Odločila sem se, da napišem kratko napoved o trenutnem dogajanju v Evropi, saj je res pestro, posebej pa zaskrbljujoče. Končno smo si malo oddahnili od Corone, ko nas je že pretresla vest o vojni v Ukrajini. Že v decembru sem pisala o tem, saj sta bila ob mrku na nebu skupaj Ketu in Mars. Tako sem napovedala, da bo prihodnjih 6 mesecev zelo napeto in da ta povezava v prihodnjih šestih mesecih lahko prinese nasilje, kar se je na žalost tudi zgodilo. Kaj pa nas čaka v prihodnje, pa bom skušala še razložiti malo bolj podrobno.

Že v kratkem se je na nebu in se še bo dogajalo marsikaj:

Rahu in Ketu se bosta 17. 3 premaknila iz bika in škorpijona v ovna in tehtnico, kar kaže na zelo ognjevito dogajanje. Rahu v ovnu namreč prinaša nemir, pa tudi veliko  neučakanost, ki seveda lahko rezultira jezo, ta pa napetosti in posledično tudi agresijo. Znamenje ovna je namreč hitro, nepredvidljivo in nagnjeno k avanturam ter akciji, saj mu vlada Mars. Mars pa je planet, akcije, moči in tudi jeze in agresije. Da bo še vse bolj zanimivo, se v ovnu trenutno nahaja Uran, ki prav tako velja za prinašalca eksplozivnih, nepredvidljivih dogodkov. Tako lahko pod vplivom  Urana in Rahuja pričakujemo nepričakovano, pa to ne le na političnem parketu, ampak tudi v naravi: tako bo poleti res vroče, verjetno se zna zgoditi kakšne potres, izbruh vulkana, velika nevarnost pa bodo  zaradi vročine tudi požari v naravi.  Napetost se bo seveda postopoma stopnjevala, od 17. 3. naprej, ko se bo Rahu premaknil v ovna in se pridružil Uranu, a najbolj kritično bo obdobje od konca junija pa vse do prve polovice avgusta 2022, saj se bo takrat v ovnu nahajal tudi Mars. Znotraj tega obdobja pa bo od konca julija tudi čas reševanja stvari za nazaj, saj se bo poleg že retrogradnega Saturna v retrogradno gibanje obrnil tudi Jupiter.  Zato lahko v času od konca junija, v juliju, posebej pa v začetku avgusta, pričakujemo res napeto situacijo, ki bi lahko prinesla nek nenaden, eksploziven dogodek, ki bo pretresel vse nas in bo močno vplival na nadaljnje dogajanje, a ob koncu julija in v začetku avgusta tudi željo po rešitvi problemov in težav. Jupiter bo namreč prisilil ljudi, da se bodo ozrli nazaj in stvari uredili. Jupiter se bo namreč nahajal v ribah, kjer je izjemno dobro postavljen in kamor se bo premaknil 13. 4. Tu se mu bo 18. 4. pridružil tudi Neptun, kar lahko v naravi rezultira tudi poplave in obdobja dežja, kar bo seveda zaradi suše še kako potrebno. Verjetno se bodo izmenjavala obdobja suše in poplav, lahko pa se zgodi tudi kakšna naravna nesreča, ki bo zaradi potresa ali kakšnega drugega vzroka ustvarila neurja, orkane in poplave. Na umiritev razmer tako v naravi kot med ljudmi pa bosta v avgustu vplivala tudi Venera in Sonce v raku, posebej Venera, ki se bo tu nahajala od 7. 8. naprej.

Torej začelo se je že v decembru 2021 z povezavo Marsa in Ketuja, pa tudi z zadnjo tretjo Kala sarpa jogo v 2 letih, ki se je tudi začela takrat.  Kala sarpa joga – kača časa, predstavlja ujetost vseh planetov med Rahuja in Ketuja in kot taka zmanjšuje svobodno voljo. Prinaša omejitve, občutke stisnjenosti in ujetosti in to globalno. Zaključek te joge  se bo zgodil 24. 4. 2022, kar bo prineslo neko olajšanje, to je lahko na področju zdravja, torej popolna umiritev Corona krize, polega tega pa tudi umiritev krize in spopadov v Ukrajini. Vojna v Ukrajini se je namreč začela nekje na sredini kalasarpe joge in upamo lahko, da se bodo z koncem Kalasarpe joge zadnje dni v aprilu, končali tudi spopadi ali vsaj umiritev razmer. Drugi planeti in situacija na nebu temu namreč ni naklonjena in zadeve se lahko do začetka avgusta še vedno stopnjujejo, kot sem napisala zgoraj. Rahu, ki se bo v ovnu nahajal še v ozvezdju Krittika vse do 12. 7. 2022 v s sabo prinaša konflikte, nemire, nasilje in celo vojno. Vendar pa to ozvezdje predstavlja tudi prekinitve in reze, posebej med politiki in vladajočimi elitami. Krittiki namreč vlada Sonce, le to pa predstavlja vlado in vodilne osebnosti, državnike in tudi politike. Vladajočim tako sledijo neizogibne spremembe in tudi padec s položaja, če bodo preveč usmerjeni v preteklost in brez potrebne vizije za prihodnost.

V  marcu je še vedno potekala Planetarna vojna med Venero in Marsom in to v strelcu, kar je močno vplivalo na dogajanje po svetu in med ljudmi. Pokazalo je namreč na spopad načel in vrednot ter nasprotij med ljudmi, zaradi teh načel. V ospredje je prihajalo  kdo ima prav in zakaj in izrazito se je pokazalo, kako se nekateri držijo svojega načelnega mišljenja, pa čeravno jim vsi okoli njih govorijo, da to kar oni mislijo, ni ravno najbolje. Strelec je namreč znamenje visokih moralnih načel, a na žalost ga včasih potegne tudi v skrajnosti v svoji ideološki naravnanosti. Na srečo je bila v to vojno vključena Venera, kar posledično prinaša zmago miru in ravnovesja. 

V začetku marca so se tudi kar 4 planeti nahajali v kozorogu. To so Saturn, ki je tukaj že nekaj časa, Mars, Venera in Merkur. Merkur se je od tu umaknil že v prvi polovici marca, v začetku aprila še Venera, kasneje, pa bosta, v začetku aprila, tukaj ostala samo Saturn in Mars. Oba se bosta od 4. 4.  do 6. 4. znašla na istih stopinjah, a  energijo te povezave bomo lahko čutili že nekaj dni prej in tudi kasneje. Če je povezava vseh štirih planetov na začetku marca prinesla boljše možnosti za zaposlitev, večjo prepoznavnost v statusu in poslu ter izboljšanje odnosov v službi, bo Marsova in Saturnova konjunkcija v aprilu še posebej popestrila vso situacijo. To bo precej kritični trenutek za svet, saj sta tako  Saturn kot tudi Mars v kozorogu zelo močna in je njuna energija tukaj res silovita, še posebej zaradi stopinj, kjer se bosta nahajala. Ker Mars predstavlja nasilje, moč in vojno, Saturn pa izgube, žalost in konce, lahko vidimo, kako je ta povezava v tem času pomembna za razlago dogodkov za naprej. Ta povezava skoraj vedno s sabo prinaša zavlačevanja in tudi probleme, na kar kažejo tudi zgodovinski dogodki v preteklosti. Ko sta bila Mars in Saturn na isti poziciji, so se zgodili kar pomembni zgodovinski dogodki, ki so vplivali na prihodnost sveta: leto 1992 se je dogajala vojna v Jugoslaviji in veliki nemiri v Ameriki, leta 1962 je SZ na Kubi zgradila baze za namestitev jedrskih raket, kar pa je odkrilo ameriško vohunsko letalo, kar je seveda sprožilo kubansko krizo,  leta 1934, pa je še pred tem Hitler postal kancler Nemčije. Tako lahko vidimo, da to ni ravno pozitivna situacija in prinaša spopade, lahko celo vojno, čeravno prinaša vztrajnost in uspešnost v nekaterih primerih.

Ob tem moramo upoštevati, da se Ketu nahaja v tehtnici, kateri vlada Venera. To sicer prinaša ravnotežje, pravico in  mir, a Ketujeva energija tudi povzroča umik od potencialov, ki jih Venera in tehtnica prinašata. Zato je to še en težji pokazatelj, ki ni ravno v prid današnjim razmeram in umiritvi situacije.

Jupiter in Saturn se bosta kmalu premaknila, Jupiter že 13. 4. v znamenje ribi, Saturn pa 29. 4. v vodnarja. Na moji spletni strani oracleoflight.org lahko ob teh premikih pričakujete NAPOVED ZA VSA ZNAMENJA!

Kot vidimo, bo dogajanje res zanimivo, posebej pa je na vidiku resničen spopad med temo in svetlobo. Določeni dejavniki kažejo na spopade, nasilje in agresijo, drugi pa na umirjanje in iskanje kompromisov ter mirnih rešitev. Jyotish v osnovi ni namenjen prerokovanju, čeravno se iz položaja planetov da videti marsikaj. Tukaj gre bolj za branje energij, ki vplivajo na vsakega posameznika drugače in na ljudi ter svet kot celoto. Veliko je namreč odvisno od naše individualne natalne karte, kar velja tudi za države- zato je težko posploševati. Poleg tega se energije lahko odrazijo tako ali drugače. Na primer Uran in Rahu v ovnu lahko prineseta uničenje z nekim nenadnim, eksplozivnim dogodkom v naravi (potresi, cunamiji) ali pa se bo njuna energija na ven izrazila z nekim drugim dogodkom, ki ga bodo sprovedli ljudje. Imamo svobodno voljo in odločamo se kot svoboda bitja, kar tudi seveda vpliva na vso situacijo. Če se bo zgodila neka naravna nesreča, za vse nas ne bo lažje, a potem se bo ta energija sprostila v to smer, kar bi bilo mogoče lažje prenesti, ni pa to nujno dobro.  Energija se namreč bo sprostila, pa če nam je všeč ali ne. Narava se mora sčistiti in to se bo zgodilo na tak ali drugačen način. Le upamo lahko, da bo v najmanjši možni meri škodovala posameznikom in svetu.

Zelo pomembno v tem času tako je, da se kot posamezniki borimo zase in za svojo svobodo ter svojo individualnost, saj bomo imeli dovolj planetarne podpore za to, poleg tega pa da v tej vnemi ne pozabljamo na duše okoli nas, ki prava tako bivajo v tem času in prostoru na našem planetu in katerega si delimo z njimi ter jim poskušamo pomagati, če bodo rabili našo pomoč.

Individualnost vsakega izmed nas je tisto, kar nas dela posebne in nas hkrati ločuje, a tudi povezuje. Pestrost in raznolikost je tako značilna za ta svet in ta ga tudi dela tako lepega kot je. V tem času bomo to cenili še bolj.

V tem obdobju je zato zelo priporočljivo,  da se umirjate,  meditirate ali pojete mantre, lahko tudi molite (na moji spletni strani lahko najdete to pod zvočno terapijo ter mentorskimi programi), kadar le lahko in na ta način ohranjate mir.  Posebej pa je pomembno tudi, da ste hvaležni za vse kar imate, posebej mir, ki smo ga zdaj še deležni.

Zapisala: Uršula Zakrajšek

 

V oktobru in novembru razpisan nov termin Tarot tečaja