Maria Harwood si po izgubi sina Oliverja, ki se je utopil v prometni nesreči v Indiji, še ni opomogla. Med nesrečo se je namreč odločila rešiti svojo najmlajšo hčerko Lucy, ker se je Oliverjeva noga zagozdila in je ni mogla rešiti ter tako tudi njega ne. Maria se zato čuti kriva za Oliverjevo smrt in zato neko noč poskuša narediti samomora, a jo njen mož Michael še pravočasno najde. V bolnišnici jo tolaži hišna pomočnica Piki in jo ob tem vpraša ali bi si želela še enkrat slišati Oliverja, da bi se lahko od njega poslovila. Piki Marii pojasni, da je tudi sama imela hčerko, ki je zaradi njene nepazljivosti utopila. Pove ji tudi, da je v njenem domačem kraju zapuščen tempelj, kjer je meja med živimi in mrtvimi zelo tanka. Da bi še enkrat slišala Oliverja mora Maria raztrositi sinov pepel ob stopnicah templja ter se zakleniti v tempelj na drugi strani vrat. Ko se znoči bo Oliver prišel in govoril z njo, vendar, ne glede na to, kaj bo rekel, mu ne sme odpreti vrat templja.

Maria pove Piki, da se strinja in odide na grob ter da Oliverjevo truplo izkopati in zažgati. Ob tem opazi nekaj čudnih moških, ki so pokriti s pepelom. Piki jo pove, da so to šamani, ki uživajo meso mrtvih in se posipajo s pepelom ter na ta način utrjujejo vezi med svetom živih in mrtvih.

Naslednji dan se Maria odpravi v ta tempelj in sledi Pikijevim navodilom ter se zapre v tempelj. V notranjosti odkrije mumificirano truplo ženske. Ko pade noč, res na drugi strani vrat zasliši Oliverja, ki se pogovarja z njo. Maria se Oliverju opraviči, ker ga je zapustila, on jo začne prositi, da naj mu odpre vrata. Ona mu razloži, da tega ne more storiti in ker se Oliver kasneje želi posloviti, ga Maria prosi naj še ostane. Toda Oliver odide, Maria pa v želji, da ga vidi stori prepovedano in odpre vrata templja. A za vrati ne vidi nikogar.

Naslednji dan se vrne domov in na nek način pomirjena, da je to storila, se zdaj želi osredotočiti na Michaela in Lucy. Piki tudi ne pove, da je odprla vrata. Toda čez nekaj dni se začnejo dogajati čudne stvari; njihov klavir začne igrati kar sam in Lucy pove Marii, da se je Oliver vrnil, da se pred nekom skriva ter da o tem ne sme o tem obvestiti Michaela. V Oliverjevi sobi se ji približa stol s Knjigo o džungli, ki jo je Maria brala Oliverju, ko je umrl, a je ni nikoli dokončala. Maria začuti, da si Oliver želi, da dokonča knjigo, zato mu začne zvečer brati iz knjige. Piki opazi, da rastline okoli hiše odmirajo ter se začne zavedati, da Maria ni ubogala njenih navodil v templju.

Kasneje se v bližini Lucy pojavi Oliver, saj Maria odkrije krvavo sled ugriza na njeni rami, ko jo kopa. Ta ji pove, da ji Oliver ni več všeč, čeprav se je preteklosti veselila njegove vrnitve. Maria vstopi v Oliverjevo sobo in mu naroči naj Lucy ne rani več. Oliver spet izvleče stol in knjigo in Maria mu začne brati, da le ne poškoduje Lucy. V hiši se nenadoma pojavi šaman in pokaže za Marijo; ta pa za seboj vidi mumificirano telo iz templja, ki jo preganja. Naslednji dan se ogorčena Piki sooči z Mario in ji razloži, da se zaradi njenih dejanj Oliverjeva duša ne more pravilno reinkarnirati in je postala zlobna. Marii razkrije, da je nenavadna podoba, ki jo je videla, Mrityju, vratarka podzemlja, ki vrača duše mrtvih. Piki nagovarja Mario, naj zažge vse Oliverjevo imetje in tako pretrga njegov stik z živim svetom ter ga na ta način pošlje nazaj v svet mrtvih.

Piki poskuša zavreči in zažgati vse Oliverjevo preostalo imetje, Oliver pa uporabi podobo Pikijeve mrtve hčerke, da jo zvabi k ribniku in jo utopi. Po Pikijevem pogrebu pride domov Michael in odkrije, da je Maria sežgala že skoraj vse, kar je bilo Oliverjevo, tudi knjige, slike in igrače. Michael je razburjen in jezen, saj ne razume kaj se dogaja, ob tem pa Maria poskuša razložiti svoja dejanja. Lucy pa tudi kar naenkrat zanika, da bi se res Oliver vrnil in Maria spozna, da je v resnici Oliver obsedel Lucy. Toda Michael verjame, da Maria postala duševno neuravnovešena in jo zato zaklene v sobo.

Šamani preplavijo hišo, obsedena Lucy pa z nožem ubije Harwoodovega zlatega prinašalca Winstona ter zabode zgroženega Michaela. Maria pobegne iz zaprte sobe, se odpravi v Oliverjevo sobo, kjer zagleda šamane, ki pojejo nad Lucyjinim telesom. Ker iz Lucy ne morejo odstraniti duha, jo nameravajo žrtvovati. Michael jih ustavo ustavi in ​​Maria reče Oliverju, da bo moral oditi. Oliver se brani, da ga je strah, Maria pa pravi, da bo šla z njim in ob tem Oliverjev duh zapusti Lucyjino telo in vstopi v Marijino. Maria ukaže šamanu z nožem naj jo zabode in ta tudi to stori. Pojavi se Mrityju in le –ta Marijo odpelje v onostranstvo.

Maria se nato zbudi na stopnicah pred templjem, kjer je sama klicala Oliverja. Ob tem sliši Michaelov glas, ki jo kliče. Ugotovi, da jo Michael poskuša vrniti z istim ritualom, kot je storila ona pri Oliverju. Maria kriči, naj ne odpre vrat, a groza se spet ponovi.