Planetarni kažipot - polletna napoved

Katera znamenja so vse do pomladi 2024 še posebej izpostavljena, ko imamo na nebu res pestro sliko. Danes, 19. 1. 2024 sem za vas pripravila krajši vpogled v nebo, da vam odgovorim na to vprašanje, poleg tega pa sem v spodnjem prispevku podala tudi nekaj splošnih info. 

Že od zgodnjih jutranjih ur na zemljo padajo snežinke, ki so nas končno obiskale. To bo veselja za otroke in mladino, pa tudi naše pasje prijatelje. Moji dve psički sta se že naužili veselja na snegu in zdaj zadovoljno dremata, vsaka na svoji blazinici.
Moje napovedi, ki sem jih podala že pred letom in tudi v napovedi za leto 2024, se že uresničujejo.

Tako Saturn v vodnarju še vedno množice delavcev opogumlja, da se postavljajo za svoje pravice in zato se nam stavke kar vrstijo. To se bo nadaljevalo še do naslednjega leta do pomladi, do takrat se tudi ne bo kaj dosti premaknilo na bolje. Vsi, tudi vlada, sicer vedo, da je treba nekaj narediti, Pluton v kozorogu namreč opozarja, tako v poslovni sferi kot politiki, da je napake, zablode, korupcijo, igre moči, posesivnost in preveliko navezanost na materialne dobrine treba počistiti, preobraziti in nenazadnje enkrat ustaviti. Spustiti ljubosumje in zavist glede tistih, ki jim gre dobro in se usmeriti v dobrobit vseh nas. Ne več delati pod mizo, ampak se truditi za odkritost, transparentnost in poštenost. Poleg tega morajo tako vladajoči, kot tudi gospodarstveniki uvideti, da bo potrebno ljudi, za njihovo delo, pošteno plačati, ne pa le izkoriščati. A ta proces bo postopen, manjše spremembe sicer lahko pričakujemo že od maja letos, korenitejše pa v letu 2025, ko se bo Saturn premaknil v ribi.

Rahu v ribah že prinaša prve spremembe energij in tudi uvide. Njegova postavitev v tem znamenju prinaša velike izzive v odnosih do tujcev in tujine na splošno, pa tudi na urejanje zadev v zaprtih ustanovah, na primer bolnicah. Vidimo, da so zdravniki že na nogah, verjetno pa lahko v prihodnje pričakujemo še vrsto drugih stavk, nekatere so že napovedane.

Na splošno bodo delavci, poleg višjih plač, ki so sorazmerne z njihovim delom, želeli tudi več svobode pri delu, rutino, ki ni preveč rigidna in omejujoča in ki bo zadostila njihovim potrebam in željam. K temu prispeva Ketu, ki se nahaja v devici. Ta že povzroča tudi to, da nekatere zadeve, ki lepo izgledajo na papirju, v teoriji niso izvedljive.

Neptun, ki se poleg Rahuja, tudi nahaja v ribah, v ljudeh sproža občutek, da so žrtve sistema in tudi krivice, kar pa se odraža tako pri zdravnikih kot tudi bolnikih in vseh drugih, ki delajo v zaprtih ustanovah, lahko tudi v povezavi z tujino. Sami moramo paziti pri stroških, saj je težnja po zapravljanju zdaj večja kot prej. Zato pazite, da ne kupite kaj kar ne potrebujete ali pa da kaj ne predrago plačate, spoštujte naravo, živali, vodne vire, raziskujte podzavest in se dvigujte o v duhu. Tako boste obdobje 18ih mesecev, ko se Rahu nahaja v ribah, dobro preživeli.

Merkur, Venera in Mars se trenutno nahajajo v strelcu, kar močno vpliva na vrednostni sistem vseh nas, saj se v teh dneh sprašujemo kaj je prav in kaj ne in kam nas delovanje nekaterih vodi. Na to vpliva tudi Sonce v kozorogu, ki stoji poleg Plutona in bo tu vse do sredine januarja, ko se bo premaknil v vodnarja. Ravno zato je zdaj močno v ospredju delovanje vlade in ministrov, torej vseh politikov na splošno in zato tudi v tem času prihajajo na površje nepravilnosti in vse skrite stvari, ki so bile v preteklosti namerno ali nenamerno zamolčane. Poleg vsega tega pa se bodo odprla tudi vprašanja dela in delovnih razmerij, od sredine februarja pa še finance, posebej davki in plače.

Ker Mars v strelcu in Jupiter v ovnu ustvarjata lepo parivartan jogo, lahko predvidevam, da bodo zdravniki v svojih namerah in pri stavki kar uspešni, uspešni pa bodo tudi vsi ostali, ki bodo v tem času stavkali – na primer sodniki. Vladi tako ne bo preostalo drugega, kot da sedejo za pogajalsko mizo in se dogovorijo z vsemu vpletenimi. Ne glede na to, da se bolj kot ne ne bodo razumeli (za to je poskrbel retrogradni Merkur na začetku leta, ki se je nahajal v škorpijonu), bodo nek dogovor zagotovo sklenili, saj parivartan joga obljublja uspeh. Ravno zato vam svetujem, da če imate karkoli za urediti v tem času, se tega konkretno lotite, saj vam bo uspelo. Pri tem pazite, da ravnate prav in korektno ter da ste natančni in pazljivi. Ketu v devici namreč s sabo prinaša umik od podrobnosti in natančnosti, kar pa bi vas v prihodnje lahko drago stalo.

Jupiter in Uran sta v ovnu in se bližata drug drugemu, njuna konjukcija se bo zgodila v aprilu in bo s sabo prinesla veliko nepredvidljivih sprememb. Te se bodo najbolj dotaknile učiteljev in ljudi, ki se ukvarjajo s pravom. Vsi ti lahko pričakujejo velike spremembe na svojem področju, čeprav jim nekatere verjetno ne bodo všeč. Novosti bi jih znale obremeniti in presenetiti, posebej ne bodo zadovoljni, ker se bodo nekatere stvari težko ali pa sploh ne mogle sprovesti v praski.

Na splošno bomo imeli v aprilu priložnost, da ponovno prebudimo ogenj idej in namer, ki so se verjetno začele že lansko leto, v maju pa končno možnost uresničitve vsega, kar smo si zamislili. Jupiter se namreč v maju premika v bika, junija pa se mu pridružuje še Uran. Oba obljubljata, da bomo lahko končno realizirali vse naše ideje, želje in načrte, če bomo le pripravljeni vanje vložiti toliko truda kot ga potrebujejo.

Pomlad bo tako zelo pestra, tudi na politične področju lahko pričakujemo spremembe. Do takrat se bo dokončno pokazalo kaj je bilo storjeno in kaj ne in vsi bomo želeli, da se od idej in obljub prestavi na konkretno delovanje. Bik, v katerega bo stopil Jupiter je namreč znamenje zemlje in pri tem elementu so pomembni dosežki in narejeno, torej dokazljivi rezultati. In če teh ne bo, bodo energije planetov poskrbele za čiščenje in spremembo.

Znamenja ki bodo do pomladi in tudi kasneje še v ospredju pa so; VODNARJI, RIBE, DEVICA, OVNI IN STRELCI, v januarju in do sredine februarja tudi KOZOROGI. Ostala znamenja pa si bodo sicer malo oddahnila, a ne vsa!

Vodnarji bodo doživljali spremembe pri sebi, lahko bi jih spremljale izgube in stroški, svetuje se jim delo na sebi in ukvarjanje z duhovnostjo ali pot v tujino, Ribe naj tudi pazijo pri nepredvidljivih stroških, tudi na delajo na sebi, potujejo ali pa se ukvarjajo z dobrodelnostjo. Pri
delu bodo uspešne, posebej če delajo na področju duhovnosti, dobrodelnosti, v povezavi s tujino ali v zaprtih ustanovah. Devicam se svetuje, da so strpne, njihova želja po svobodi in umiku od dela bo večja, pazijo naj se napak pri delu in naj poskušajo sprejeti spremenjeno rutino, da jim bo bolje, tudi se jim svetuje, naj poskušajo razumeti partnerja, osebnega ali poslovnega. Ovni imajo priložnost začeti znova, posebej bodo uspešni v januarju, kasneje pa lahko tudi dobro zaslužijo. Strelci lahko v tem času dosežejo vse, kar so si zadali, če se bodo le pripravljeni dovolj potruditi, kozorogi pa naj izkoristijo čas v januarju in do sredine februarja, da zasijejo pred drugimi, tako osebno kot tudi poslovno.

Tehtnice si bodo ta čas malo oddahnile, lahko kam odpotovale ali pa se udeležile kakšnega zanimivega izobraževanja, Biki naj ta čas tudi izkoristijo za počitek, saj jih čaka bolj pestro dogajanje po maju 2024, Dvojčke pa čaka več svobode, a morajo paziti, da pri tem ne bodo pretiravali. Bolj kot ne bodo samosvoji in se ne bodo ozirali na nikogar. Rakom se svetuje potrpežljivost v odnosih, saj bi le-ti znali biti za njih še posebej naporni, Levom pa strpnost pri prijateljih in v željah po boljšem zaslužku. Škorpijoni lahko tudi izkoristijo moč novih začetkov, a pri tem naj pazijo, da jih ne odnesejo nepredvidljivi dejavniki. Bolje, da se nanje dobro pripravijo!

Lepo vas pozdravljam! Če vam je bil prispevek všeč, vas vabim, da me spremljate še naprej.

Lahko se naročite na novičke, na kanal na youtubu ali kar na oboje.

Moje vsebine so pestre, poučne in zanimive. Vabljeni!

Uršula Zakrajšek

V oktobru in novembru razpisan nov termin Tarot tečaja