24. 7. 2021 bo ob 4:36 na nebu zasijala polna Luna v znamenju kozoroga. Luna, ki v ljudeh vedno prebuja močne občutke, ostri intuicijo ter nas poveže z našim najglobljim bistvom, bo tako stala naproti Sonca ki se nahaja v znamenju raka. Ne glede nato, da bomo na prvi pogled usmerjeni v dom, družino, skrb za dobro počutje in varnost v domačem zavetju, nas bodo misli vodile k poslu, statusu in službi. Luna v kozorogu je namreč precej prizemljena in išče  potrditve v zunanjem svetu, saj ji vlada Saturn, planet organizacije, reda in discipline. Osebe, ki imajo v natalni karti Luno v kozorogu so tako precej naravnane k trdni strukturi in so večino časa usmerjene v opravljanje svojih dolžnosti in obveznosti, torej v delo, ki ga morajo opraviti.  Ti ljudje se močno zavedajo svoje odgovornosti do drugih ljudi, jim želijo ustreči ter so naravnani tudi k servisiranju. Obremenjeni so namreč z občutkom, da nikoli ne naredijo dovolj, kar je odraz njihovega odnosa do mame. Luna namreč predstavlja tudi materinski princip. Tako so ljudje, z Luno v kozorogu verjetno imeli mamo, ki je želela,  da dosežejo čim več in jih je gnala v dosego številnih, ambicioznih ciljev. Kasneje se ta pričakovanja pri teh posameznikih odražajo tako, da tudi sami precej pričakujejo od svojega partnerja in otrok.

Pod vplivom te Lune bomo v prihodnosti tudi vsi pod nekim pritiskom doseganja in realiziranja ciljev na poslovnem področju, zelo pa nas bo zanimal tudi naš status. Ta polna Luna, ki stoji v kozorogu in kateri vlada Saturn, bo še močneje pod njegovim vplivom, saj se bo nahajala direktno v njegovi bližini. Saturn namreč že nekaj časa stoji v kozorogu in tako se bosta zdaj srečala. Poleg vsega pa je Saturn tudi retrograden. Vpliv tega bo za vse nas kar močan, saj retrogradni Saturn prinaša odplačevanje karme za nazaj. Zelo nas bo v tem času zanimalo, oziroma se bomo ukvarjali z pravičnostjo, tako v družbi kot tudi v osebnih odnosih, ukvarjali se bomo tudi s poplačilom dolgov ter skušali harmonizirati odnose, tako v službi kot doma in pri prijateljih. Za nazaj bomo tudi urejali različne stvari v službi ali v našem osebnem življenju in v statusu. Sprejeti  bomo morali odgovornost za naše poprejšnje delovanje pri delu in na ta način se bo karma tudi odplačevala. Vse to pa nas lahko tudi precej stisne in obremeni.

To je še bolj pomembno in vidno tudi zaradi tega, ker je retrograden tudi Jupiter, ki biva v vodnarju že od 5. 4. 2021. Tu bo ostal vse do 15. 9. 2021, ko se bo zaradi retrogradnosti vrnil v kozoroga. Retrograden bo od 20. 6. 2021 pa vse do 18. 10. 2021. Nazaj v vodnarja se bo vrnil zopet 20. 11. 2021 in bo tam ostal vse do 14. 4. 2022. Jupiter bo vplival predvsem na področje denarja in prihodkov, saj bomo v času njegove retrogradnosti urejali finančne zadeve za nazaj, poleg tega pa se bomo spraševali, če smo za vloženi trud, ki ga v določeni posel, službo dejemo, tudi dovolj nagrajeni. Velikokrat bomo imeli ob tem občutek krivice in nepravičnosti. Jupiter je v tem času tudi pod vplivom Rahuja, kateri mu tudi vlada, zato moramo biti v tem času previdni glede poslovnih odločitev. Lahko bi sprejeli kakšno nespametno poslovno potezo. V tem času je tudi bolje, da ob vloženem trudu, ne gledamo toliko na finančne nagrade, ampak bolj na naš doprinos podjetju, družbi…. Res se splača počakati glede zahtev po denarnih nagradah, saj ko se bo Jupiter  zaradi retrogradnosti kmalu spet vrnil v kozoroga, nam bo takrat dana odlična priložnost, da se postavimo zase in tudi zahtevamo, kar nam pripada v materialnem smislu.

Je pa to obdobje, ko je Jupiter nastanjen v vodnarju, odlično za izobraževanje okultnih ved, tudi Jyotisha ali Tarota. Zato ta čas raje izkoristimo v ta namen.

V tem času sta retrogradna tudi Neptun in Pluton. Neptun v vodnarju, bo, zraven Jupitra, zaradi retrogradnosti na površje potiskal naše najgloblje nezavedne vzorce, v povezavi s sprejemanjem naše vrednosti v materialnem smislu, torej koliko delamo in koliko za to vloženo delo zaslužimo, dotaknil pa se bo tudi naših vez in prijateljstev. Lahko bi imeli iluzije pri določenih ljudeh ali pa oni glede nas, kar se bo včasih odrazilo v konfliktih in nerazumevanju, zato je v tem času v odnosih priporočljiva strpnost. Pluton v kozorogu, poleg Saturna in Lune, nas bo prisilil, da naredimo bilanco za nazaj glede naše službe in dela, ki ga opravljamo ter nam omogočil,  da v tem času razrešimo globoke, podzavestne vzorce, ki smo jih pridobili preko naših staršev, dedkov in še kakšno generacijo nazaj, v povezavi s delovnimi navadami, organizacijo in sprejemanjem odgovornosti. 

Polna Luna nas na splošno vedno popelje v nov cikel, da lahko stvari, ki jih ne želimo več v našem življeju dokončno spustimo. Dnevi po polni luni so namreč dobri za končevanje in dokončevanje stvari. Pri tej Luni, ki biva v kozorogu, pa je to še posebej vezano na naše načrte, projekte, ideje in poslovne odločitve.

Ob tem je pomembno še omeniti, da bo ta Luna stala v ozvezdju Uttara Shada, kar pomeni, da bo v tem času zelo pomembno iskanje resnice in pravičnost in to na vseh področjih našega življenja. Resnica nam bo zelo pomembna v tem času in bo tudi prišla na dan, saj to ozvezdje prinaša tudi uspeh v prizadevanjih na splošno.  Predstavlja vladavino in zakone in zato se bo resnica in pravičnost iskala ravno v institucijah, ki so s pravico povezana. Tako se bodo stvari začele spreminjati na bolje, saj se bo pod vplivom tega ozvezdja karma pošteno odplačevala, pravica bo končno prevladala in ravnotežje se bo vzpostavilo. Tisti, ki so delali škodo na kakšenkoli način, bodo to zdaj prejeli nazaj v smislu karmičnega dolga. Vlade po svetu pa bodo imele nalogo, da zavarujejo ljudi po svetu, kar pa se tudi že dogaja – cepljenje proti korona virusu je namtreč dostopno že skoraj povsod.

Naj nazadnje omenim še prestop Venere in Marsa, iz vodnega raka v ognjenega leva, kar se je zgodilo po 18. 7. Ta prestop imenujemo gandanta položaj, kar se v vedski astrologiji imenuje tudi karmični, oziroma spiritualni vozel in le-ta je sprožil številne poplave po svetu. Karmično je to tudi zelo pomemben premik, saj ta prehod ustvarja tako imenovani učinek pare. Ta učinek pomeni združitev dveh nasprotujočih se silnic oziroma nasprotij, ki prispevajo k razvoju naše osebnosti ter nas potisnejo v razreševanje čustvenih vzorcev in pri prestopu raka v leva je to vidno na področju doma, samozavesti in našega osebnega miru. Ta gandanta je močno povezana z našimi odnosi in našo vrednostjo v teh odnosih, z našim domom in s tem kar v življenju posedujemo. Kaže tudi na to, kako se vidimo v poslu in statusu, torej kdo v družbi smo v smislu uspeha in prepoznanja. Lev, v katerega sta se premaknila Venera in Mars, nas spominja, da če zaupamo in verjamemo  vase, lahko razrešimo vsako nasprotje ali konflikt v odnosih, ki so povezani z nami, pa tudi v samemu sebi, če le pobrskamo po svoji podzavesti ter skušamo ta nasprotja povezati, se jih zavedati in na koncu rešiti. Tako se karma tudi razreši. V ta namen je v tem času priporočljivo obiskati grobove in cerkve ter prižgati kakšno svečko, saj se preko ognja čistijo negativnosti. Drugače pa povezava Marsa in Venere v levu dobro vpliva na odnose, ki se bodo izboljšali že proti koncu tega meseca.

Konec tega težkega obdobja prinaša  tudi precej lepše vreme, polno sonca, kar pa seveda nosi tudi optimizem, ki se ga vsi nadejamo.

Ob polni Lunu v kozorogu se zato moramo spomniti, da je sicer pomemben denar in status, ker brez njega ne moremo, a hkrati so pomembne tudi druge stvari – zdravje, ljubezen in zadovoljstvo. Napoved je splošna, saj je zelo pomembno, kje v natalni karti posameznika se nahajajo planeti in kako vplivajo  na nas.

Zapisala: Uršula Zakrajšek

V oktobru in novembru razpisan nov termin Tarot tečaja