Izberi Karto - "Pick a Card"

V 2o22 se ponovno vračajo karte Aleisterja Crowleya

Izberi karto, ki ti prva pade v oči – oziroma uporabi intuicijo – katera podoba te privlači, šele nato izberi zapise napisane v nadaljevanju.

Karte si sledijio od 1 – 6 od leve zgoraj do desne spodaj.

1

Cesarica

Ta karta vam nosi v času meseca maja željo po bivanju in po sprehodih v naravo, pa tudi po preživljanju časa z nekom, ki vas potrebuje ali pa je od vas odvisen. V tem času vas bo predvsem vodilo srce in se boste odločali na podlagi čustev in ne razuma. Energija te karte pa vam to tudi priporoča, posebej če ste v dilemi kako bi se odločili, oziroma kaj bi naredili. V tem času bodo v ospredju odnosi s pomembnimi ženskami v vašem življenju, lahko mamo, teto, prijateljico ali pa hčerko, če jo imate. Te odnose boste urejali in se na splošno z njimi precej ukvarjali ter tako skušali uravnotežati svoja čustva. Tako boste imeli tudi možnost raziskovati podzavestne čustvene vzorce. Se vam pa pri tem svetuje bolj pasiven pristop ter umirjenost kot pa delovanje. Tistim, ki si želijo naraščaja, ta karta obljublja zanositev in srečo. Posebej je v tem mesecu za vas tudi pomembno, da se posvetite tudi sebi, ne le drugim in da poskrbite za svoje dobro počutje, lahko z obiski pri nekom, ki vam bo pomagal olepšati vaše telo ali pa dušo. Energija te karte lahko prinese tudi neko novo poznanstvo, to je nekoga, ki je čustven in nežen, ki rad pomaga drugim, je ljubitelj narave in živali in rad ustreže drugim ter jih neguje. Če se odločate za poklicno pot in ste izbrali to karto, se vam priporoča poklic negovalke, medicinske sestre, socialne delavke, veterinarke, cvetličarke, kuharice ali pa kakšnega drugega poklica, ki je povezan z nego in skrbjo za druge, pa najsi so to rožice, živali ali ljudje. Energija te karte tudi pomeni, da boste v tem mesecu želeli opravljati ta dela in se jim posvečati z vsem srcem.

2

9 mečev – krutost

Ta karta vam v mesecu maju nosi precejšen izziv, ki ga boste deležni v odnosu do sebe. Pomeni namreč neke vrste  krutost in poniževanje samega sebe v odnosu do drugih, ki so nam naredili nekaj slabega ali pa nas mogoče od sebe odrinili. Prinaša precej slabo energijo odpiranja starih ran ter strahu pred porazom, ki vas bo popolnoma ohromil. Tako se  boste zaradi vseh negativnih dogodkov dejavno poniževali, čeravno mogoče ni pravega vzroka za to. Gre namreč bolj za vaše gledanje situacije, kot pa realno stanje, ki je lahko tudi drugačno. Mogoče vas nekdo ni namerno ranil in ste njegovo obnašanje, njegova dejanja le tako interpretirali, zdaj pa mučite samega sebe, da bi prišli do pravih odgovorov, zakaj se vam je to zgodilo. Tako boste izjemno obremenjeni s skrbi, s katerimi pa se ne boste želeli soočiti in tako se tudi ne boste sposobni premakniti se z mrtve točke. Tako negativno razmišljanje in poniževanje samega sebe za vas resnično ne bo dobro in vas lahko pripelje do občutkov prestrašenosti, zaskrbljenosti, tesnobe ali celo napadov panike. Tako se vam lahko zgodi, da zapadete v depresijo in imate težave s psihičnim zdravjem. Energija te karte s sabo nosi namreč tudi občutek osamljenosti, nespečnost, lahko celo preganjavice. Negativni načini razmišljanja bodo tako z vami 9 dni do 9 tednov in v tem času morate bolj skrbeti zase ter poskušati gledati na življenje z bolj vedre plati. Ta karta drugače tudi svari pred denarnimi odločitvami v tem mesecu, saj bi si lahko zaradi napačnih potez pri financah nakopali upravičene skrbi.

3

Princesa diskov

Ta karta vam v mesecu maju nosi veliko čustvene stabilnost in čustvenega zadovoljstva. Sama karta pomeni, da v sebi nosimo neko idejo, zamisel ali pojem, ki jo želimo uresničiti v materialnem smislu, torej jo manifestirati v realnosti. Karta namreč pomeni nenavadno ustvarjalnost, ki se izrazi skozi kreiranje nečesa novega. Kaže na to, da bomo fizično ustvarili nekaj s čustveno strastjo in da bomo na koncu tega želi sadove svojega dela. Če smo se lotili nekega projekta, nas na koncu čaka ugoden izid in dobiček, čeprav moramo še nekaj časa počakati. Karta poleg velike ustvarjalnosti in novih idej zagotavlja tudi varnost našega početja, saj obljublja uspeh. Prinaša tudi ravnotežje med moškim in ženskim načelom, dar za intuitivno videnje in zaznavanje novih možnosti in načinov izražanja. Lahko v konkretnem življenju za žensko pomeni, da je noseča in da pričakuje otroka. Karta namreč pomeni prinašanje novega življenja, plodnost, materinstvo in nosečnost. Karta lahko nakazuje tudi, da bomo v mesecu maju povezani z žensko, ki je noseča in bo kmalu povila otroka ali pa je po značaju preudarna, ve kaj hoče in je pripravljena pomagati drugim. Ta oseba svoje korake skrbno pretehta, je zanesljiva, druge resnično neguje ter jih čuva s ljubeznijo in pozornostjo. Torej je ta oseba lahko zares dobra prijateljica in nam lahko samo koristi.

4

9 diskov – dobiček

Ta karta na splošno v mesecu maju nosi uspeh in zadetek v polno. To pa pomeni velik dobitek na vseh nivojih – duhovnem, duševnem, čustvenem, telesnem ali denarnem. Ta dobitek pa v tem primeru izhaja iz vašega lastnega dela, saj ste ali boste do bogastva, oziroma blagostanja na kateremkoli področju, prišli preko reda in dobre organizacije. Ta karta torej nakazuje, da boste v mesecu maju zelo dobro organizirani, delovni in boste dobro znali udejanjiti svojo energijo za doseganje rezultatov. Karta pa tudi opozarja, da boste do željenih rezultatov in otipljivega dobitka prišli le, če boste upoštevali srce in razum. Karta vas tudi uči, da je vaše zadovoljstvo odvisno od vas samih, saj vam lahko prinese občutek neprivlačnosti ali pomanjkanje samozavesti, ker ne veste, koliko ste v resnici vredni. Včasih nakazuje, da si v vezi ali poslu ne znate postaviti prave cene ali pa da vztrajate v  vezi, ker mislite, da niste dovolj privlačni za kakšno drugo osebo, ki bi vam prinesla več zadovoljstva. Časovno nakazuje na obdobje 9 dni ali 9 tednov ali pa da se vam je v 9. mesecu zgodilo nekaj, kar že nakazuje na zgoraj navedena dejstva. Lahko vam v določenih primerih prinese tudi  skrb zaradi teže, dobivanja ali izgubljanja denarja ali pa pomembno razmerje, ki prinese denar ali dobiček. Lahko pa pomeni tudi, da na pravo ljubezen še čakate, saj ste materialno dobro preskrbljeni in ne potrebujemo nikogar, saj energija te karte pomeni tudi samostojnost in neodvisnost.

5

Hierofant – svečenik

Ta karta vam v mesecu maju nosi pozitivne spodbude glede odnosov, razrešitve družinskih zadev, učenja, ustvarjalnosti in sodelovanja na vseh področjih vašega življenja.  Že vezanim na določeno osebo, na osebnem ali poslovnem nivoju, lahko karta svečenika nakazuje na novo poglavje in željo po resnosti v nekem odnosu,  tistim, ki pa imate  družino, pa karta svetuje, da več časa posvetite svoji družini, v kar pa vas bodo silile tudi okoliščine. V tem obdobju se boste tako iz partnerskih odnosov (osebnih, službenih ali prijateljskih)  ali odnosov v družini učili ali pa boste razreševali pomembne zadeve v vaši ožji ali širši družini. Lahko bi se vam tudi zgodilo, da bi vaš ljubezenski ali poslovni partner imel v tem času več opravkov v svoji družini in se boste vi sami morali naučiti tudi to sprejeti. Samskim ta karta obljublja novo poznanstvo preko kroga družine ali pa razrešitev neke težave, v povezavi z družino, lahko pa tudi z ljudmi, s katerimi ste kakorkoli bolj intenzivno povezani. Tako se boste v vseh odnosih, pa ni važno ali so to družinski, poslovni ali ljubezenski,  ne le poglobljeno učili, ampak tudi  iskali resnico. Lahko, da se boste v tem mesecu udeležili kakšnega izobraževanja ali tečaja, lahko pa tudi ustvarjalne delavnice ali glasbene matineje. Velika možnost je tudi, da vam bo tu všeč tudi kakšen vaš učitelj ali pa nekdo, ki ga imate za svojega učitelja. Ta mesec bo torej namenjen posvečanju ljudem, ki so vam blizu ter učenja od njih. Bolj boste to pozitivno sprejeli, lažje vam bo. Svečenik – Hierofant namreč želi ljudi naučiti, kaj je v odnosih pomembno ter nas opozarja, da kot osebnosti v zavesti  najbolj rastemo, ravno preko odnosov. Glede tega nas uči tudi ponižnosti ter zavedanja, kako so drugi ljudje, ki so nam pri srcu pomembni in nenadomestljivi, če jih izgubimo. Zato se vam, v tem mesecu, res svetuje skrb in namenjanje pozornosti bližnjim, posebej družini!

6

As palic

Ta karta v mesecu maju v vaše življenje nosi nov začetek oziroma novo obdobje, polno duhovne samouresničitve in nenadnega prebujenja. To pa pomeni, da boste na novo pot stopili ali na duhovnem ali izobraževalnem področju. Ta karta namreč obljublja, poleg visokega nivoja energije,  tudi prebuditev močne intuitivne sile, ki je na duhovnem ali izobraževalnem področju še kako pomembna.  Ta karta tako konkretno pomeni, da se boste v tem mesecu verjetno lotili novega projekta ali sprejeli neko mamljivo ponudbo, se udeležili izobraževanja ali pa se odločili, da sprejmete novo službo. Če vas je ta karta močno pritegnila, vas  zagotovo v tem mesecu  čaka ustvarjanje na visoki ravni,  kar lahko  pomeni tudi udejstvovanje v kakšnem umetniškem projektu. Zagotovo boste v tem času deležni velike iniciative, energije, samozavesti in navdušenja, ne glede na to, česa se boste lotili. Ta energija bo z vami vse od  tega meseca maja pa do naslednjega meseca maja, saj ponavadi energija te karte sega čez celo leto. Vedeli boste kaj si želite oziroma kaj hočete, saj je to tudi karta samozavedanja in odkritosti. Tako boste v tem obdobju zlahka izžgali vse negativnosti, omejitve ali ovire ki bi vam stopile na pot ter vam preprečile polno razvijanje vaših sposobnosti in na vas je da izkoristite ta izreden čas velikih možnosti, ki se ponujajo.

Zapisala: Uršula Zakrajšek

 

Vas zanima, kaj vam kažejo karte?

Pokličite na 041/367-342 ali pišite na info@orakeljluci.si, lahko pa si tudi brezplačno pogledate nov posnetek