Izberi Karto - "Pick a Card"

V 2o22 se ponovno vračajo karte Aleisterja Crowleya

Izberi karto, ki ti prva pade v oči – oziroma uporabi intuicijo – katera podoba te privlači, šele nato izberi zapise napisane v nadaljevanju.

Karte si sledijio od 1 – 6 od leve zgoraj do desne spodaj.

1

7. mečev – jalovost, brezplodnost

Ta karta vam v mesecu oktobru nosi dvome in zavlačevanje. V vas bodo veliki dvomi v smislu, da vam nekaj ne bo uspelo, pa ne glede na to kaj to je. Lahko to zadeva ljubezensko, poslovno ali kakšno drugo področje. Karta namreč govori predvsem o našem  miselnem svetu in ne toliko o resničnem dogajanju. Tako bodo vsi ti dvomi bolj v vaši glavi in v vaših predstavah, ni pa nujno da je to, kar vi mislite in si predstavljate, tudi res.  Tako boste pametovali, da nečesa ne morete in da se ne bo zgodilo, da vam tudi ne koristi in podobno. Take jalove misli pa nas vedno ustavljajo in nam preprečujejo, da bi napredovali. Jalovost je namreč želja po nečem in hkratno verovanje, da tega ne moremo dobiti in tako iščemo in navajamo razloge, zakaj se nekaj ne bo ali ne more zgoditi, oziroma zakaj se ne bo posrečilo. Tako mišljenje, ki ga boste  v tem mesecu deležni, pa vam prinese le obupavanje, nazadovanje in vdanost v usodo, kar lahko traja 7 dni ali tednov. To je tako čas, da razmislite, ali se vam je kaj zgodilo, ko ste bili stari 7 let, v smislu poraza ali frustracije,  zdaj pa to podoživljate in se vam vse zdi vse brez smisla. Počutite se nemočni, negotovi in zato tudi negativno razmišljate. Tako vam lahko v tem mesecu vaš um resnično nagaja in vas ovira ter nasprotuje vašim  lastnim željam in idejam, zato bo lahko  za vas to čas nemoči, brezupa in bega. Raje se boste umikali  kot delovali, poleg tega pa se boste še počutili krive, ker se ne boste sposobni odkrito spopasti s problemom. Zato se vam svetuje, da resnično razmislite in ste  odkriti do sebe in drugih, drugače tega ne boste sposobni rešiti. Svetuje se vam pa tudi previdnost v tem mesecu, saj ta karta v določenih primerih pomeni tudi laži in izdajo. V tem primeru se vam res ne svetuje umik, ampak odkrito soočenje s problemom. Čeravno vas bo mikalo, da se s tem ne bi ukvarjali in da bi pobegnili, poskušajte raje zadevo rešiti zdaj in ne kasneje, ker lahko drugače preraste v večji problem kot je sedaj.

2

Svečenica

Ta karta vam v mesecu oktobru nosi močno intuitivno in ustvarjalno moč ter jasen vpogled. Velika želja po neodvisnosti, samoti in vpogledu vas bo potegnila v preživljanje časa v naravi in to večinoma brez družbe drugih ljudi. Intuicija se vam bo okrepila in lahko boste zaznali stvari, ki jih prej sploh niste opazili. Imeli boste željo, da sebe spoznate bolje in globje in ravno zato vam bo prijala narava, posebej ob vodi. Iskali boste ravnotežje in v odnosih boste spretno krmarili med mnenji različnih ljudi. Imeli boste izjemen občutek za diplomacijo in psihologijo in zato vam bo dana priložnost, da ta dar tudi spretno izkoristite. Samskim bo samota prijala in ne bodo se želeli vezati, vezanim pa se lahko v tem času zgodi vmešavanje kakšnih drugih oseb v njihovo vezo ali družino. Glede tega je potrebna previdnost, saj velika svečenica velikokrat nakazuje tretjo osebo, ki se vtika tam, kjer je najmanj potrebno. Ta oseba ima tudi veliko moč vplivanja, zato se vam svetuje previdnost, če bo pri vas res pojavila taka situacija. Na splošno pa ta karta kaže na lepe energije v tem mesecu, na občutek za ljubezen, harmonijo, lepoto in izražanje samospoštovanja. Velika svečenica je namreč tista, ki se zaveda svoje moči od znotraj in zato ne ne omejuje ne sebe, ne drugih.  Zato se vam svetuje, da izkoristite ta njen izjemen potencial.

3

4 palic – spolnitev

Ta karta na splošno nosi stabilnost, saj pomeni varnost in trdnost. Lahko pa pomeni tudi negibnost ali ujetost, vendar v pozitivnem smislu varnosti in blagostanja. V mesecu oktobru vam izbira te karte nosi željo, da bi izkusili nekaj novega v ljubezni, da si najbrž želite novo razmerje ali pa v obstoječem razmerju izkušnjo novega. Pomeni tudi, da ste končno nekaj dokončali in zdaj želite na novo začeti, na primer uspešno ste zaključili šolanje in zdaj iščete službo ali pa ste se zaročili ali poročili in je lahko to začetek življenja po poroki ter življenja s partnerjem v novem domu.  Ta karta torej pomeni nek nov začetek, oziroma doživetje nečesa novega, kar nas se nas dotakne na čustvenem področju v roku 4 dni ali 4 tednov. Zagotovo vam tako v tem mesecu izbira te karte nosi začetek nečesa novega v čustvenem razmerju oziroma na čustvenem področju, lahko pa tudi praznovanje nečesa, kar ste že dosegli.

4

8 čaš – nemarnost

Ta karta v vaše življenje v mesecu oktobru nosi nizek nivo energije, saj vam kaže na to, da boste v tem mesecu utrujeni, izčrpani ali pa enostavno lenobni. Seveda se morate ob tem vprašati zakaj je prišlo do take izčrpanosti in utrujenosti. Mogoče ste se preveč naprezali in ste bili kot oseba nagnjeni k pretiranemu dajanju ali naključnemu razsipanju energije.  Zagotovo vas ta karta svari, da se morate za naprej naučiti stroge discipline za ohranitev energije, posebej tam, kjer ste čustveno vpleteni, saj ta karta posebej svari pred čustveno utrujenostjo in izpraznjenostjo.  Karta tudi pravi, da moramo nekaj izpustiti, da bomo lahko nadaljevali svojo pot, kar lahko nakazuje tudi, da boste morali prekiniti neko čustveno razmerje ali pa poklicno pot, ki vam veliko pomeni. Velikokrat ta karta konkretni pomeni, da smo našli nekaj dragocenega,  a se moramo temu odpovedati. Mogoče smo sklenili čustveno ali poslovno vezo, odprli podjetje ali pa začeli projekt ob neugodnem času in nas karta opozarja, naj počakamo in ne hitimo ter o vsem raje dobro razmislimo. Ob tej karti je namreč najbrž prisotno varanje partnerja ali pa kakšna druga ovira. Tako nas ta karta opominja, da imajo dolžnosti prednost pred srčnimi željami in da moramo zato dobro premisliti, kako bomo nadaljevali. Karta lahko nakazuje tudi na kronično utrujenost ali izgorelost, ki zahteva obisk pri zdravniku, zato ne odlašajte, če imate take zdravstvene težave.

5

Ljubimca

Ta karta v mesecu oktobru nosi priložnost za novo razmerje v vašem življenju, pa naj si bo to na ljubezenskem ali poslovnem področju. To razmerje, oziroma odnos, pa bo temeljil na dobrem in pozitivnem sodelovanju in bo zagotovo obrodil bogate sadove. Bogati sadovi pa vedno pridejo, ko so odnosi z drugimi dobri in zato boste na odnosih gradili cel ta mesec. Tako vam bodo odnosi in razmerja, ljubezenska ali poslovna, v tem času izjemno pomembna in veliko se boste s tem ukvarjali. To se vam bo tudi obrestovalo.  Lahko se tudi zgodi, da boste v že obstoječem razmerju dosegli pozitivno spremembo,  razrešili trikotno razmerje, začutili nove možnosti in preizkušnje ali pa vam bo ponujeno, da obstoječe razmerje zapečatite s zaroko ali poroko. Imeli boste željo, da bi sebe in druge v odnosih popolnoma uravnotežili ter da bi bili sposobni ljudi povezati preko navidezno popolnoma različnih mnenj, vrednot ali  ciljev. Vaš cilj bo tako poenotenje drugih in tako boste preko združevanja dvojnosti, polarnosti in nasprotij rastli tako na ljubezenskem kot na poslovnem področju. Poleg vsega zgoraj naštetega boste imeli v tem mesecu potrebo, da bi obiskali nekoga, s katerim boste reševali ljubezenske ali poslovne odnose. Lahko terapevta, mediatorja ali osebo, ki je nadarjena  za delo z ljudmi vseh starosti, za pogovore med njimi in za sodelovanje v skupinah. Ta oseba bo sposobna globokega razumevanja vaših problemov, znala pa bo tudi uporabiti in povezovati polarnosti in nasprotja, ki se med ljudmi lahko pojavljajo. To bo torej čas, ko lahko s terapevtom uspešno rešujete vsa nasprotja, ki se vam bodo pojavljala v odnosih ali pa sami odkrijete, da so se vam razvile take kvalitete in jih lahko v tem času spretno uporabite.

6

Princ mečev

Ta karta vam v mesecu oktobru  nosi  priložnost za ustvarjalno, intuitivno in duhovno mišljenje, oziroma razmišljanje v nove smeri, pa ni važno na katerem področju to je. Tako boste imeli v tem času željo po ustvarjalni dejavnosti ter potrebo po odstranjevanju ovir oziroma opuščanju vsega, kar ovira in omejuje razvoj nečesa ustvarjalnega in novega, lahko v poslovnem, učnem, ljubezenskem ali na kakšnem drugem področju. Vendar je to tudi karta  ki prinaša svarilo, da je potrebno določene odločitve pretehtati, preden se lotimo ustvarjanja na nekem projektu ali področju. Je svarilo pred prenagljenostjo in nepotrpežljivostjo in zato nas opozarja da naj premislimo, preden se za karkoli odločimo in se tega lotimo.  Ta karta namreč včasih prinese napačno motivacijo za določeno namero, lahko pa tudi zavajanje samega sebe, klepetavost in govorjenje v prazno. Zato moramo res vedeti, kaj si v resnici želimo in v kaj smo pripravljeni dati energijo, ne pa preveč o tem razpravljati  Zaradi govora o neki dejavnosti namreč lahko izgubimo ogromno energije, ki bi jo lahko namesto tega vložili v delo. Poleg tega pa moramo biti v tem času pazljivi tudi s kom se pogovarjamo, o čem in kako. Lahko se vam namreč zgodi, da v tem obdobju srečate moškega, oziroma mladeniča, ki je mladosten, živahen in ostroumen ter hiter in ki rad razpravlja o stvareh. A ravno zaradi tega je lahko na trenutke prenagljen, saj ne razmisli, ko je treba, je površen, klepetav,  včasih celo brezčuten. Če boste srečali tako osebo, se vam svetuje previdnost, saj je tak fant nagnjen k temu, da rad govori, a naredi bolj malo, čeprav na prvi pogled izgleda zelo odgovorno in resno. Ta oseba bo namreč na prvi pogled dajala vtis bistrosti, toda njegovi notranji vzgibi bodo zagotovo bolj sebične narave. Energija te karte prinaša namreč oster um, vendar tudi pomanjkanje sočutja in poslušanja drugih.

Zapisala: Uršula Zakrajšek

 

Vas zanima, kaj vam kažejo karte?

Pokličite na 041/367-342 ali pišite na info@orakeljluci.si, lahko pa si tudi brezplačno pogledate nov posnetek