Naj za začetek za novembersko mesečno napoved samo omenim Samhain, keltski praznik, ki so ga vedno praznovali 31. oktobra in pa noč, ki mu sledi, torej od 31. 10 do 1. 11 – Noč čarovnic. To je bil že v preteklosti praznik prednikov in duhov, ki imajo v tej noči priložnost, da se povežejo s svetom živih in jim predajo svoja sporočila. Tančica prehoda med mrtvimi in živimi se namreč na to noč zelo stanjša in odprejo se nevidni portali za komuniciranje z onstranstvom. To simbolično predstavlja konec teme, močno preobrazbo ter začetek nečesa novega. Simbolično to pomeni, da se kot posamezniki v tem času lahko srečamo in tudi soočimo s temnim delom naše osebnosti, to je s strahovi, podzavestnimi vzorci, travmami, torej z vsem tistim, kar smo nevede potlačili ter to tudi razrešimo.  

Ta praznik, ki je namreč zelo povezan s Hekato, grško boginjo noči in Lune, ki je sinonim za čarovništvo, magijo, vse kar je skrivnostno in nevidno, pa tudi za podzavestne, potlačene vzorce, nam tako podarja priložnost, da si vendarle priznamo, da imamo v sebi tudi svoj temni – senčni del in če se z njim povežemo in soočimo, ga imamo možnost sprejeti in tudi zaceliti. Pri tem nam je v veliko pomoč naša intuicija, ki jo ne smemo tlačiti in jo zanikati, ampak sprejeti ter negovati. Ta nam bo namreč v veliko pomoč pri razreševanju notranjih konfliktov in poglabljanja v našo lastno temo. Bolj bomo gledali v njo, manj nas bo strah, saj bomo na koncu zagledali luč, ki bdi in sije v vsakem od nas.

Generacije pred nami so bile zavedene, prestrašene in potlačene v razvoju intuicije, saj so predvsem ženske (pa tudi moški), ki so sledile sebi in iskale svojo notranjo moč preganjali, mučili in razčlovečili. Čarovnice, oziroma modre ženske (zdravilke, zeliščarice, babice…) so bile v resnici tiste, ki so se zavedale svoje intuitivne moči in jo niso želele tlačiti. A zato so jih strahotno zaničevali in veliko od njih jih je končalo na grmadah. Danes imamo priložnost, da se jih spomnimo in v sebi najdemo iskro lastne moči svoje intuicije, ki nam vedno lahko pomaga, da uspešno krmarimo med izzivi današnjega sveta.

Astrološko mesec november v naša življenja prinaša veliko spodbudnega:  Venera  bo bivala  v strelcu, kjer bo ostala cel mesec, Merkur se bo iz znamenju device že 2. 11. premaknil v tehtnico, kjer se bo družil z Marsom in Soncem do 21. 11, ko bo vstopil v znamenje škorpijona. Mars je še vedno zelo blizu Sonca in bo zato “skurjen”, torej v poziciji  izgorevanja, čemur v astrologiji pravimo COMBUST. Mars  bo tu ostal vse do 28. 11. 2021.

V škorpijona se bo ta mesec prestavilo tudi Sonce in to v drugi polovici meseca, to je 16. 11. , kjer se mu bo kasneje pridružil Merkur. Oba bosta delala družbo Ketuju, kar bo zelo popestrilo dogajanje. Rahu se bo še vedno nahajal v biku, Jupiter in Saturn, oba v kozorogu, pa sta se oktobra končno obrnila v diretno gibanje. Jupiter bo ostal v znamenju kozoroga do 20. 11., ko se bo premaknil v vodnarja, kjer je bival že od 15. 9. 2021

Jupiter bo tako še precejšen del meseca nastanjen v kozorogu, skupaj s Saturnom.  Jupiter je v kozorogu debilitiran, kar pomeni, da se tukaj ne počuti najbolje, poleg tega pa se bo še vedno čutila energija njegovega prehajanja ter obstajanja med dvema znamenjama, iz vodnarja nazaj v kozoroga in potem spet v vodnarja.

Vendar nam v novembru Jupiter vseeno prinaša več upanja, motivacije, inspiracije in pozitivnih pomenov v naša življenja, kar se bo na začetku kazalo na poslu, v službi in tudi v statusu (kdo smo, kaj želimo zase), kasneje  pa še na področju prijateljstev in financ. Če nam je bilo do zdaj bolj pomembno, da delamo in imamo zato nek status, nam bo kasneje, ko se Jupiter premakne v vodnarja, bolj pomembno zakaj delamo in tudi ali smo za svoje delo pošteno plačani.  Na začetku, ko bo Jupiter še poleg Saturna, bomo še vedno čutili določene omejitve, represijo ter odgovornost, imeli pa bomo tudi številne zadržke in pomisleke, tako v delu kot na splošno. V tem času je veliko ljudi izgubilo upanje, da bo kaj bolje v naših življenjih in to se bo vleklo še nekaj časa. Saturn, ki je v kozorogu doma in je res nagnjen k strogosti in omejitvam, bo v prvem delu meseca ob Jupitru in njegovi energiji, ki prinaša želje in upanje ter inspiracijo, vse to lahko prizemljil, tako, da bomo lahko stvari, ki so nas navdihovale že v preteklosti, tudi uresničili. To pa je vendarle nekaj  dobrega. Tako nam bo kljub določenim omejitvam še vedno lažje, kot prej, ko sta bila tako Jupiter kot Saturn retrogradna.

Kasneje ob prehodu Jupitra v vodnarja, bodo določene omejitve sicer ostale, saj vodnarju, tako kot kozorogu, vlada Saturn in zato bo imel le-ta še vedno vpliv nanj. Naši nameni in prepričanja pa bodo vseeno bolj zaživeli in čaka nas več sprostitve, kot smo jo bili deležni do zdaj. Hladna realnost kozoroga bo namreč nadomestilo bolj optimistično gledanje vodnarja naprej, v prihodnost. Stvari bodo tako tekle lažje in bolj tekoče. Bolj bomo povezani z drugimi in lažje nam bo, saj se bo vrnilo upanje, da bo kmalu bolje. Ves stres, strah in napetost bosta do konca novembra bolj popustila, saj se bo represija začela počasi umikati iz naših življenj. Tako je glede na vse energije zelo malo verjetno, da nas zopet čaka kakšno zaprtje države, zaradi Covid epidemije.

Mars, ki je še vedno zelo blizu Sonca, kar ustvarja njegovo skurjenost že od julija je oktobra, pa tudi septembra prispeval k razgretemu in konfliktnemu ozračju, množici konfliktov ter demonstracij jeznih množic,  kar se bo nadaljevale še v november. V prvem delu meseca se bo Mars, skupaj s Soncem in Merkurjem, družil v tehtnici, kar pomeni veliko dela na odnosih in kompromisih znotraj odnosov. Imeli bomo občutek, da se moramo prilagajati drugim, kar nas bo velikokrat pošteno razjezilo. To se bo odrazilo tudi na našem načinu kominikacije, ki  lahko zaradi tega postane veliko ostrejša in konfliktnejša, kot ponavadi. Zelo močno se bo to tudi odrazilo v javnem življenju, saj bo iz vladnih krogov veliko jeze, nestrpnosti in pritiska usmerjeno na ljudi. V tem času vladajoči namreč nimajo več toliko moči, kot so jo imeli poprej, saj resnica prihaja na dan. Neprimerna komunikacija z njihove strani bo zopet zelektrirala ozračje in to bo prineslo še več jeze in nestrpnosti. V tem času se moramo potruditi bolj razumeti stališča drugih, če so drugačna kot naša. Venera v strelcu nam pri tem lahko pomaga, saj Venera tehtnici vlada in je v strelcu bolj pravična, umirjena in nagnjena k idealom ter tistemu, v kar globoko verjamemo. Tako se bomo, ne glede na jezo, večkrat tudi ustavili in se trudili za kompromise, se usklajevali ter mirili razgreto ozračje, kot prej, ko se je Venera nahajala v škorpijonu. Končno se bomo vsi bolj potrudili za diplomatično reševanje zadev, kot pa za nasilno uveljavljanje svojega prav, je pa res, da bomo stali tudi za svojimi prepričanji.  Precej bo torej nihanja med jezo in kompromisi, zato je lahko november za marsikoga precej naporen mesec. Tudi  se v tem mesecu svetuje večja pozornost pri razgovorih in dogovorih, saj bi se lahko vaše želje razlikovale od tistega, s katerim dogovor sklepate.

Od 16. 11.  se bo Sonce nahajalo v škorpijonu, kmalu zatem pa bo tu, poleg Ketuja, še Merkur. Sonce je v škorpijonu kar močno in kot tako prinaša jasnost, toplino, zaupanje in moč.  Tako bo to Sonce prineslo številne pozitivne spremembe, saj bo potekalo globje očiščevanje, zdravljenje in predanost. Sonce v tehtnici je bilo bolj konfliktno, tukaj pa se bodo stvari umirile in predvsem spremenile. Ker bo tukaj pridružen Merkur, to kaže tudi na spremembo komunikacije, ki pa lahko pod vplivom Ketuje postane na trenutke tudi odsekana in prekinjena. Posebej se je treba v tem času paziti ljubosumnosti in sumničavosti. Je pa to drugače izjemen čas za kreativnost in ustvarjanje, pisanje, slikanje… posebej v povezavi z globokimi temami s psihološko ali okultno, metafizično vsebino. Ketu se namreč v škorpijonu počuti kar dobro, saj sta oba nagnjena k veliki notranji koncentraciji in fokusu, ki ga lahko v tem času, ob podpori vseh planetov, ki se tu nahajajo, tudi dosežemo ter tako ustvarimo res nekaj posebnega.

Rahu se od 19. 9. 2021 nahaja v ozvezdju Krittike, kjer se bo nahajal vse do poletja. Prinesel bo spremembe pri vladanju, to je tako načinu  kot tudi usmeritvam vlad in to po celem svetu. Tako se marsikatera vlada ne bo obdržala in bo padla, najverjetneje spomladi naslednje leto.

Prazna Luna – mlaj v novembru se bo zgodil 4. 11. in to v tehtnici,  polna Luna – ščip, pa 19. 11. v biku, ko se bo zgodil tudi Lunin mrk.

Prazna Luna v tehtnici nas bo opozarjala na dogajanje v odnosih ter nas na eni strani opogumljala, da se postavimo zase pri novih podvigih, po drugi strani pa da podpremo druge ali vsaj poslušamo njihove argumente ter na koncu sprejememo nek pozitiven kompromis. Ta prazna Luna bo posebej zanimiva, ker ji nasproti stoji Uran, ki pa je planet nepredvidljivih sprememb in stoji v ovnu, ki mu vlada Mars, ki je prav tako planet moči, energije, lahko pa tudi nasilja in jeze. Ob vseh teh vplivih se bo tako že v začetku tega meseca zgodilo prebujenje, ki bi nas znalo že precej osupniti in to še pred mrkom. Lahko, da se bodo v tem času zgodile mnoge inovacije, spremembe, a zagotovo je pred nami veliko ozaveščanje v smeri tega, kaj se v resnici na svetu dogaja in še pripravlja. 

Polna Luna v biku, ko se bo zgodil še Lunin mrk, bo izjemno močno vplivala na čustveno dogajanje po svetu. Ta vpliv bo čutiti še skozi december in januar naslednje leto, a november bo mesec, ko bomo videli kam nas  v resnici pelje vsa sutuacija, ki se trenutno dogaja na svetu, Mrk vedno zatemni svetlobo in po tem se iz teme spet dvigne svetloba, kar pomeni razjasnitev in resnica, ki končno pogleda na plano. To velja tako v osebnem kot tudi v javnem  smislu. V zasebni sferi bomo odkrili stvari, ki se tičejo naše družine in odnosov v dužini, pa tudi premoženja, v javnem smislu, pa bo na dan prišla slika vlad po svetu, ki se bo končno razkrila v pravih barvah. Tako bomo izvedeli marsikaj, kar nam je bilo do zdaj prikrito in zatajevano. Tako se v tem času lahko zgodi nekaj zelo nepridvidljivega in tudi šokantnega. Skrite informacije, ki bodo prišle na dan, lahko v teh mesecih sprožijo celo vrsto nasilnih dejanj, zato bo to obdobje izjemno napeto.

V tem obdobju je zato zelo priporočljivo,  da se umirjate,  meditirate ali pojete mantre (lahko tudi molite), kadar le lahko in na ta način ohranjate mir.  Posebej pa je pomembno tudi, da ste hvaležni za vse kar imate.

Zapisala: Uršula Zakrajšek

 

Naroči tarot svetovanje

Po izvedenem naročilu prejmete podatke za plačilo preko trr-ja. Svetovanje se izvede po prejemu plačila.

Poletna akcija

Tarot svetovanje in kratek jyotish vpogled- 120€