrnil nazaj, to energijo takrat izkoristite za nove začetke.

Poleg tega se vam svetuje, da se malo več posvečate duhovnemu, lahko izobraževanju na tem področju ali pa dviganju zavesti preko meditacije, petja manter in drugih duhovnih tehnik, saj se na tak način lahko najbolje izognete stresu, izgubam, prevelikim stroškom in zapletom, kar vam bo seveda koristilo.

Napoved po znamenjih:

Sledi razlaga kaj pomeni retrogradni Merkur v devici po Vedski astrologiji za določena znamenja, oziroma za vaš ascendent, razlaga pa velja tudi če imate v določenem znamenju postavljeno vašo Luno; (če ne veste vašega ascendenta, torej katero znamenje po Vedski astrologiji je v vaši prvi hiši vaše natalne karte ali pa v katerem znamenju imate postavljeno Luno, me lahko kontaktirate. Inf. so na spletni strani); 

Razlaga je za določeno znamenje splošna in ne konkretna, saj je odvisna od postavitve planetov v vaši natalni karti.

OVEN

RETROGRADNI MERKUR se bo nahajal v vaši 6. hiši; kar bo za vas čas ukvarjanja z vašim zdravjem. Tako bi lahko v tem času končno rešili neke zdravstveno zadevo, ki se vam vleče že kar nekaj časa in za katero do zdaj niste našli prave rešitve, to je lahko pri diagnozi ali pa zdravilih. Pri zdravju boste tudi precej bolj previdni in skrbni, pri tem pa vam lahko pomaga nova rutina, prehranjevalni režim ali telovadba. Na poslovnem področju se vam lahko v tem obdobju pojavijo težave v komunikaciji s sodelavci, posebej v drugi polovici septembra. Svetuje se vam, da ste bolj pazljivi, posebej, če se ukvarjate s kakšnimi pravnimi zadevami, to je podpisovanjem pogodb ali čem podobnim. Če je možno se izognite podpisovanju pogodb za nove posle in počakajte, da se bo Merkur obrnil nazaj v direktno gibanje. Na poslovnem področju lahko v tem času tudi kaj novega odkrijete. Cel mesec pazite pri komunikaciji z otroki in pa z naložbami. Tu vas sicer lahko nekaj prijetno preseneti, a se vam svetuje, da zadevo dobro preverite, preden se spustite v kaj tveganega. Pazite tudi na stroške in pretirano zapravljanje.

BIK

RETROGRADNI MERKUR se bo nahajal v vaši 5. hiši; kar vam prinaša pozitivne aspekte in nove priložnosti, saj boste vedeli kaj želite. Miselno boste izredno aktivni, pa tudi ustvarjalni. Sicer boste morali urediti nekaj stvari za nazaj, a vam bodo šle dobro od rok in jih boste uspešno popravili. Če se bodo od tem pojavile kakšne nejasnostih ali nerazumevanje pri drugih, bo to za vas pridobitev, ne pa izguba. Zato uživajte v tej prednosti, ki vam je dana in naj vas ne skrbi preveč. Kreativni boste in to bo čas ko boste lahko uporabili nekatere stvari iz preteklosti ter jih na novo preoblikovali na bolje, posebej v drugi polovici septembra. Pretekle projekte boste tako lahko končno dokončali, izvedeli pa boste tudi veliko novih informacij, ki vas bodo pomirile in vam prinesle konstruktivne rešitve. Če imate odprte kakšne pravne zadeve, se bodo te končno rešile, popravilo pa se vam bo tudi zdravje. Edino pri otrocih bi se vam lahko pojavljale kakšne zamude ali pa nerazumevanje v komunikaciji. V domu se boste počutili bolje, v družbi pa boste verjetno srečali dobre prijatelje ali ljubimce iz preteklosti. Ne delujte prenagljeno!

DVOJČKA

RETROGRADNI MERKUR se bo nahajal v vaši 4. hiši, kar vam prinaša kar nekaj sprememb, lahko pa tudi težav na področju doma. Te spremembe se lahko tičejo odnosov v družini, posebej pri mami ali pa vašega doma konkretno. Če se selite, kupujete nepremičnino ali pa če prenavljate dom, se bodo tu pojavljali zastoji in težave, kar bo povzročilo kar nekaj zmede. Zato se vam svetuje, da naredite načrt in se dobro organizirate, poleg tega pa bo bolje, če se v tem času bolj posvetite pospravljanju in urejanju vašega doma, kot pa nakupu novih stvari. Drugače bo to čas druženja z družino in osebnimi prijatelji, pa tudi otroci, kar bo posebej aktualno v drugi polovici meseca. Takrat se boste v domu tudi bolje počutili. V tem obdobju je tudi nakazano vračanje pomembnih ljudi, ki vam lahko ponudijo nove priložnosti v poslu. Te lahko zelo močno spremenijo vaš trenutni položaj. Tako se lahko za kaj dogovorite, sklepanje in podpisovanje kakšnih novih pogodb pa preložite na začetek oktobra. Drugače se cel mesec pazite ogovarjanja in klepetavosti, lahko boste izvedeli za nekoga, ki vas, zaradi ljubosumnosti, opravlja za vašim hrbtom. V domu dogovore z domačimi večkrat preverite, da ne bo prišlo do večjih nesporazumov.

RAK

RETROGRADNI MERKUR se bo nahajal v vaši 3. hiši; kar vam prinaša spremembe, zastoje in kar celo zmedo na socialnih omrežjih, poleg tega pa boste imeli tudi težave v komunikaciji s številnimi ljudmi, sosedi, sorojenci, družinskimi člani, lahko pa tudi poslovnimi partnerji. Od vseh teh ljudi boste dobili nove informacije, vendar bodo za vas stresne in obremenjujoče, saj bodo za vas nepričakovane. Spali boste slabše, lahko bi vas tem času mučila celo nespečnost. Če je možno, se v tem času izogibajte potovanjem, saj bodo tudi ta za vas precej stresna. Želeli se boste učiti, a tudi na tem področju vas lahko presenetijo kakšne težave in zastoji, kar pa se bo v sredini meseca malo izboljšalo. Je pa to vseeno zelo dober čas za sodelovanje na kakšnem tečaju, izobraževanju ali v projektu, saj boste zelo učljivi in boste želeli širiti vaše znanje. Ob tem se boste vračali tudi preteklost in razmišljali o znanju, ki ste ga dobili takrat, kar pa boste zelo dobro uporabili za naprej. V tem času boste tudi samozavestnejši in boste končno tudi spregovorili o tem, kaj vi mislite, da je prav za vas. Do zdaj ste bili verjetno bolj tiho, ker ste boste bali reakcije drugih, kar pa se bo v tem mesecu precej spremenilo. Tako boste odpirali pretekle vsebine, posebej v pogovoru s sorojenci, pa tudi očetom. Tako je to za vas čas zdravljenja in pomirjanja. V tem času lahko srečate kakšne stare prijatelje, pri katerih bodite pazljivi, da vas ne izkoristijo.

LEV

RETROGRADNI MERKUR se bo nahajal v vaši 2. hiši, kar kaže na vaše ukvarjanje s premoženjem, komunikacijo, pa tudi družinskimi zadevami. Tako boste v tem mesecu pregledovali vaše finance ter se spraševali, kam dajete denar, kam ga nalagate in ali ga dovolj privarčujete. Tako se boste večino vašega časa ukvarjali z vašimi denarnimi zadevami in verjetno sprejeli močno potrebne spremembe, ki pa bodo pozitivno vplivale na vaše finančno stanje in premoženje na sploh. Boste pa v tem času tudi več zaslužili, tako, da bo to ukvarjanje povezano tudi s tem. V poslu je za vas to čas napredovanja in pozitivnih spodbud, pazite le pri vaši komunikaciji, posebej z vodilnimi v vaši službi. Tu se lahko zgodijo kakšni nesporazumi in težave, kar pa boste kasneje težko reševali, zato bodite pazljivi že prej. Tudi v družini lahko pride do kakšnih nesporazumov in nejasnosti, posebej pri sorojencih, lahko tudi pri prijateljih ali sosedih. Precej boste samozavestni in lahko ukazovalni, kar pa vašim sorojencem in tudi drugim, ne bo najbolj všeč. Cel mesec pazite tudi pri prehrani.

DEVICA

RETROGRADNI MERKUR se bo nahajal v vaši 1. hiši, kar bo za vas kar dobra postavitev, saj vam bo prinesla nove priložnosti, tako na poslovnem kot tudi partnerskem področju. Te priložnosti in tudi poslovna partnerstva bodo povezana s preteklostjo, preko njih pa bi lahko dokončno prevetrili neke pretekle projekte, naloge ali cilje ter jih tudi uspešno dokončali. Posebno ugoden čas za to bo druga polovica septembra. Če ste samski, bi se vam v tem času lahko vrnila stara ljubezen, vezani pa se boste ukvarjali drug z drugim in pri tem tudi razreševali pretekle dogodke, povezane z družino, posebej z očetom. Tako boste v tem času imeli priložnost, da popravite nekatere stvari, ki se v preteklosti niso najbolje izšle. To je lahko za vas namreč čas zdravljenja in urejanja zadev. Stvari, ki so bile skrite bodo, v pogovorih z drugimi, prišle na plano. Zelo vas bo vleklo tudi, da bi potovali na tuje, lahko, da boste obiskali sorodnike, lahko tudi očeta.

TEHTNICA

RETROGRADNI MERKUR se bo nahajal v vaši 12. hiši; kar vam v tem času lahko prinese veliko starih spominov, posebej v povezavi z očetom ali pa nekom, ki je do vas nastopal kot oče, lahko tudi učitelj. Ti spomini vam lahko prinesejo zelo žive sanje, lahko pa tudi veliko nemira, zaradi česar bi lahko slabše spali. Veliko informacij bo namreč planilo iz vaše podzavesti in to je tisto, kar bi vas znalo precej obremeniti. V drugi polovici meseca vam bo sicer lažje, a odnosi iz preteklosti bi vas znali še vedno precej obremenjevati. Posebej odnosi s prijatelji, znanci ali pa sorojenci, kjer bi lahko prišlo do kakšnih nesporazumov. Tako bo ta čas za vas neke vrste zdravljenje in sprejemanje za nazaj, saj se boste veliko ukvarjali sami s sabo in s svojimi mislimi. Če boste želeli v tem času potovati na tuje, bodite pazljivi, saj se vam lahko na potovanju pojavijo zastoji, težave in problemi. Do mame boste verjetno morali sprejeti neke vrste odgovornost, kar pa vas bo verjetno malo obremenilo in ne boste točno vedeli kaj storiti. Vaša mama bi v tem času namreč lahko imela težave z zdravjem. Pazite se pretiranega zapravljanja in kompulzivnega nakupovanja.

ŠKORPIJON

RETROGRADNI MERKUR se bo nahajal v vaši 11. hiši; kar bo za vas kar dobra postavitev, saj vam bo prinesla veliko novih, dobrih priložnosti, posebej pri prijateljih in znancih, pa tudi na poslovnem in finančnem področju. Lahko bi v tem času srečali prijatelje iz preteklosti, tudi take ki so vam bili nekoč zelo pri srcu. Na finančnem področju vam kaže zelo dobro, nenadno lahko zaslužite iz preteklih investicij ali pa dobite denar od posla ali dela, ki ste ga že zdavnaj opravili. To je torej za vas čas, ko boste želi bogate sadove preteklega dela in truda, zato se lahko veselite. Posebno dober čas za zaslužek v poslu, se vam obeta v drugi polovici meseca, pazite se le, da z vodilnimi ne boste zašli v kakšne nesporazume ali konflikte. Na splošno se vam v tem mesecu svetuje, da pazite pri komunikaciji, saj bi bilo lahko med vami in drugimi veliko nerazumevanja, kar pa vedno lahko privede do nepotrebnih sporov. Posebej pazite pri komunikaciji z otroki in partnerjem. Tukaj se vam svetuje potrpežljivost in strpnost. Imeli boste dobre ideje in boste zelo kreativni. Izkoristite ta izjemen čas.

STRELEC

RETROGRADNI MERKUR se bo nahajal v vaši 10. hiši; kar bo vplivalo na vaš posel in kariero, pa tudi na finance. Tako se vam predvsem poslovno obeta kar dober mesec, čeravno se boste največ ukvarjali z preteklimi nalogami, projekti in delom. Tako se boste vračali k delu, ki ste ga verjetno že končali, pa ga bo potrebno popraviti, dopolniti ali pa dokončati. Na poslu se vam drugače lahko pojavijo tudi nepredvidljivi zastoji, nerazumevanje in spremembe, pa tudi nenadne prekinitve, kar vas bo precej vznemirjalo in vam rušilo mir. Boste pa v drugi polovici meseca uspešni glede financ, saj vam bo v poslu uspelo zaslužiti več denarja, poleg tega pa boste tudi pretekle naloge uspešno dokončali. Poleg tega boste imeli tudi dobre ideje in to tako glede zaslužka kot tudi učinkovitosti. Precej bo to všeč vašemu šefu, če pa delate sami, pa vam in vašim sodelavcem. Drugače lahko v službi naletite tudi na ljubosumje in zavist, saj boste v tem času izjemno uspešni. V vašem domu in v družinskem življenju se tudi lahko pojavljajo kakšni zastoji, posebej, če se želite seliti ali preurediti dom. Če imate tak namen, lahko sicer dom preurejate, pospravljate in se pripravljate na spremembo, a kakšnih pogodb in dokumentov v tem času raje ne podpisujte. Počakajte raje na začetek oktobra. To bo tudi čas za druženje z družinskimi člani, posebej vašo mamo.

KOZOROG

RETROGRADNI MERKUR se bo nahajal 9. hiši, kar bo močno vplivalo na vaše vrednote, odnos z očetom in sorojenci, pa tudi na vaš občutek sreče. Vaš vrednostni sistem bi se lahko v tem času spremenil, pa tudi odnos z očetom ali pa sorojenci, znanci in sosedi. Spraševali se boste ali ste srečni ali ne, ta tranzit pa vam poleg tega prinaša tudi precejšnjo usmerjenost v učenje ali pa potovanja na tuje. Zagotovo vas bodo prevzele neke nove usmeritve v življenju, posebej če ste dijak ali študent ali se na kakršenkoli način ukvarjate z izobraževanjem in šolanjem. Tukaj bi vas, posebej pri učiteljih, lahko zaradi nerazumevanja, doleteli kakšni konflikti in spori, zato na tem področju pazite. Lahko pa vas bi, v tem času, pritegnilo in potegnilo v izobraževanje okultnih vsebin ali pa vsebin, ki so podobne psihologiji, forenziki, kriminalistiki ter podobnim temam, posebej v drugi polovici tega meseca. V tem času boste tudi bolj uspešni na poslovnem področju, imeli boste veliko novih kreativnih idej, ki pa se bodo drugim mogoče zdele nenavadne. Vaši otroci bodo bolj aktivni, pazite pa da z njimi ne zaidete v kakšne neprimerne konflikte.

VODNAR

RETROGRADNI MERKUR se bo nahajal v vaši 8. hiši, kar vam prinaša določene težave, lahko zdravstvene ali pa v odnosih, ki pa se bodo rešile na povsem nepričakovan, a dober način, posebej v drugi polovici meseca. Precej se boste ozirali v preteklost ter boste skušali nekatere stvari pri sebi spremeniti, to je lahko vaš način delovanja v odnosu do sebe ali drugih. To bo torej čas, ko se boste poglabljali vase, v svojo psiho in podzavest ter želeli narediti neke spremembe. To pa bo lahko na trenutke za vas kar naporno. V ospredju bo tudi družina in pa partner, s katerim boste imeli v tem času kar naporno obdobje, saj se bosta oba ozirala v preteklost in na novo premlevala že stare stvari. Vaš partner bi bil lahko zaradi tega jezen, kar vas bo spravilo v še večji stres. Isto velja tudi za poslovne partnerje in posel. Tako bi se na osebnem ali poslovnem parketu lahko pojavile kakšne nejasnosti in nerazumevanje ter zmeda pri podpisovanju pogodb, zavarovalnih polic, na borzi ali pri kakšnih drugih dokumentih, ki so kakorkoli povezana z denarjem in investicijami. Tukaj se vam svetuje pazljivost in da počakate na začetek oktobra. Samskim se lahko vrnejo partnerji iz preteklosti, s katerimi bi se lahko v drugi polovici meseca zapletli v kakšno avanturo. Tudi tu pazljivost in zmernost ne bo odveč. Je pa to dober čas za iskanje nepremičnine, kjer boste imeli posebno srečo. Izkoristite to!

RIBI

RETROGRADNI MERKUR se bo nahajal v vaši 7. hiši, kar vam prinaša probleme, nejasnosti in nerazumevanje na področju odnosov in partnerstva. Precej boste vznemirjeni zaradi drugih ljudi, saj se vam bodo zdeli precej neučinkoviti in počasni. Imeli boste občutek, da ne morete narediti nič, ko se drugi premišljajo in razmišljajo, namesto, da bi sprejeli neke učinkovite rešitve zase in za vas. Poleg tega tudi ne bodo naredili, kar vam bodo obljubili, kar vas bo tudi zelo jezilo. Vse to bo pri vas lahko povzročilo, da se boste malo zaprli vas in se od drugih na nek način umaknili. Lažje vam bo v drugi polovici meseca, ko se bodo težave malo sprostile, se vam pa vseeno ne svetuje sklepanje novih pogodb, polic ali česar drugega, čeprav bodo verjetno priložnosti za to kar velike. Počakajte raje na začetek oktobra, da zmeda in nejasnosti minejo, potem pa se lotite dela. Cel mesec se vam svetuje strpnost in pa sklepanje kompromisov, da boste lahko na lažji način speljali to, za vas kar naporno obdobje. V drugi polovici meseca boste verjetno rešili nek nesporazum, ki bo lahko nastal ali v odnosu do sorojenca, osebnega ali poslovnega partnerja, lahko tudi očeta. Vašemu partnerju bo šlo bolje, če je imel do zdaj kakšne težave z zdravjem, se bodo konec meseca popravile. Samskim se lahko vrne nekdo iz preteklosti.

Zapisala: Uršula Zakrajšek