Izberi Karto - "Pick a Card"

V 2o22 se ponovno vračajo karte Aleisterja Crowleya

Izberi karto, ki ti prva pade v oči – oziroma uporabi intuicijo – katera podoba te privlači, šele nato izberi zapise napisane v nadaljevanju.

Karte si sledijio od 1 – 6 od leve zgoraj do desne spodaj.

1

Kočija – premik

Ta karta vam v mesecu novembru nosi spremembe, veliko raznolikosti in spodbude. To je karta, ki konkretno spravi stvari v pogon. Torej, če se do zdaj niste mogli premakniti pri projektih oziroma dejavnostih, ki ste jih delali v preteklosti, vam bo v tem mesecu končno uspelo, da se boste premaknili. Imeli boste tudi željo, da bi naredili več stvari hkrati, tako, da to lahko pomeni, da vam bo uspelo spraviti v tek kar več projektov, načrtov, lahko pa da boste imeli v tem času tudi več zamisli ali interesov. Ta karta v vaše življenje nosi tudi željo po potovanju in lahko da se boste v tem mesecu odpravili na več kratkih ali pa na eno dolgo potovanje. Možno je tudi, da boste v tem času dobili dobro ponudbo za službo in se odločili za spremembo v tej smeri ali pa se premaknili v višje duhovne smeri, ki vas bodo navdihovale. Lahko, da se boste morali odločiti med dvema pomembnima zadevama, a ne glede na to kaj  se boste odločili, bo izid za vas pozitiven. To je namreč karta, ki pomeni premik na boljše, pa četudi se moramo na poti soočati s kakšnimi težavami ali ovirami. V tem času boste imeli tudi sposobnost, da premaknete tudi druge ljudi, ne le sami sebe in tako boste v tem času pravi spodbujevalci in navdihovalci. Upirali se boste, da bi se specializirali samo za eno stvar in ustvarjalne ideje, načrti, zamisli in projekti bodo kar bruhali iz vas. Vendar se vam vseeno svetuje preudarnost pred odločitvami v katero smer bi šli in kaj vse bi počeli, saj se v hitrosti kot jo daje kočija, lahko tudi v kakšno stvar preveč zaletimo. Ta karta namreč tudi pomeni, da ko sami krmarimo svoje življenje v eno ali drugo smer, se moramo pri tem modro odločati. Umetniki lahko v tem času odprejo svojo lastno delavnica ali atelje, kjer bo do izraza prišla njihova močna ustvarjalnost.

2

Puščavnik – vpogled

Ta karta vam v mesecu novembru nosi željo po poglabljanju vase in introspekciji. Puščavnik namreč predstavlja filozofa ali  modreca, ki želi preko vpogleda vase ugotoviti, kaj mu je pomembno in kaj ne, tako v smislu višjih vrednot kot tudi svojega fizičnega telesa. Tako boste ta mesec zelo nagnjeni k razmišljanju, kontemplaciji, k navdihovanju in spodbujanju drugih, pa tudi dokončevanju starih zadev. Za Puščavnika je namreč značilno, da se pred premikom k novemu, posveti dokončanju starega, saj za sabo ne želi puščati nedokončanih stvari. Veliko mu namreč pomeni disciplina, red in harmonija. Do popolnosti želi narediti stvari in jih tudi zaključiti, pri tem pa mu vedno pomagajo tudi zelo dobre organizacijske sposobnosti.  V tem mesecu boste tako deležni vseh teh talentov, ki jih ta karta predstavlja in boste pod vplivom teh energij zelo dobro organizirali zadeve, ki jih želite ali zaključiti ali pa res dobro opraviti. Posebej to velja za vse tiste, ki delate ali ustvarjate z rokami. Tudi v vaših pomembnih razmerjih boste precej natančni in dosledni, če pa nekdo ne bo cenil vaše vztrajnosti in truda, ga boste verjetno odslovili ali pa se ne boste želeli več družiti z njim. V razmerjih vam bo pomembna resnost in pripravljenost pokazati trud, ne pa površnost in površinskost in če to ne boste dobili, boste raje sami. V samoti se boste počutili dobro, lahko vas zanese v meditiranje, jogo ali pa kakšno drugo poglobljeno duhovno prakso, v kateri boste uživali. Lahko, da boste iskali rešitev za nek notranji problem ali pa boste dobesedno iskali nek predmet ali stvar, ki ste jo izgubili.  Zelo vam bo pomembno vaše fizično počutje, k čemur bo pozitivno prispevala telovadba, joga ali kaj podobnega, to bo namreč tudi čas, ko se boste želeli posvetiti ne le duši, ampak tudi fizičnemu telesu. Mogoče se boste zalotili, da premišljujete o minevanju in staranju, pa tudi onostranstvu in smrti. Lahko, da ste v prejšnjih mesecih doživeli neko izgubo in vas to zdaj precej obremenjuje ali pa vam zaposluje misli. Možno pa je tudi, da boste srečali osebo, ki je doživela izgubo ali pa ima vse zgoraj naštete lastnosti. Svetuje se vam, da jo poslušate, saj verjetno ravno ta oseba nosi izjemno pomembno sporočilo za vas.

3

Zvezda – spoštovanje in priznanje

Ta karta vas v mesecu novembru pelje na nov nivo samozavedanja in samospoštovanja. V tem mesecu boste tako po dolgem času spet v stanju, ko se boste končno zavedali, koliko ste vredni in se spraševali ali vam okolica daje tisto, kar resnično potrebujete in si zaslužite. Ker ste že na stopnji, ko lahko priznate drugim, kar so si zaslužili, zdaj zahtevate to tudi zase. In to vam bo v tem mesecu tudi uspelo, saj boste končno dosegli priznanje od drugih.  Zvezda je drugače simbol slave za osebne dosežke ali prikaz nevsakdanje ustvarjalnosti na dveh različnih področjih, torej ste lahko v tem obdobju nagrajeni za dve pomembni zadevi, ki ste jo do zdaj uspeli ustvariti ali dokončati. V tem mesecu vas bo spremljala tudi nadarjenost za intuicijo, zaznavo in kreiranje negativnih v pozitivna čustva, zato boste neustavljiv vir energije za druge in zato zelo privlačni in atraktivni. V tem obdobju boste tudi z lahkoto uresničili vsako željo, če se boste usmerili na notranje vodstvo ter zaupali svoji intuiciji. Vendar vas ob tem ne sme  preveč zavesti vaše postavljanje meril kaj vse si želite, saj vas to lahko potisne v odmik od realnosti, zasanjanost in prevelika pričakovanja. Če bodo vaši cilji preveč  osnovani na domišljiji in nerealnih pričakovanjih, se namreč ne bodo mogli uresničiti. Drugače vam ta karta v tem mesecu prinaša nove, pozitivne izkušnje, boljše zdravje ter uresničenje realnih želja. Če ste na poti kreiranja novega, vam obljublja bleščečo perspektivo, tistim, ki pa ste usmerjeni v duhovnost, pa željo po delanju dobrega, iskanje smisla in notranjega uresničenja. Ta karta namreč daje dobre temelje in uresničitev zastavljenega, če ne delujemo preveč  naivno in vemo kaj hočemo.

4

Princesa palic – spontanost

Ta karta vam v mesecu novembru nosi veliko spontanosti, pa tudi predanosti svobodi in svobodnemu izražanju. Tako se boste v tem mesecu končno učinkovito osvobodili in  se podali na pot brez ovir in strahu. Energija te karta bo namreč odstranila vse ovire na vaši poti, prinesla pa vam bo tudi močne pozitivne občutke vznesenosti in navdahnjenosti, kar bo močno zvišalo vaše vibracije in odneslo kakršenkoli strah pred neznanim. To bo za vas v tem mesecu neke vrste duhovna samo osvoboditev, pa tudi osvobojenost od strahu, ki vam, bo dala novega zagona in nov val energije. Če ste prej pri kakšni stvari čutili strah, ga zdaj ne boste več, saj ga boste učinkovito premagali, tako na razumski kot tudi  duhovni ravni, to pa bo spodbudilo napredovanje v nove smeri z vso energijo in vitalnostjo, kar jo boste premogli. Ob vsem tem se boste bolj zavedali samega sebe, svojih hotenj in želja, kar pa bi pri vas lahko sprožilo tudi dvig zavesti. Drugače bi lahko v tem mesecu tudi spoznali osebo, ki ima zgoraj naštete lastnosti in je neustrašna, mlada, lahko mlada po srcu, živahna, spontana in ponosna. Ima veliko energije, je rojen vodja, učitelj, vojak, šef ali pa nekdo, ki je vreden vašega zaupanja. Lahko ima tudi parapsihološke sposobnosti in izjemno dobro razvito intuicijo, spoštuje druge in je dostojanstvena. Edino, kar se pri tej osebi lahko pojavi je  nestrpnost in nepotrpežljivost do počasnežev, ker je sama izjemno spontana in hitra, to pa bi lahko začutili kot neke vrste objestnost ali oblastnost. Pri tem se vam svetuje, da se ne ustrašite te izjemno močne energije, ki deluje brez strahu, ampak se pogumno soočite z njo ali kakršnim koli izzivom, ki jo le-ta prinaša.

5

As mečev – jasnost

Ta karta vam v mesecu novembru obljublja obdobje jasnosti in izvirnosti. Vaš intelekt bo resnično navdahnjen in iznajdljiv v reševanju različnih težav, problemov ali pa določenih nalog. Asi vedno obljubljajo nove začetke in As mečev ponuja nov začetek glede razjasnitve določenih zadev, ki so vas mučile v preteklosti ter za njih niste našli dolgoročne rešitve. Zdaj pa se boste iz zmede, nejasnosti in dvoma premaknili v obdobje uma, ki ne dvomi več in ve kaj je zanj pomembno in potrebno. Tako bi vas lahko v tem času potegnilo, da odrežete vse, kar vam ne služi več in kar vas omejuje, hkrati pa boste močno pridobili na samozavesti in se boste v težkih situacijah znali postaviti zase in za svoje cilje. Poleg tega pa vas bo v tem mesecu, poleg visokega zavedanja, spremljalo  tudi ustvarjalno mišljenje, inovativnost  in intuitivno mišljenje. Lahko se vam bo porodila izvirna zamisel ali pa boste imeli res intenzivne sanje. To je čas, ko vam resnično stvari postanejo jasne in se vam zavest dvigne na višji nivo, kar vas lahko močno navdihne. Tako lahko v tem stanju tudi kaj ustvarite; napišete, narišete, kreirate ali se lotite kakšne druge raziskovalne naloge ali projekta. To je torej mesec, ko se lahko podate na pustolovščino, ustvarite podvig  ali ste uspešni pri doseganju jasno postavljenih in usmerjenih ciljev.

6

8. Diskov – varčnost

Ta karta vam v mesecu novembru nosi potrebo po previdnost na področju telesa, torej na zdravstvenem področju ter od vas terja uravnoteženost in pazljivost. To pomeni, da morate biti  v tem mesecu previdni pri prehrani, dietnemu režimu, če ste se ga lotili ter na splošno pri zdravju. Drugače energija te karte nosi talente za modrost,  lepoto, red, ravnotežje in natančnost,  ki jo boste deležni v tem mesecu, če ste to karto izbrali. Zelo boste usmerjeni na podrobnosti,  na izpopolnjevanje ali osvojitev novih znanj, na nove obveznosti in naloge ter rast in razvoj vaše poslovnosti, kar bo zelo dobro vplivalo na delo, ki ga opravljate.  Vendar pa morate biti pozorni, da pri osvajanju in pridobivanju novega, ne zapadete v pikolovstvo in pretirano previdnost pri delu, nerganje, kritičnost in perfekcionizem. Zavedajte se, da vam energija te karte v obdobju 8 dni oziroma tednov prinaša velik napredek pri vašem delu, saj ste zagotovo vztrajni, stabilni in delovni že nekaj časa, kar vam bo v tem času prineslo tudi pohvalo za vaš trud ter konkretne nagrade. Ta karta namreč obljublja razvoj, tudi že pobiranje plodov našega dela, obljublja pa tudi zaščito pred kakršnimi koli spremembami, ki smo jih v tem času deležni. Zato ne skrbite, delo bo opravljeno pravočasno, tudi če boste napredovali malo bolj počasi ter boste na koncu zagotovo ponosni nase in na opravljeno delo. Ta karta drugače prinaša tudi željo po varčevanju ali razporeditve privarčevanih sredstev, za kar je ta mesec nedvomno za vas ugoden.

Zapisala: Uršula Zakrajšek

 

Vas zanima, kaj vam kažejo karte?

Pokličite na 041/367-342 ali pišite na info@orakeljluci.si, lahko pa si tudi brezplačno pogledate nov posnetek